Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

NHL: Rietumu konferences pirmssezonas apskats

Juris Miņins
Juris Miņins

NHL: Rietumu konferences pirmssezonas apskats
Pāvels Datsjuks un Denijs Hītlijs
Foto: AP

Jau pavisam drīz, 1. oktobrī, ar četrām spēlēm tiks atklāta Nacionālās hokeja līgas (NHL) 92. sezona, kas sola ne mazāk interesantu spēļu, jaunu talantu, lielisku uzvaru un rūgtu zaudējumu kā iepriekšējās, tāpēc piedāvājam jums ieskatu tajā kā komandas ir sagatavojušās jaunajai sezonai un otrajā apskata daļā pievērsīsimies Rietumu konferencei.

Aizvadītajā sezonā par Rietumu konferences spēcīgāko vienību, jau otro gadu pēc kārtas, kļuva Detroitas "Red Wings" vienība, taču Stenlija kausa izcīņas izšķirīgajās spēlēs viņiem tik labi negāja, jo nācās piekāpties Pitsburgas "Penguins" vienībai, tādējādi pārtraucot divus gadus ilgo Rietumu konferences dominanci pār Austrumu kaimiņiem. Līdz ar to gaidāmajā sezonā detroitieši mēģinās pierādīt, ka viņi vēl aizvien ir konkurētspējīgi un spēj cīnīties par visaugstākajām vietām.

Iespējams, tā arī ir, taču viņiem, līdzīgi kā Pitsburgai, vispirms būs jāpierāda savs varējums uz pārējo Rietumu konferences komandu fona, sevišķi interesants solās būt "sarkano spārnu" cīniņš ar Sanhosē "Sharks" komandu, kuriem šī būs pēdējā iespēja parādīt, ka viņi var parādīt savu lielisko spēli arī "play-off" turnīrā. Tāpat Čikāgas "Blackhawks" turpina savu "atdzimšanu" pēc "Pitsburgas sistēmas" un viennozīmīgi ir nopietni pretendenti uz iespēju pārstāvēt konferenci Stenlija kausa finālā. Un, protams, arī Kanādas rietumkrasta komandas Kalgari "Flames" un Vankūveras "Canucks" nedomā zaudēt savas pozīcijas, tieši pretēji, viņiem mērķi ir paši augstākie.

Ja runā par pārējām komandām, tad jāsaka, ka Rietumos cīņa par iekļūšanu "play-off" būs visai spraiga un prognozēt tās komandas, kam pavasara brīvdienas varētu sākties agrāk (vai tieši otrādi – pavasara darba sesija varētu ieilgt), ir visai sarežģīti, taču starp pretendentiem uz šo cīņu var minēt Nešvilas, Dalasas, Sentluisas, Edmontonas, Kolumbusas un Losandželosas vienības.

Anaheimas "Ducks"
Aizvadītā sezona "pīlēm" bija ļoti divējāda, jo regulārais čempionāts tika aizvadīts visai vāji, ierindojoties vien 8. Vietā regulārās sezonas noslēguma tabulā, taču izslēgšanas spēlēs no tālākās cīņas tika izslēgti Prezidenta kausa ieguvēji Sanhosē "Sharks" un pamatīgas problēmas sagādātas nākamajiem konferences čempioniem Detroitas "Red wings". Līdz ar to jautājums šai sezonai ir pavisam vienkāršs – kas notiks tālāk?
Starpsezonā atvadījušies no komandas vadošajiem aizsarga Krisa Prongera un Frensisa Beušemina, "Ducks" savās rindās dabūja rezultatīvo uzbrucēju Džofriju Lupulu, tāpat uz Kaliforniju pārcēlās Saku Koivu, bet līgumu ar komandu pagarināja Skots Nīdermaijers. Līdz ar to Anaheima noteikti nav kļuvusi vājāka, vienīgi ir mainīti spēles uzsvari. Vienīgais, kas Anaheimu varētu "iegāzt", tad tās ir vārtsargu problēmas, jo Jonasa Hillera un Žana Sebastjana Žigēra konkurence, līdzīgi kā tas bija ar Iļju Brizgalovu varētu novest pie tā, kad vienam no vārtsargiem no komandas būs jāaiziet.

Kalgari "Flames"
Hokejs Kalgari stilā – stabili iekļūt izslēgšanas spēlēs, bet pēc tam "play-off" pirmajā kārtā piekāpties jebkuram pretiniekam... . Šādas neveiksmes Kanādas rietumkrastā ir apnikušas, tāpēc starpsezonā "liesmas" veica ja ne pamatīgu, tad uz konkrētu rezultātu virzītas pārmaiņas, t.i., par komandas galveno treneri nolīga ģenerālmenedžera Derila Satera brāli, Brentu, un tika pie aizsarga Džeja Būvmīstera. Un sagaidāmais rezultāts ir acīmredzams – atgūt to "Flames" spēli, ar kuru viņi, pēdējā pirmslokauta sezonā, tika līdz Stenlija kausa finālam, citiem vārdiem sakot, atgriezties pie aizsardzības hokeja.
Un izpildītāji šadam spēles stilam, protams, Kalgarī vienmēr ir. Dions Fenafs, Robins Regīrs un Džejs Būmīsters veidos aizsardzības kodolu, Džeroms Iginla, Oli Jokinens un Deimons Langkovs būs galvenais komandas uzbrukuma spēks, bet Mika Kiprusofs, ar jau pieminēto aizsargu palīdzību, atkal var sasniegt savu Vezinas sezonas līmeni. Taču galvenā problēma ir "īsais" rezervistu "soliņš". Kvalitatīvu rezervistu. Līdz ar to, lai Kalgarī būtu veiksmīga sezona, daudziem no pašlaik trešās un ceturtās maiņas spēlētājiem vajadzēs aizvadīt savu līdz šim labāko sezonu.

Čikāgas "Blackhawks"
Čikāgas "Blackhawks" šajā sezonā ir jāuzstāda un jāsasniedz visaugstākie mērķi, vismaz viņi paši domā tieši tā, tāpēc jau tā talantīgo uzbrukumu starpsezonā "vanagi" papildināja ar Marianu Hosu un Džonu Madenu, kas, iespējams, arī "savāks" čikāgiešu jauno un ātro uzbrucēju sastāvu, paceļot visas komandas spēli jaunā līmenī.
Jaunā līmenī būtu jāpaceļ arī komandas aizsardzība, jo, lai arī kopumā tā ir visai neslikta, pagājušās sezonas Rietumu konferences fināls parādīja, ka čikāgiešiem ir zināmas problēmas tieši ar aizsardzībā spēlējošajiem aizsargiem un līdz ar to ar spēli mazākumā. Tāpat būs interesanti apskatīties kā, pēc gada pārtraukuma, par pirmo numuru vārtos spēlēs Kristobals Uē, kurš pagājušajā sezonā, kopā ar Nikolaju Habibuļinu, veidoja labu vārtsargu duetu, taču tagad, pēc Habibuļina aiziešanas, Francijas izlases vārtsargam atbildība un spēles laiks būs lielāks, jautājums ir – vai viņš ar savu darbu tiks galā?

Kolorado "Avalanche"
Pēc Džo Sakika aiziešanas "pensijā" un Raiena Smita aizmainīšanas uz Losandželosas "Kings" ir kļuvis skaidrs, ka Denvera šogad uz pavasara hokeju necer un, iespējams, necer uz tādu arī nākamos tuvākos gadus, jo ir sākta komandas pārbūve, t.i., pirmie tās soļi, atzīstot, ka iepriekšējais pārbūves modelis (a la "Red Wings" stilā) nav bijis veiksmīgs.
Draftā iegūtais Mets Dušens un nu jau labu NHL pieredzi guvušais Pols Ščastnijs varētu būt viens no labākajiem centra uzbrucēju duetiem, tāpat arī Vojteks Voļskis un Mareks Svatošs varētu ietilpt komandas nākotnes koncepcijā, taču lielākajai daļai no pašreizējiem spēlētājiem, sevišķi jau aizsargiem, iespējams jau sezonas gaitā tiks atrasts cits klubs, pretī saņemot jaunos talantus vai arī iespējas šos talantus izvēlēties nākamajā starpsezonā. Līdz ar to nākamsezon no "lavīnām" neko dižu nav jāgaida, jo visa pārbūve vēl ir tikai pašā sākumā un nākamajos "slavas gados" komanda sastāvs būs pavisam cits.

Kolumbusas "Blue Jackets"
Kolumbusā, izskatās, šajā rudenī viss ir kārtībā. Komandas "seja", Riks Nešs, ir pagarinājis līgumu ar "Blue Jackets", Stīvs Meisons, pagājušā gada labākais debitants, arī ir apņēmības pilns turpināt tādā pašā garā. Uzbrukumā kopumā, kas netipiski priekš kolumbusiešiem, vēl pirms treniņnometnes sākuma vairāk vai mazāk ir skaidrs kā izskatīsies pirmās divas maiņas, kā arī kopumā "Blue Jackets" ir samērā laba uzbrucēju rotācija, jo tajā ir gan pieredzējušie (Rafi Toress), gan jaunie (Ņikita Filatovs) līdz ar to var domāt gan par rezultātu sasniegšanu uzreiz, gan komandas attīstību ilgtermiņā.
Bet tagad pie nepatīkamā, pirmkārt, aizsardzības. Priekš vidusmēra NHL komandas (kāda Kolumbusa pēdējās sezonās ir bijusi), iespējams, šāds aizsardzības sastāvs arī ir apmierinošs, bet priekš augstāku mērķu sasniegšanas tas var izrādīties nepietiekams, jo ne Fjodors Tutins, ne Rostislavs Klesla nav tie aizsargi, kuri, varētu "vilkt" komandu un organizēt tās spēli. Otrkārt, nevar nepieminēt vairākumu, kurā Ohaio štata komanda bija pārliecinoši vājākā visā līgā. Un arī tas netieši norāda uz aizsargu prasmju trūkumu, jo, lai arī cik talantīgs būtu uzbrukums, NHL vārtus vairākumā vēl aizvien vairāk gūst no izspēlētām kombinācijām, kurās aizsargi ne tuvu nav pēdējie cilvēki (tieši otrādi).

Dalasas "Stars"
Arī Dalasa pašlaik ir reorganizācijas procesā. Protams, tas nav tik "dziļš" kā Kolorado, un arī ne tuvu ne tik "sāpīgs", taču viens ir skaidrs Dalasa no izteiktas aizsardzības komandas pašlaik cenšas pārtapt par sabalansētu komandu, kas vienlīdz labi darbojas abās laukuma pusēs. Un tieši šis ir īstais laiks to darīt, jo vienībā ir gana daudz jauno talantu, kuri ir nostiprinājušies NHL, tāpat ir arī spēcīgs veterānu "spārns", kuri varētu šos jaunos vest cīņā. Tāpat ir arī abu stilu (uzbrukuma un aizsardzības) speciālisti (Ričardss, Eriksons, Ribero, Deilijs pret Lehtinenu, Morovu, Robidā, Skrastiņu). Tāpat Mārtijs Turko vēl aizvien ir NHL elites vārtsargs, bet jaunpienācējs Alekss Olds ir visai atzīstams otrais numurs.
Taču ir divas lietas, kas Dalasai un tās līdzjutējiem ir jāņem vērā – savainojumi un algu griesti. Precīzāk, ja komandai būs daudz savainoto spēlētāju, tad līdzekļu iemainīt kādu viņu aizstājēju nebūs, jo komanda jau tā ir pārsniegusi komandas īpašnieka noteiktos algu griestus (aptuveni 45 miljoni ASV dolāru).

Detroitas "Red Wings"
Detroitai šis gads būs visai grūts, un ne jau tāpēc, ka viņi ļoti pārdzīvotu pagājušās sezonas neveiksmes, bet gan tāpēc, ka komandu ir pametuši vairāki vadošie spēlētāji, bet viņu vietā iegādāties jaunus "sarkanajiem spārniem" vienkārši nepietiek naudas. Līdz ar to aizgājušos M.Hosu, M.Samuelsonu, T.Kopeki, J.Hudleru, T.Konklinu un, protams, K.Čeliosu detroitieši mēģinās aizstāt ar... . Viņi nemēģinās viņus aizstāt, vismaz ne ar tikpat skanīgiem uzvārdiem un dos iespēju spēlēt "sistēmas" jaunajiem talantiem.
Protams, komandā vēl aizvien paliek gan Pāvels Datsjuks, gan Henriks Zeterbergs, gan Niklas Lidstrēms, gan Kriss Osgūds, taču, izskatās, ka tā vairs nebūs komanda, kam regulārā sezona ir tikai ieskriešanās pirms izšķirošajām spēlēm "play-off". Tagad katra uzvara nāks ievērojami grūtāk, līdz ar to vēl lielāka atbildība būs komandas līderiem, gan pašiem rādot savu labāko spēli, gan "pievelkot" jaunos talantus līdz "Red Wings" līmenim. Izslēgšanas spēlēs gan var notikt daudz kas, taču vispirms, lai arī cik nepierasti tas neskanētu, Detroitai ir jākvalificējas šīm spēlēm.

Edmontonas "Oilers"
Nu jau kārtējo reizi neiekļūstot izslēgšanas spēlēs, Edmontonas kluba vadībai šajā starpsezonā bija tikai viens uzdevums – sakārtot komandu tā, lai tas vairs neatkārtotos. Taču "naftinieku" vadība uzskatīja, ka galvenais komandas trūkums bija pieredzes neesamība, tāpēc neko daudz spēlētāju sastāvā nemainīja, vienīgi nolīga vārtsargu Nikolaju Habibuļinu, kurš aizvietos citu no komandas aizgājušo veterānu – Dveinu Rolosonu.
Tātad, ko gaidīt no Edmontonas? Īstenībā neko pārsteidzošu, jeb "nasing spešel", tieši to pašu spēli kas bija pirms gada, tikai, jācer, labākā kvalitātē – ātruma, enerģiska spēle, taču, lai būtu progress sniegumā, "Oliers" treneriem ir jāizdomā kā uzlabot komandas rezultativitāti un "rezultāta taisīšanā" iesaistīt pēc iespējas plašāku hokejistu loku. Tāpat lielāka loma būtu jāatvēl aizsardzībai, jo tieši šī pozīcija, izskatās, gaidāmajā sezonā edmontoniešiem būs visspēcīgākā.

Losandželosas "Kings"
Daudzos Ziemeļamerikas pirmssezonas apskatos par "Kings" bija vienāds viedoklis un šī viedokļa atslēgas vārds bija "Gandrīz". Komandai gandrīz pietiek pieredzes, gandrīz pietiek talanta, spēka, lai kvalificētos izslēgšanas spēlēm, taču, vienalga, kaut kas pietrūkst. Un tieši tāpēc šo "kaut ko" komandas vadība centīsies iegūt no komandas jaunpienācējiem – Raiena Smita, Roba Skuderi, Džastina Viljamsa (pēdējie divi komandai pievienojās jau pagājušās sezonas beigās).
Kopumā "Kings" izskatās pēc komandas ar labu potenciālu gaidāmajā sezonā, jo vienībā ir gan daudz jauno spēlētāju, ir arī pieredzējušie "veči" (Raiens Smits), aizsardzībā arī ir spēlētāji, kuriem tiek paredzēta spoža nākotne (D.Dautijs, Dž. Džonsons, T.Hikijs), un vārtsargu līnijā arī ir tik daudz talantīgu spēlētāju, ka pietiktu vairākām komandām, līdz ar to ir pamatotas cerības beidzot "karaļus" ieraudzīt "play-off". Taču viss iepriekšminētais ir realizējams ar noteikumu, ja viss iecerētais notiks pēc plāna, losandželosiešu sastādītā plāna.

Minesotas "Wild"
Minesotā jauno sezonu, kā jau vienmēr, gaida ar nepacietību (ASV "hokejiskākais" štats), taču šoreiz pie nepacietības ir arī zināms uztraukums, jo komandai būs jauns treneris (Tods Ričardss), līdz ar to jauna spēles sistēma un, protams, arī jauna vienības "seja" (Martins Havlats). Un tieši jaunā spēles sistēma varētu būt minesotiešu "klupšanas akmens".
Ja iepriekšējā komandas trenera, Žaka Lemēra, laikā spēle tika balstīta uz sīkumiem, tad Ričardss tiem uzmanību nepievērš, jo vēlas aktīvāku un atraktīvāku spēli, līdz ar to var aizmirst par lielisko vairākumu realizāciju, Vezinas līmeņa vārtsargiem un stingru aizsardzības hokeju ar maz gūtajiem vārtiem. Kaut gan, iespējams, maz gūto vārtu būs, jo uzbrukums "mežoņiem" ir visai pieredzējis (E.Brunets, O.Nolans), bet jaunie aizstājēji nemaz tik strauji neprogresē, tāpat "Wild" vienībai ir problēmas ar centra uzbrucējiem, jo bez Miko Koivu neviena, kas varētu viņu aizstāt nav un nav arī tādu, kas viņam varētu sastādīt konkurenci. Savukārt citā pozīcijā konkurence ir visai liela un galvenie konkurenti, protams, ir vārtsargi. Niklass Bekstrēms un Džošs Hārdings ir parādījuši, ka var spēlēt labi, ir parādījuši, ka var spēlēt kā pirmie numuri, tāpēc vasarā jau bija dzirdamas runas, ka vienam būs jāpamet komandu, jo šāda konkurence var graut komandas garu. Pagaidām gan abi ir uz vietas un, iespējams, pie jaunās sistēmas šo vārtsargu spēlē parādīsies jauni aspekti, kas konkurenci "izslēgs".

Nešvilas "Predators"
Aizvadītajā rudenī "Predators" bija spiesti atzīt savu sakāvi, jo pirmo reizi pēdējo piecu gadu laikā neiekļuvu izslēgšanas spēļu turnīrā. Iemesli? Vājais sezonas starts un mazrezultatīvā spēle. Risinājumi? Stīvs Salivans ir atpakaļ ierindā, komandā vēl aizvien ir gan Šejs Vebers, Raiens Saters un Dens Hemhuiss, tāpat ir arī pieredzējušie spēlētāji (Dž.Arnots, D. Legvands, Dž.-P. Dumonts), kuriem būtu jāzina, kā uzlabot spēli. Arī abi divi vārtsargi (D.Eliss, P.Rīnijs) var spēlēt pašā augstākajā līmenī.
Taču, protams, viss nav tik vienkārši. Vispirms komandai ir jāuzlabo spēle vairākumā, kas atrisinās arī otro problēmu – vājo rezultativitāti. Tāpat, lai arī pirmie trīs aizsargi Nešvilā ir visai labi, pārējie trīs ir samērā jauni un tieši tas daudzus ekspertus dara bažīgus. Jo pusotra aizsardzības maiņa nevar noturēt labāko, un pat vidējo NHL komandu uzbrukumus.

Fīniksas "Coyotes"
Fīniksā šajā vasarā par hokeja spēlēšanu domāja maz, par komandu gan daudz. Vienība jau labu laiku ir izlikta pārdošanā, taču novest darījumu līdz loģiskām beigām neizdodas, lai arī interesenti, kas vēlētos to iegādāties ir, pie tam vairāki. Tāpat arī komandas galvenais treneris aizvadītajās četrās sezonās, Veins Greckis, pameta savu amatu, vietu dodot bijušajam Dalasas "Stars" bijušajam vadītājam Deivam Tipetam.
Ņemot vērā šos faktus no Fīniksas hokejistiem lielus panākumus gaidīt būs bezjēdzīgi, jo vienība pašlaik ir restrukturizācijas (gan administrācijas, gan spēles ziņā) procesā. Vienīgā intriga ir tā kā sevi parādīs "Coyotes" jaunie hokejisti, Viktor Tihonovs, Peters Mullers, Kails Turiss, Mikels Boedkers, Als Montoija, jo tieši viņi ir Fīniksas vienības (vai komandas, kas būs "Coyotes" tiešā "mantiniece") nākotnes spēlētāji. Protams, arī veterāni nebūs nolaiduši rokas un spēles, taču, visdrīzāk, tuvojoties izslēgšanas spēlēm viņi Arizonu pametīs.

Sentluisas "Blues"
Aizvadītā sezona Sentluisas hokejistiem izdevās negaidīti veiksmīga, jo, lai arī februāra vidū viņi bija pēdējā vietā Rietumu konferencē, turpmākajās cīņās "blūzmeņi" rādīja krietni labāku spēli, kas beigu rezultātā deva 6. vietu un tiesības piedalīties "play-off" spēlēs. Tajās gan nācās atzīt Vankūveras "Canucks" pārākumu, taču vērtējot sezonu kopumā tā "Blues" bija veiksmīga un tāpēc cerības uz gaidāmo sezonu ir vēl jo lielākas.
Pirmkārt, jau tāpēc, ka komandai pievienosies uzbrucējs Pols Karija un aizsargs Eriks Džonsons, spēlētāji, kuri aizvadītajā sezonā komandai nevarēja ievērojami palīdzēt. Otrkārt, tāpēc, ka komandā, lai arī daudziem nemanot, ir sanākta laba jauno spēlētāju brigāde (Bekess, Ošī, Perons, Berglunds), kura vēl var ievērojami progresēt, taču šeit ir arī negatīvais aspekts – tikpat labi viņi var apstāties savā izaugsmē. Tāpēc vienībai, sezonas gaitā, iespējams, nāksies papildināt sastāvu ar kādu veterānu. Aizsardzība komandai arī ir samērā labi nokomplektēta (Džonsons, Džekmanes, Būvers), taču vārtsargu līnija (K.Meisons, T.Konklins) gan ir šaubīga, priekš komandas kas pretendē uz tikšanu vismaz izslēgšanas spēļu otrajā kārtā.

Sanhosē "Sharks"
Ja 90.-to gadu otrajā pusē Otavas "Senators" tika saukta par "Tikai regulaŗās sezonas komandu", tad pēclokauta ērā šis tituls, viennozīmīgi, var tikt atdots Sanhosē "Sharks" komandai, kura, lai vai cik labi spēlētu regulārajā sezonā, izslēgšanas spēlēs vismaz līdz izšķirošajām spēlēm, t.i., Stenlija kausa finālam, tikt nevar.
Šogad viņiem tiek dota pēdējā iespēja, ja netiks pierādīts, ka viņi var sacensties par visaugstākajiem mērķiem, tad komanda tiks būvēta no jauna. Vismaz tā var noprast pēc komandas vadības izteikumiem, kuri, jāatzīst, līdz šim uz komandas neveiksmēm skatījās pielaidīgi un demokrātiski. Un tieši šī pati vadība komandu pastiprināja ar šīs starpsezonas "skaļāko" uzvārdu Deniju Hītliju (pretī gan bija jāatdod komandas iepriekšējo gadu "bombardieris" Džonatans Čīču), tāpat, pretēji solītajam mainās darījumam, komandas vārtus vēl aizvien sargās Jevgeņijs Nabokovs, bet ar piespēlēm partnerus "baros" Džo Torntons. Skatoties uz visu kas notiek Sanhosē prātā nāk vien slavenais teiciens no basketbola aprindām par to, ka rezultāti ir jārāda tagad, taču, zinot kā viss beidzās groza bumbas meistariem, šo saukli atļaušos nepieminēt.

Vankūveras "Canucks"
Šajā sezonā vankūveriešiem galvenais uzdevums būs parādīt, ka visaugstākā līmeņa hokejs pilsētā būs redzams ne tikai Olimpisko spēļu laikā, bet arī pēc tam, NHL izslēgšanas spēļu laikā. Tāpat komandai būs jāpierāda (un tas būs daudz grūtāk), ka tās rezultāti nav atkarīgi tikai no Roberto Luongo spēles. Un tieši tāpēc, lai arī tas prasīja lielus līdzekļus un nervu patēriņu, starpsezonā tika pagarināti līgumi ar brāļiem Sedīniem, nolīgts cits zviedrs Mikaels Samuelsons (no Detroitas "Red Wings"), bet jau pieminētajam Roberto Luongo atrasts visai nopietns aizstājējs – Endrjū Reikrofts.
Taču, kā jau daudzām komandām, arī Vankūveras lielākās problēmas tiek saistītas ar aizsardzības līniju, precīzāk ar tās neagresīvo spēli savā laukuma pusē un vājo spēli vairākumā, jo, pēc Eda Džovanovska aiziešanas, "Canucks" tā arī nav atraduši vairākuma "saspēles vadītāju".

Rietumu konferences noslēguma tabulas prognoze

VietaKomanda
1.Sanhosē "Sharks"
2.Čikāgas "Blackhawks"
3.Vankūveras "Canucks"
4.Detroitas "Red Wings"
5.Kalgarī "Flames"
6.Anaheimas "Ducks"
7.Dalasas "Stars"
8.Kolumbusas "Blue Jackets"
9.Losandželosas "Kings"
10.Nešvilas "Predators"
11.Sentluisas "Blues"
12.Edmontonas "Oilers"
13.Minesotas "Wild"
14.Kolorado "Avalanche"
15.Fīniksas "Coyotes"

Prognozes par Latvijas hokejistu gaidāmo sezonu, labāko spēlētāju TOP'u, kā arī labāko jauno spēlētāju, jeb debitantu apskatu lasiet Sportacentrs.com jau tuvākajā laikā!

  +3 [+] [-]

, 2009-09-28 09:22, pirms 15 gadiem
labojums: pret Hiitliju iemainīja ne tikai Čīčū, bet arī milanu mihaleku
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-09-28 09:27, pirms 15 gadiem
tripalka rakstīja: labojums: pret Hiitliju iemainīja ne tikai Čīčū, bet arī milanu mihaleku
Un arī 2. kārtas drata izvēles tiesības, bet "Sens" Hītlijam klāt pielika piektās kārtas izvēles tiesības.

Taču galvenie, jeb "atslēgas" spēlētāji ir Hītlijs un Čīču, tb tieši papildinājums/uzlabojums golu mešanā (pat neskatoties uz Džonatana slikto iepriekšējo sezonu, tomēr viņš bija galvenais komandas "bombardieris").

  +2 [+] [-]

, 2009-09-28 10:29, pirms 15 gadiem
Jēdzīga analīze. Par pirmajām piecām komandām varētu piekrist, tālāk gan tur neko īsti nevar pateikt, būs neprognozējami tāpat kā pagājušogad. Par Dalasu neesmu tik optimistisks, neredzu šos iekš plejofiem

  +4 [+] [-]

, 2009-09-28 11:44, pirms 15 gadiem
Paldies, Juri! Esi ļoti labi pastrādajis.

  +1 [+] [-]

, 2009-09-28 13:02, pirms 15 gadiem
Beigās vajadzētu būt Rietumu konferences noslēguma tabulai

     [+] [-]

, 2009-09-28 13:22, pirms 15 gadiem
x_man rakstīja: Beigās vajadzētu būt Rietumu konferences noslēguma tabulai
Jap, paldies par labojumu! [Kopējot palika no iepriekšēja raksta]

  -2 [+] [-]

, 2009-09-28 13:26, pirms 15 gadiem
njā, blue jackets būs gan virs red wings, gan virs stars

     [+] [-]

, 2009-09-28 13:29, pirms 15 gadiem
HeatleyLV rakstīja: njā, blue jackets būs gan virs red wings, gan virs stars
Jo...?

     [+] [-]

, 2009-09-28 13:56, pirms 15 gadiem
Ļoti labs raksts un komandu analīze!

     [+] [-]

, 2009-09-28 14:21, pirms 15 gadiem
Tāpat arī komandas galvenais treneris aizvadītajās četrās sezonās, Viens Greckis


Vispār gribētos domāt ka Anaheima būs augstāk par 6. vietu

     [+] [-]

, 2009-09-28 15:11, pirms 15 gadiem
par Dallasu vēl gribētos piebilst, ka Stars vairs nav vienīgā NHL komanda bez farm-kluba AHL. Ar šo sezonu Dalasai ir farmklubs AHL - Texas Stars. Iespējams, arī tas varētu būt Dalasai neliels plusiņš salīdzinot ar iepriekšejo sezonu, kad nācās savus rezervistus bāzt pa dažādiem citiem AHL klubiem vai arī saukt no Eiropas.

  -1 [+] [-]

, 2009-09-28 15:56, pirms 15 gadiem
Es joprojam ticu Sanhose! Lai izdodas sogad sarikot paradi junija vidu par godu kausam saja pilseta!

     [+] [-]

, 2009-09-28 16:17, pirms 15 gadiem
ir labs Tikai vai ko līdzīgu arī par khl nevarēji uztaisīt Juri?

     [+] [-]

, 2009-09-28 16:40, pirms 15 gadiem
Kalvinators rakstīja: Tāpat arī komandas galvenais treneris aizvadītajās četrās sezonās, Viens Greckis
Nu ja ka viens, ne jau divi!

     [+] [-]

, 2009-09-28 17:02, pirms 15 gadiem
paldies autoram,labi pastraadaajis

  +1 [+] [-]

, 2009-09-28 17:02, pirms 15 gadiem
Nu anaheimai pec sastava vajadzetu rietumos palikt vismaz 3-4 vietā

     [+] [-]

, 2009-09-28 17:25, pirms 15 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Nu ja ka viens, ne jau divi!


Un te gāja runa par fārmklubiem AHL. Šosezon tāda nebūs Anaheimai. Tas varētu nedaudz ietekmēt situāciju, bet jā, piekrītu Niidermaieram, ka Ducks vajadzētu būt 4niekā.

  +3 [+] [-]

, 2009-09-28 17:31, pirms 15 gadiem
Kalvinators rakstīja: ... , bet jā, piekrītu Niidermaieram, ka Ducks vajadzētu būt 4niekā.
Un paskatoties uz tavu avataru es uzreiz varu pateikt kāpēc...

  +1 [+] [-]

, 2009-09-28 17:34, pirms 15 gadiem
Kaut vai Čikāga šogad tiek augstāk vērtēta nekā Detroita, bet es domāju , ka vienalga Detriota ar savu spēli būs līderi savā divīzijā.

     [+] [-]

, 2009-09-28 17:58, pirms 15 gadiem
Juri, es tevi izvirzīšu Rēzeknes goda pilsoņa titulam!
Ļoti profesionāls apskats!

     [+] [-]

, 2009-09-28 18:18, pirms 15 gadiem
Diezgan subjektīvs viedoklis vietu sadalījumā, jo patiešām neticu, ka šogad šarki būs pirmie un blues vienpadsmitie. blues kā jau rakstā minēja ir pievienojušies 2 traumētie aizsargi un no savainojumiem atlabis Karija, kurš jau nu neslidināsies rokas kabatās sabāzis. Par vienu esmu pavisam drošs, kas uzvarēs centrālajā divīzijā tie spēlēs Rietumu finālā

     [+] [-]

, 2009-09-28 18:37, pirms 15 gadiem
Jusper rakstīja: Diezgan subjektīvs viedoklis vietu sadalījumā, jo patiešām neticu, ka šogad šarki būs pirmie un blues vienpadsmitie. blues kā jau rakstā minēja ir pievienojušies 2 traumētie aizsargi un no savainojumiem atlabis Karija, kurš jau nu neslidināsies rokas kabatās sabāzis. Par vienu esmu pavisam drošs, kas uzvarēs centrālajā divīzijā tie spēlēs Rietumu finālā
Protams, ka subjektīvs! Nemaz citāds tas nevar būt (jo to veidoju viens)! Jebkurš šāds raksts ir tikai "variācija par tēmu", tāpēc ne uz ko vairāk kā viedokli tas "nevelk". Arī visi ESPN, THN utt. ekspertu saraksti/apskati ir tādi paši subjektīvi vērtējumi.

Pie tam, atkārtošos, nekad uz absolūtu objektivitāti, neesmu pretendējis.

     [+] [-]

, 2009-09-28 19:53, pirms 15 gadiem
Njā, kā klāsies ies Detroitai. Katrā ziņā daudz grūtāk būs.

     [+] [-]

, 2009-09-28 21:15, pirms 15 gadiem
Jautājums autoram.Kuras komandas ,tavuprāt ,varētu kļūt par,,Pelnrušķītēm''(lielākais pārsteigums)?Labprāt uzzinātu Tavas domas.

     [+] [-]

, 2009-09-28 21:16, pirms 15 gadiem
rolex rakstīja: Jautājums autoram.Kuras komandas ,tavuprāt ,varētu kļūt par,,Pelnrušķītēm''(lielākais pārsteigums)?Labprāt uzzinātu Tavas domas.
Pagaidām, kad nav aizvadīta neviena NHL regulārās sezonas spēle, par to ir ļoti grūti runāt, tāpēc arī es šoreiz nesteigšos ar paziņojumiem.

     [+] [-]

, 2009-09-28 22:46, pirms 15 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Un paskatoties uz tavu avataru es uzreiz varu pateikt kāpēc...
Nu es teiktu ka viņiem vajadzētu būt 1., bet skatoties diezgan objektīvi, tas ir pat diezgan iespējami.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2009-09-29 18:50, pirms 15 gadiem
WILDE rakstīja: novēlu čikāgai stenlija kausu- man šis klubs pg sezonā patika no visiem visvairāk!
Šogad tiešām par Čikāgu!!!