Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Laine mentālās veselības dēļ vēršas NHL palīdzības programmā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Laine mentālās veselības dēļ vēršas NHL palīdzības programmā
Patriks Laine. Foto: AP/Scanpix

Turpmākajā laikā Elvja Merzļikina pārstāvētajai Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandai Kolumbusas ''Blue Jackets'' būs jāspēlē bez Patrika Laines, kurš mentālās veselības dēļ vērsies NHL palīdzības programmā.

NHL palīdzības programmā vērsies Kolumbusas ''Blue Jackets'' uzbrucējs Patriks Laine, kurš tādējādi tuvākajā laikā kluba rindās nespēlēs. ''Pēc rūpīgām pārdomām un diskusijām ar tuvākajiem sev apkārt, esmu sapratis, cik prioritāri ir domāt par savu mentālo veselību un labsajūtu. Hokejs ir mana dzīve un kaislība, bet, lai ar to labi nodarbotos, man nepieciešams laiks sev. Esmu pateicīgs komandai, līgai un faniem par izrādīto atbalstu un sapratni. Atgriezīšos uz ledus ar gaišu prātu un atgūtu enerģiju,'' savā paziņojumā citēts Laine.

Šajā sezonā Laine piedalījies tikai 18 spēlēs. Vairāk spēlēt lieguši dažādi savainojumi. 18 spēlēs Laine iekrājis sešus vārtus un trīs rezultatīvās piespēles. 2016. gada NHL draftā hokejistu ar augsto otro numuru izvēlējās Vinipegas ''Jets''. 480 regulārās sezonas spēlēs ''Jets'' un ''Blue Jackets'' kreklos viņš guvis 204 vārtus un izdarījis 184 rezultatīvās piespēles, bet izslēgšanas 24 mačos uzbrucējam astoņi vārti un astoņas piespēles.

Kolumbusas ''Blue Jackets'' otro sezonu pēc kārtas ir viena no līgas vājākajām komandām. Ar izcīnītajiem 40 punktiem 49 spēlēs klubs ieņem priekšpēdējo vietu Austrumu konferencē un ir piektā vājākā komanda visā līgā.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/columbus-b...

  +4 [+] [-]

, 2024-01-29 09:49, pirms 5 mēnešiem
Arī bagātie raud

 +11 [+] [-]

, 2024-01-29 09:58, pirms 5 mēnešiem
Kolumbusas vadībai vajadzētu sekot Laines piemēram. Palīdzības programma būtu tieši laikā...

  +5 [+] [-]

, 2024-01-29 10:02, pirms 5 mēnešiem
Vēl viens meistarīgs un ar saviem tarakāniem galvā spēlētājs,kurš savu talantu nolaiž podā.Cerēsim ,ka palīdzības programma arī palīdzēs atgūties.Kolumbusai sastāvs labs,lai cīnītos par ploviem,bet visticamākais,ka dažu spēlētāju un varbūt arī treneru un vadības dēļ,tur nav izveidojies kolektīvs,kas ir viens no galveniem nosacījumiem labu rezultātu rādīšanai.

  -4 [+] [-]

, 2024-01-29 10:06, pirms 5 mēnešiem
Nākamais Merzļikins?

  -4 [+] [-]

, 2024-01-29 10:36, pirms 5 mēnešiem
jā, jā - mentālā veselība, kas izskatās pēc vodkas pudeles. tāds pats parasts dzērājs kā ozoliņš. alkānu problēmas.

  +4 [+] [-]

, 2024-01-29 10:57, pirms 5 mēnešiem
varonis rakstīja: jā, jā - mentālā veselība, kas izskatās pēc vodkas pudeles. tāds pats parasts dzērājs kā ozoliņš. alkānu problēmas.
kas tad mums te, šķīstais, pareizais viens ierunājās?

  +6 [+] [-]

, 2024-01-29 11:20, pirms 5 mēnešiem
varonis rakstīja: jā, jā - mentālā veselība, kas izskatās pēc vodkas pudeles. tāds pats parasts dzērājs kā ozoliņš. alkānu problēmas.
Un pat ja tas ir saistīts ar Alkoholu, tad viņš ir 100x stiprāks par tevi, jo prasīt palīdzību var nevis turpināt buhāt ir daudz grūtāk, tu klaun!

  -2 [+] [-]

, 2024-01-29 11:35, pirms 5 mēnešiem
Pandora rakstīja: kas tad mums te, šķīstais, pareizais viens ierunājās?
bet viņš pareizi saka. Ja tev nepatīk tiešums tad neko darīt.

  +3 [+] [-]

, 2024-01-29 11:36, pirms 5 mēnešiem
varonis rakstīja: jā, jā - mentālā veselība, kas izskatās pēc vodkas pudeles. tāds pats parasts dzērājs kā ozoliņš. alkānu problēmas.
prasts dzērājs bija Tavs tēvs... iespējams arī Tu...
Ozoliņš, Laine... dzērāji ar daudziem miljoniem kabatā...

  +1 [+] [-]

, 2024-01-29 12:22, pirms 5 mēnešiem
alguns rakstīja: Vēl viens meistarīgs un ar saviem tarakāniem galvā spēlētājs,kurš savu talantu nolaiž podā.Cerēsim ,ka palīdzības programma arī palīdzēs atgūties.Kolumbusai sastāvs labs,lai cīnītos par ploviem,bet visticamākais,ka dažu spēlētāju un varbūt arī treneru un vadības dēļ,tur nav izveidojies kolektīvs,kas ir viens no galveniem nosacījumiem labu rezultātu rādīšanai.
Mentālās veselības problēmas pēc smadzeņu satricinājumiem ir diezgan bieža parādība. Tie nav nekādi tarakāni. Un viņam oktobrī bija otrais smadzeņu satricinājums spēlējot NHL. Kad atgiezās uz ledus, jau varēja redzēt ka kaut kas nav kārtībā. Un kā viņš savu talantu nolaiž podā, ja tieši meklē palīdzību, lai varētu visu sakārtot un atgriesties uz ledus?

  +1 [+] [-]

, 2024-01-29 13:25, pirms 5 mēnešiem
Bananāss rakstīja: Mentālās veselības problēmas pēc smadzeņu satricinājumiem ir diezgan bieža parādība. Tie nav nekādi tarakāni. Un viņam oktobrī bija otrais smadzeņu satricinājums spēlējot NHL. Kad atgiezās uz ledus, jau varēja redzēt ka kaut kas nav kārtībā. Un kā viņš savu talantu nolaiž podā, ja tieši meklē palīdzību, lai varētu visu sakārtot un atgriesties uz ledus?
Problēmas un nesaskaņas viņam bija arī Vinipegā.Kas ,ko un kā,to zina tikai viņš un kluba cilvēki.Mēs varam spriest pēc tā,ko mums pamet prese.Tev tāda versija,man tāda un vēl kādam citādāka.Bet to,ka Laine bija viens no talantīgākajiem somu spēlētājiem ir grūti apstrīdēt,kā arī to,ka viņš šo talantu nav izmantojis pat ne 50%.Tādas ir manas subjektīvas domas un nevienam es viņas neuzspiežu.

  -1 [+] [-]

, 2024-01-29 14:12, pirms 5 mēnešiem
Gatis rakstīja: prasts dzērājs bija Tavs tēvs... iespējams arī Tu...
Ozoliņš, Laine... dzērāji ar daudziem miljoniem kabatā...
Dzērājs paliek dzērājs vai ar miljoniem, vai izsmēķa galiem kabatā. Alkoholisms ir milzīga problēma un labi ka ASV sportam ir dažādas palīdzības programmas. Kas ir Latvijā? Pie mums visiem viss ir pofig, lai tik dzer, značit dzērājs un viss.

  -1 [+] [-]

, 2024-01-29 14:20, pirms 5 mēnešiem
Viss ir pavisam vienkārši - pēc NHL palīdzības noteikumiem spēlētājs turpina saņemt līgumā noteikto algu arī tajā gadījumā, ja viņam nav trauma, bet viņš ir pieteicies palīdzības programmā. Lainem nav trauma, tomēr algu saņemt viņš grib, bet spēlēt Kolumbusā negrib.
Atgādināšu, ka Laines alga - 8,7 miljoni gadā !!!

  +1 [+] [-]

, 2024-01-29 14:21, pirms 5 mēnešiem
pūce rakstīja: bet viņš pareizi saka. Ja tev nepatīk tiešums tad neko darīt.
man patīk tiešums, tāpēc teikšu jums abiem - tad, kad jūs beigsiet lakt un droņīt zem segas, tad varēsiet citiem norādīt uz viņu problēmām.

  +1 [+] [-]

, 2024-01-29 14:42, pirms 5 mēnešiem
Bananāss rakstīja: Mentālās veselības problēmas pēc smadzeņu satricinājumiem ir diezgan bieža parādība. Tie nav nekādi tarakāni. Un viņam oktobrī bija otrais smadzeņu satricinājums spēlējot NHL. Kad atgiezās uz ledus, jau varēja redzēt ka kaut kas nav kārtībā. Un kā viņš savu talantu nolaiž podā, ja tieši meklē palīdzību, lai varētu visu sakārtot un atgriesties uz ledus?
Rakstā ir izlaista 1 diezgan būtiska informācijas daļiņa. Tās, protams, ir tikai baumas (taču, kā saka nav dūmu bez uguns), bet kā runā, pēc tam, kad pēdējā treniņa, kurā piedalījās dabūja kārtējo savainojumu Laine burtiski uz laiku ir pazudis. Un tagad nāk šī ziņa par mentālajām problēmām. Alguns pievērš uzmanību uz ļoti vērtīgu punktu Laines bio - arī, kad gribēja tikt prom no Jets no Laines nāca dažādi pigori. Tā kā tiklab šī vienkārši ir stratēģija, lai tiktu prom no CBJ/ atvilktu elpu no komandas, tiešām mentālās problēmas, vai viss kopā. Patiesību, visticamāk varēs uzzināt, kad pats Laine vai, kāds šī brīža komandas biedrs uzrakstīs memuārus. Un nevajag aizmirst, ka "mentālās veselības uzlabošana" arī ir plašs jēdziens. Lūk, kā Dubē, saņema no komandas brīvlaišanu, lai uzlabotu mentālo stāvokli un dodās uz tiesu.

     [+] [-]

, 2024-01-29 23:10, pirms 5 mēnešiem
Ar tiem smadzeņu satricinājumiem NHL (gan jau arī citās līgās) daudzi spēletāji ir smagi cietuši un aizgājuši neceļos. NHL regulāri tiek piekopta prakse spiest spēlēt ar neizārstētiem satricinājumiem, bieži pat vienas spēles ietvaros spēlētājs pirmajā periodā tiek satraumēts un guļ nokautā, bet pēc brīža jau atkla ir uz ledus un turpina spēlēt. Un tad aiziet visādās neiroloģijas un psiholoģiskās problēmas - pain killeru pārmērīga lietošana, suicīdi, vardarbīga uzvedība ģimenē utt Joe Murphy bija drafta primais numurs, nospēlēja ntās sezonas NHL, vinnēja Stenlija kausu, bet galvas traumas noveda pie tā, ka tagad ir bezpajumtnieks, guļ teltī pie benzīntanka, kaujas ar citiem bomžiem un dzīvo savā putnu pasaulē. Un nevajag pat NHL - vakar U-15 LV čempionātā redzēju vairākus grūdienus apmalēs, kur puikas triecās ar galvām bortos un knapi spēja piecelties.

     [+] [-]

, 2024-01-29 23:42, pirms 5 mēnešiem
Geralt of Rivia rakstīja: Rakstā ir izlaista 1 diezgan būtiska informācijas daļiņa. Tās, protams, ir tikai baumas (taču, kā saka nav dūmu bez uguns), bet kā runā, pēc tam, kad pēdējā treniņa, kurā piedalījās dabūja kārtējo savainojumu Laine burtiski uz laiku ir pazudis. Un tagad nāk šī ziņa par mentālajām problēmām. Alguns pievērš uzmanību uz ļoti vērtīgu punktu Laines bio - arī, kad gribēja tikt prom no Jets no Laines nāca dažādi pigori. Tā kā tiklab šī vienkārši ir stratēģija, lai tiktu prom no CBJ/ atvilktu elpu no komandas, tiešām mentālās problēmas, vai viss kopā. Patiesību, visticamāk varēs uzzināt, kad pats Laine vai, kāds šī brīža komandas biedrs uzrakstīs memuārus. Un nevajag aizmirst, ka "mentālās veselības uzlabošana" arī ir plašs jēdziens. Lūk, kā Dubē, saņema no komandas brīvlaišanu, lai uzlabotu mentālo stāvokli un dodās uz tiesu.
Ja pareizi atceros, tad kaut kur bija info, ka Vinipegā problēma bija ar kapteini Vīleru. Un tieši no Vīlera puses, nevis Laines. Cik tā ir patiesība- to nevar zināt. Bet nav jau tā, ka Laine bija vienīgais, kurš muka no Vinipegas, tā kā kaut kas jau tajā organizācijā aizdomīgs notika.

Mentālās veselības uzlabošanu es īpaši neapšaubu, jo pats pēc autoavārijā gūta smadzeņu satricinājuma pie tāda perioda nonācu. Un līdz reālas palīdzības meklēšanas brīdim paspēju zaudēt gan ģimeni, gan arī labu darbu. Un viena no lietām, ko pa vidu izdariju- uz pāris dienām pazudu.
Protams, iespējams tur apakšā ir kaut kas cits, nebūtu arī pārsteigts, ka nesaskaņas ar Vincentu(vai neapmierinātība ar viņa komandas trenēšanas stilu), vai kādu citu komandas iekšienē, bet ņemot vērā, ka pēc atgriešanās uz ledus viņš izskatijās "ne savā ādā", tad neapšaubu arī mentālās veselības problēmas, kas pēc smadzeņu satricinājumiem ir diezgan bieža parādība. Īpaši pēc atkārtotiem.