Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Kviks, Metjūzs atgriežas savu komandu rīcībā

Juris Miņins
Juris Miņins

Kviks, Metjūzs atgriežas savu komandu rīcībā
Džonatans Kviks
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Losandželosas "Kings" ir paziņojusi, ka no savainoto spēlētāju saraksta atgriež sastāvā vārtsargu Džonatanu Kviku, bet Toronto "Maple Leafs" ziņo par Ostona Metjūza atgriešanos.

Losandželosas "Kings" vienībai šī sezona ir pagalam neizdevusies, jo pēc 24 aizvadītiem mačiem tā atrodas pēdējā vietā visā NHL. Kā viens no iemesliem tik vājai spēlei ir arī savainojumi, kas īpaši jūtami tieši vārtsargu līnijā. Vispirms ķermeņa lejasdaļas (ceļgala) savainojumu guva vienības pirmais numurs Džonatans Kviks, bet pēc tam ceļgala savainojumu guva arī Džeks Kempbels, tāpēc "Kings" vārtu drošība bija jāuztic debitantam Kalam Pītersenam un veterānam Peteram Budajam.

Nu Losandželosas hokeja līdzjutēji var mazliet uzelpot, jo pēc 12 maču pārtraukuma komandas sastāvā ir atgriezies Džonatans Kviks. Jau pirms kāda laika bija ziņas, ka vārtsargs ir atsācis slidošanu, bet šodien viņš ir izņemts no savainoto spēlētāju saraksta.

Šosezon Kviks ir piedalījies tikai četros mačos, kuros piedzīvojis četrus zaudējumus, trīs pamatlaikā un vienu papildlaikā. Vidēji mačā ir ielaisti 4.55 vārti, bet atvairīti – 84.5% no visiem metieniem.

Tiesa, tas, visdrīzāk, bija īss vājuma brīdis, jo savas NHL karjeras laikā Kviks ir palīdzējis Losandželosas "Kings" komandai tikt pie diviem Stenlija kausiem, vienā no reizēm kļūstot par izslēgšanas maču vērtīgāko spēlētāju. Kā arī statistiski viņa NHL karjeras vidējie rādītāji ir ievērojami labāki – 2.30 ripas vidēji mačā un 91.6% atvairīto metienu.

Tāpat Kviks ir pārstāvējis ASV hokeja izlasi divās Ziemas olimpiskajās spēlēs un 2016. gada Pasaules kausā hokejā.

Nākošā spēle Losandželosas "Kings" komandai ir paredzēta 30. novembrī, kad viņi spēlēs pret Edmontonas "Oilers".

Kā arī...

- Toronto "Maple Leafs" ziņo, ka tās sastāvā pēc 14 izlaistiem mačiem atgriezīsies Ostons Metjūzs. Uzbrucējs sezonu bija iesācis patiesi iespaidīgi, 11 mačos tiekot pie desmit vārtiem un sešām rezultatīvām piespēlēm, taču pleca savainojuma dēļ bija spiests pārtraukt spēlēšanu un uz NHL ledus nav bijis kopš 27. oktobra. Tiesa, Toronto komandas treneris Maiks Bebkoks norādīja, ka vēl rītdien vēlas konsultēties ar speciālistiem par centra uzbrucēja veselības stāvokli un viņa iespējamo atgriešanos.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports

  +1 [+] [-]

, 2018-11-28 21:51, pirms 6 gadiem
Metjūzs arī atgriezies