Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

NHL: Austrumu konferences pirmssezonas apskats

Juris Miņins
Juris Miņins

NHL: Austrumu konferences pirmssezonas apskats
Sidnijs Krosbijs un Aleksandrs Ovečkins
Foto: AP

Jau pavisam drīz, 1. oktobrī, ar četrām spēlēm tiks atklāta Nacionālās hokeja līgas (NHL) 92. sezona, kas sola ne mazāk interesantu spēļu, jaunu talantu, lielisku uzvaru un rūgtu zaudējumu kā iepriekšējās, tāpēc piedāvājam jums ieskatu tajā kā komandas ir sagatavojušās jaunajai sezonai un šo apskatu sāksim ar Austrumu konferenci.

Aizvadītajā sezonā, pēc divu gadu pārtraukuma, par Stenlija kausa ieguvējiem kļuva Austrumu konferences komanda – Pitsburgas "Penguins". Tādējādi viņi revanšējās rietumniekiem, Detroitas "Red Wings", par zaudējumu, kas tika piedzīvots pirms gada. Arī šosezon "pingvīni" ir vieni no galvenajiem pretendentiem uz Stenlija kausu, taču nebūt ne vienīgie, un vispirms viņiem būs jātiek galā ar savas konferences vienībām, kuras starpsezonā nav kļuvušas vājākas.

Bostonas "Bruins" un Vašingtonas "Capitals" ir galvenie pretendenti, kas varētu izjaukt pitsburgiešu divu gadu dominanci austrumos, taču Ņūdžersijas "Devils", kā vienmēr, ir stipri, arī Filadelfijas "Flyers", spēlējot visai agresīvu hokeju pēdējās sezonās ir atguvusi to, kas bija zaudēts pirmajā pēclokauta sezonā – savu spēli un "neērtā" pretinieka slavu visas līgas mērogā, kas transformējas uzvarās un augstās vietās turnīra tabulā.

Savukārt no komandām, kurām iepriekšēja sezona nebija veiksmīga, taču uz šo sezonu tās raugās ar optimismu, var minēt Atlantas "Trashers", kuri starpsezonā nolīga vairākus palīgus komandas līderim Iļjam Kovaļčukam, Toronto "Maple Leafs", kuri šovasar turpināja "pārbūvi", savās rindās iegūstot bijušo bostonieti, Filu Keselu un Zviedrijas jauno vārtsargu talantu – Jonasu "Monstru" Gustavsonu. Taču tagad paskatīsimies, ko nākamajā sezonā gaidīt no katras komandas atsevišķi.

Atlantas "Thrashers"
Lai arī aizvadītās sezonas beigas bija visai iespaidīgas (12 uzvaras 18 spēlēs), "Trashers" nerādīja to spēli, kas no viņiem tika gaidīta. Samērā labs uzbrukums, bet vāja aizsardzība – tas raksturoja atlantiešus visu iepriekšējo gadu, taču pašlaik, izskatās, ka tas varētu mainīties, jo starpsezonā komandai pievienojās Nikolajs Antropovs un Pavels Kubina. Tieši ar Kubinu tiek saistītas vislielākās cerības, jo no viņa gaida aizsardzības līdera un "savācēja" sniegumu, jo talantīgu puišu komandas aizsardzībā pietiek, taču līdz šim nav bijis līdera, kas viņiem ļautu vieglāk iejusties jaunā līmenī.
Kā pašu vājāko punktu "Trashers" komandai jāmin vārtsargus, jo Kari Lehtonenam savu labāko spēli liedz rādīt savainojumi, Ondrejs Pavelecs vēl ir visai "zaļš" šādam līmenim, bet veterāns Johans Hedbergs īsti nerāda pirmā vārtsarga spēli.

Bostonas "Bruins"
Aizvadītās sezonas viena no visas līgas līdervienībām nedomā savas pozīcijas atdot arī šogad. "Bruins" trenera Kloda Žuljēna aizsardzības hokejs bija visai grūti atrisināms rēbuss lielākajai daļai pretinieku, taču tikai līdz izslēgšanas spēļu otrajai kārtai, kurā "lāčiem" nācās piekāpties Karolīnas "Hurricanes". Arī šogad, paredzams, ka galvenie bostoniešu panākumu kaldinātāji būs jau pieminētais Žuljēns, kā arī aizsargi ar Zdeno Haru priekšgalā un Tims Tomass vārtos.
Protams, nevar nepieminēt arī uzbrukumu, kurš solās būt vēl labāks nekā iepriekšējā sezonā, jo no pagājušās sezonas debitantiem šogad tiek gaidīts vēl labāks sniegums, bet līderiem ir jānotur savs līmenis. Sevišķi Marko Šturmam, kurš atgriezīsies no ceļgala operācijas un Patrisam Beržeronam, kuram ir jāatgūst savs "pirmssavainojuma" līmenis.

Bufalo "Sabres"
Lai arī pēdējās divās sezonās "Sabres" nespēja kvalificēties "play-off" spēlēm, tālu no tām viņi nebija, jo, piemēram, pagājušogad no 8. vietas viņus šķīra vien 2 punkti. Un tieši ši divi punkti arī parāda galvenās tendences Bufalo hokeja komandā – itkā nemaz tiks slikti nav, taču, tomēr, "par īsu" priekš nopietniem panākumiem. Tāpat, kā izskatās, "Sabres" uzskata, ka iepriekšējo divu gadu neveiksmes padarīs vienību tikai stiprāku un starpsezonā neveica vērā ņemamu komandas pastiprināšanu, jo nolīga vien divus aizsargus. Komandas "sejas" pašlaik ir uzbrucējs Tomass Vaneks un vārtsargs Raiens Millers un, paredzams, ka tieši viņiem arī būs "jāvelk" vienība, taču palīdzība tiek gaidīta arī no Dereka Roja, Džeisona Pominvila, Drū Staforda un, protams, arī aizsardzībai, kuru vadīs Kreigs Rivē, ir jāuzlabo sava spēle.
Iespējams, ka tas izrādīsies pareizais komandas attīstības virziens, taču pagaidām, redzot Bufalo vienības sastāvu, prātā nāk tikai viens retorisks jautājums – vai tiešām spēlētāji, kuri izslēgšanas spēlēs nevarēja tikt divas sezonas pēc kārtas, to varēs izdarīt trešajā gadā?

Karolīnas "Hurricanes"
2008./2009. gada sezonā karolīniešim bija divējāda. Vēl līdz sezonas vidum likās, ka izslēgšanas spēles komandai šajā pavasarī neredzēt, bet beigu beigās "viesuļi" aizspēlējās līdz Konferences finālam. Sasniegums lielisks, tagad jāskatās kā viņi to varēs izmantot un vai "Canes" vadība būs mācījusies no iepriekšējām kļūdām.
Pašlaik, kad komanda ir "pārbūves" priekšvakarā (nākamajā vasarā vairākiem veterāniem beidzas līgumi), svarīgi būtu sākt veidot jaunu komandu, taču neaizmirstot arī par rezultātiem. Tieši tāpēc šajā vasarā līgumi tika pagarināti ar Eriku Kolu un Čadu Larosu, kuri ir lielisks papildinājums jau tā visai draudīgajam Karolīnas uzbrukumam (ar E.Stālu, R.Brindamūru, J.Jokinenu, M.Kalenu, S.Vokeru, T.Rūtu, S.Samsonovu), taču, kā parādīja pagājušās sezonas izslēgšanas spēles, lielākie caurumi ir aizsardzībā, kurus arī "Hurricanes" mēģināja salāpīt (pievienojās Ārons Vords un Endrjū Albertss). Savukārt vārtsargu līnijā bez izmaiņām, Kems Vords - pirmais, pārējiem jācīnās par otrā numura pozīciju.

Floridas "Panthers"
Floridā vēl aizvien tiek gaidīts "play-off" hokejs. Nu jau astoņas sezonas pēc kārtas. Un arī devītajā gadā visai komandai būs jāsper plats solis savā attīstībā uz priekšu, lai šo tradīciju lauztu. Un tieši ar uzsvaru uz vārdu KOMANDA, jo, lai arī aizvadītajā sezonā Floridas komandā nebija daudz līgas līmeņa zvaigžņu, šogad to ir vēl mazāk, jo Džejs Būmīsters ir pametis komandu. Tieši tāpēc daudz lielāka nozīme būs pārējiem spēlētājiem, kuru lomas uzvaru gūšanā, protams, palielināsies.
Tātad, kas paliek? Stīvens Veiss, Natans Hortons, Stīvs Reinprehts, Deivids Būts, uzbrukumā, Makkeibs, Ballards, Leopolds, aizsardzībā un Vokūns vārtos, taču tieši vārtsargu līnijā ir noticis, iespējams, vislielākais komandas pastiprinājums šajā starpsezonā, jo komandai ir pievienojies bijušais Martina Brodēra dublieris, Skots Klemensens, kurš ir viens no labākajiem savā arodā (kā otrais vārtsargs) visā līgā.

Monreālas "Canadiens"
"Les Habitants" aizvadītajā sezonā, kas monreāliešiem bija simtā, bija lielākie neveiksminieki visā līgā – lielas cerības septembra beigās, bet vilšanās aprīļa sākumā. Viennozīmīgi zaudējums izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā Bostonas "Bruins" komandai ne tuvu nebija tas, ko gaidīja no "Canadiens" viņu fani un arī visi citi hokeja draugi. Šosezon kvebekieši, protams, grib revanšēties. Un īstenībā, pamats optimismam ir!
Pirmkārt, jauns treneris, Žaks Martēns. Otrkārt, jauna pirmā maiņa ar Maiklu Kamellari, Skotu Gomezu un Braienu Džiontu. Treškārt, Kerijam Praisam šajā sezonā, neskatoties uz to, ka viņam ir tikai 22 gadi, kas vārtsargam vēl ir tāds junioru vecums, ir jāsāk rādīt sev atbilstoša spēle. Un, protams, pieredzējusi aizsardzība, kas, pat neskatoties uz Maikla Komisareka pārcelšanos uz Toronto izskatās ļoti pieklājīgi.

Ņūdžersijas "Devils"
Martins Brodērs un sistēma , sistēma un Martins Brodērs, tieši šie divi vārdi visspilgtāk un visprecīzāk raksturo Ņūdžersijas "Devils" spēli. Un gaidāmā sezona nebūs izņēmums, t.i., gaidīt krasas izmaiņas Ņūdžersijā ir tāpat kā... sagaidīt NHL beigas. Taču šajā gadā "Devils", tomēr, izskatīsies mazliet savādāk, jo komandas vadība nolēma, ka ir jāatsakās no Bobija Holīka, Džona Madena un Braiena Džiontas, taču citi "skaļi" uzvārdi viņu vietā netika ņemti, vēl vairāk, komandai starpsezonā pievienojās tikai divi spēlētāji, no kuriem vistuvāk spēlēšanai ir potenciālais otrais vārtsargs Jans Denī.
Protams, arī šajā sezonā komandas galvenais spēks uzbrukumā būs Zaks Parise, kuram aizvadītais gads bija visai veiksmīgs (45 gūti vārti). Tāpat Treviss Zeidžaks un Džmijs Langenbruners būs tie, kuri pretinieku vārtsargiem sagādās vislielākās raizes. Aizsardzībā izmaiņu arī praktiski nav, jo Džonijs Oduja ir palicis komandā (tas arī bija vienības vadības galvenais šīs vasaras uzdevums), līdz ar to neko kardināli jaunu no viņiem gaidīt nevajag. Vārtsargi? Skatīt pirmo vārdu komandas aprakstā.

Ņujorkas "Islanders"
Pārliecinoši pēdējā komanda visā līgā aizvadītajā sezonā, taču, lai vai kā neloģiski tas skanētu. ar visai spožu nākotni. Un šī nākotne, protams, balstīsies uz šī gada drafta pirmo numuru – Džonu Tavaresu, kuram būs jākļūst par komandas līderi. Tāpat sniegums ir jāuzlabo Kailam Okposo, kurš, lai arī bija labākais vārtu guvējs aizvadītajā gadā, spēja iemest vien 18 "golus". Un tas (vārtu gūšana) ir vēl viens elements, kas jāuzlabo visai komandai, jo neviens no "saliniekiem" pagājušsezon nespēja gūt 20 vārtus (komandai kopumā – pirmspēdējā vieta gūto vārtu ziņā visā līgā).
Arī aizsardzībā, protams, viss neiet gludi (trešā vieta pēc ielaistajiem vārtiem visā līgā), jo tās sastāvs ir, NHL mērogiem, visai viduvējs, taču ir arī šeit pozitīvas iezīmes, precīzāk, Marks Štraits spēj atsvērt daudz ko no aizsardzības kļūdām ar spēli uzbrukumā un vairākumā, taču vienalga, šeit ir nepieciešams uzlabojums, iespējams nākamā gada draftā. Un, protams, vārtsargi. Ņemot vērā iepriekšējo gadu kļūdas, kad Rikam Dipietro nebija pienācīga aizstājēja, bet pats Riks mocījās ar traumām, ņujorkieši šajā gadā nokomplektēja pēdējo aizsardzības bastionu, kā pašlaik liekas, lieliski – Dveina Rolosona un Martina Bīrona duets būtu noderīgs jebkurai komandai, bet kad klāt nāks Dipjetro, tad šī brigāde, iespējams, būs labākā visā NHL.

Ņujorkas "Rangers"
"Rangers" nometnē viss bija kā katru gadu – kārtējā "mini-pārbūve" pēc neveiksmīgām spēlēm "play-off" turnīrā. Nekā jauna. Taču, līdz ar to, ir izveidojies samērā jauns un nepierasts sastāvs, jo klāt ir nācis Marians Gaboriks, Alešs Kotaliks, Kriss Higinss, Donalds Brašīrs un vēl daži. Protams, šie uzvārdi nav tik skanīgi kā Nikolajs Žerdevs vai Nikolajs Antropovs, kur nu vēl Skots Gomezs, taču savu ieguldījumu viņi komandai var dot, sevišķi pārorientējoties uz komandas, nevis individuālu talantu, spēli. Tāpat jāpiemin komandas aizsardzība, kurai šajā vasarā nebija nopietna papildinājuma, jo tieši šī pozīcija sezonas gaitā var izrādīties pati vājākā. Ja jaunie spēlētāji (Stāls, Džirardi) rāda lielisku spēli, tad labi apmaksātie veterāni (galvenokārt, Redens) ne tuvu nerāda savu labāko spēli, tieši otrādi, Ziemeļamerikā par viņa darbu savā zonā saka īsi un konkrēti – "Katastrofa!".
No kā vēl būtu jābaidās "zilajiem krekliem"? No savainojumiem. Gaborika un Henrika Lundkvista savainojumiem, jo ja viņi gūs kādu nopietnāku traumu, visiem sezonas plāniem droši var pārvilkt svītru. Un arī kopumā, šajā gadā "Rangers", visdrīzāk, cīnīsies nevis par augstām vietām un ilgu spēlēšanu izslēgšanas turnīrā, bet tieši par nokļūšanu līdz "play-off" spēlēm.

Otavas "Senators"
Neiekļūstot izslēgšanas spēļu turnīrā pirmo reizi pēdējo 13 gadu laikā, Otavas "Senators" šajā vasarā meklēja punktus, ko uzlabot, lai šāda situācija neatkārtotos arī nākamgad. Un atrada arī, vispirms nolīgstot Alekseju Kovaļovu, tādējādi uzlabojot kopējo komandas uzbrukuma spēku, kas iepriekšējās sezonās vairāk vai mazāk, aprobežojās vien ar pirmās maiņas veikumu, uz Sanhosē "Sharks" (pret Džonatanu Čīčū un Milanu Mičaleku) aizmainīja Deniju Hītliju, kurš bija neapmierināts ar lomu komandā, kā arī, jau maiņu perioda pēdējā dienā (pagājušsezon) tika pie vārtsarga Paskāla Leklēra.
Protams, papildinājums ir neslikts (Starpsezonā, no zināmākajiem spēlētājiem, aizgājuši no komandas – Maiks Komrijs un Alekss Olds), taču pārliecības par gaidāmajiem panākumiem nav, jo, kā jau iepriekš minēts, vispirms "rezultāta taisīšanā" ir jāiesaista visa komanda, ne tikai pirmā maiņa, arī no aizsardzības varētu gaidīt labāku spēli, bet vārtsargu līnija ir cerīga, taču ne sevi pierādījusi, jo komandas pirmais numurs (Paskāls Leklērs) savas NHL karjeras laikā vairāk ir bijis savainots, nekā spēlējis kā "Blue Jackets" (viņa iepriekšēja komanda) pirmais numurs.

Filadelfijas "Flyers"
Filadelfijas "Flyers" aizvadītajā sezonā turpināja darīt to, ko no viņiem gaida, un to ar ko viņi ir slaveni – pelnīja soda minūtes (līgas līderi), taču komandas vadība vienalga uzskata, ka komanda nebija pietiekoši agresīva. Lai nu kā, starpsezonā "Flyers" ir skārušas visai jūtamas izmaiņas. Pirmkārt komandai ir pievienojies aizsargs Kriss Prongers, kurš, viennozīmīgi, padarīs jau tā spēcīgo filadelfiešu vairākumu (un spēli kopumā) krietni bīstamāku. Tāpat ir nomainījusies visa vārtsargu brigāde, jo Antero Nītimaki un Martina Bīrona vietā ir nākuši Rejs Emerijs un Braiens Bušē. Un, protams, tieši tāpēc vārtsargi ir Filadelfijas komandas nezināmais punkts, kas, iespējams, sezonas gaitā, var pārvērsties arī par vājāko punktu.
Savukārt uzbrukums, kurš aizvadītajā sezonā "uguņoja", lai arī zaudēja divus vismaz 25 vārtu guvējus (Džofriju Lupulu un Maiklu Knubli), cer uz lieliskiem panākumiem arī šoreiz, jo brīvas palikušās vietas aizņems komandas sistēmas izaudzinātie talanti, bet Daniels Brīrs, tieši jauno talantu piesaistes dēļ, varēs no centra pāriet uz malu, tādējādi dodot lielāku ieguldījumu komandas panākumos.

Pitsburgas "Penguins"
Pagājušās sezonas čempioni mēģinās atkārtot savus sasniegumus arī šogad, mēģinās izcīnīt otro Stenlija kausu pēc kārtas, kas, jāpiebilst, nevienam nav izdevies jau kopš tālā 1998. gada, kad otro reizi divās sezonās kausu virs galvām cēla nu jau leģendārā Detroitas "Red Wings" komanda.
Ar ko viņi to mēģinās panākt? Protams, ar vēl aizvien jaunajiem un ne mazāk talantīgajiem, taču krietni pieredzējušākajiem S.Krosbiju, J.Malkinu, Dž.Stālu, M.-A.Flerī un Co. Pie tam, šogad komandai vairāk varēs palīdzēt vairākuma saspēles vadītājs – Sergejs Gončars. Vienīgā problēma ar ko pitsburgieši var saskarties ir daudzreiz novērotais "pēc čempionu sezonas sindroms", ko var papildināt divu pamatsastāva aizsargu, Hala Gila un Roba Skuderi, aiziešana. Kas attiecas uz starpsezonu, tad tajā vienīgais ievērības cienīgais darījums bija Brenta Džonsona nolīgšana par komandas otro vārtsargu.

Tamapabejas "Lightning"
Starpsezonā vairāk risinot komandas vadības problēmas, "Lightning" nebija aizmirsuši risināt arī sastāva komplektāciju, precīzāk, nostiprinot aizsardzības pozīcijas, kas aizvadītajā gadā bija lielākā "zibeņu" problēma. Nomainot aizsardzības sastāvu vismaz par 50% un piesaistot komandai zviedru veterānu Matiasu Olundu aizsardzība izskatās labāk nekā pirms gada, tāpat arī vārtsargu līnija ar vēl aizvien jaunajiem un perspektīvajiem Maiku Smitu, Antero Nītimaki varētu pārsteigt pozitīvā nozīmē.
Savukārt uzbrukums, uz kura pastiprināšanu "spiests" iepriekšējā starpsezonā, būtiskas izmaiņas necieta, tik vien kā komandai pievienojās Alekss Tanegejs, ko var arī uzskatīt par komandas lielāko ieguvumu starpsezonā, spēka uzbrucējs Tods Fedoruks un Stefans Veljo, kuram būtu jāuzlabo savs sniegums, lai Tampabejas kluba vadība ar viņu vēlētos sadarboties arī turpmāk. Komandas līderi uzbrukumā, protams, būs tie paši, kas ierasts – Vensāns Lekavaljē, Martins Senluī + pagājušās sezonas jaunpienācēji, Stīvs Stemkoss un Raiens Melouns.

Toronto "Maple Leafs"
Nu jau vairākas sezonas pēc kārtas Toronto "Maple Leafs" nav tā komanda, kas kādreiz dominēja NHL. Un, ļoti iespējams, tā tas turpināsies arī šajā sezonā, jo vienība vēl aizvien atrodas pārbūves procesā, kuru vada ģenerālmenedžetis Braiens Burks, kas nozīmē, ka pārbūves virziens ir skaidrs – izveidot komandu, kas rādīs līdzīgu spēli kā Anaheimas "Ducks" čempionu gadā (2006./2007. sezonā), t.i., uz lielisku aizsardzību un spēka spēli balstītu.
Līdz ar to arī komandas galvenais papildinājums bija aizsardzībā, jo vienībai pievienojās Frensiss Beušemins, Maiks Komisareks un Garnets Ekselbijs, kas kopumā nozīmē, ka Toronto ir vismaz divi lieliski aizsargu pāri (T. Kaberle – F.Beušemins un L.Šens – M.Komisareks) + pie labas aizsardzības visai neslikts vārtsargu duets ar Vesu Toskalu un Jonasu Gustavsonu sastāvā. Uzbrukums gan izskatās visai "šķidrs", taču, ja Burka iecerētā sistēma sāks strādāt, "Maple Leafs" uzbrucēji pratīs iemest nepieciešamo ripu skaitu, lai svinētu uzvaru.

Vašingtonas "Capitals"
2008./2009. gada sezonas beigas ir jauns sākums 2009./2010. gada sezonai. Zaudējums izslēgšanas spēļu turnīra otrajā kārtā nākamajiem čempioniem (Pitsburgas "Penguins") ir pietiekoši liels "kairinātājs", lai šajā sezonā censties to nepieļaut. Tā vismaz vajadzētu būt.
Vašingtonas komanda, sastāva komplektācijā, ir izvēlējusies mazliet citu variantu kā viņiem līdzīgās, "atdzimušās" komandas (Pitsburga, Čikāga), jo nepaļaujas tikai uz jaunajiem talantiem, bet piesaista arī pieredzējušu "večus", kuri komandai varētu dot vajadzīgo uzvarētāju psiholoģiju uzreiz, "ienest" komandā NHL cīņas garu. Līdz ar to arī šajā starpsezonā tika nolīgti divi šādi spēlētāji – Maiks Knuble un Brendans Morisons, kuriem būs jāaizstāj Sergejs Fjodorovs un Viktors Kozlovs (abi aizgāja uz KHL). Tāpat izmaiņas noteikti skars arī vārtsargu līniju, jo vēl nesenie juniori (S. Varlamovs un M.Neuvirts) nu ir gatavi vismaz mēģināt konkurēt ar pieredzējušo Žozē Teodoru par pirmā vārtsarga vietu. Savukārt aizsardzība gan ir palikusi bez izmaiņām, taču tas nenozīmē, ka vadība ir apmierināta ar viņu spēli, tieši otrādi, šiem pašiem spēlētājiem tiek dota vēl viena iespēja, parādīt savu labāko spēli, citādāk, pārmaiņas sekos visai drīz.

Austrumu konferences noslēguma tabulas prognoze

VietaKomanda
1.Bostonas "Bruins"
2.Pitsburgas "Penguins"
3.Vašingtonas "Capitals"
4.Filadelfijas "Flyers"
5.Ņūdžersijas "Devils"
6.Monreālas "Canadiens"
7.Karolīnas "Hurricanes"
8.Toronto "Maple Leafs"
9.Otavas "Senators"
10.Tampabejas "Lightning"
11.Bufalo "Sabres"
12.Ņujorkas "Rangers"
13.Floridas "Panthers"
14.Atlantas "Thrashers"
15.Ņujorkas "Islanders"

Prognozes par Latvijas hokejistu gaidāmo sezonu, labāko spēlētāju TOP'u, kā arī labāko jauno spēlētāju, jeb debitantu apskatu lasiet Sportacentrs.com jau tuvākajā laikā!

  +4 [+] [-]

, 2009-09-28 09:34, pirms 15 gadiem
Paldies par apskatu.
Tiešām saturīgi un man pat kā hokeja ne-fanam interesanti un daudz jauna 'dodoši'.
Galvenais bez liekvārdības un ūdeņainības, kas raksturīga par basketbolu rakstošajiem jauniešiem

     [+] [-]

, 2009-09-28 10:39, pirms 15 gadiem
nja... izkataas, ka bus karteja neparedzamaa sezona, bet es labak sekoju lidz KHL un RD

  +1 [+] [-]

, 2009-09-28 10:47, pirms 15 gadiem
interesanti būs vērot, kā izskatīsies MTL un NYR pēc visai lielajām pārmaiņām un ar neierastiem sastāviem.
Nu redzēs kā PIT ies, sastāvs viņiem vājāks nekā pagājšgad, it sevišķi aizsardzība. Es palieku pie tā, ka pagājšsezon viņiem smagi noveicās, nav tas Bilsma nekāds brīnumdaris.

P.S. Pēc prognozes ATL tomēr tikai 14.? Ja tur 'viena zvaigzne' nesāks spēlēt arī aizsardzībā, tad tā visticamāk arī būs..

     [+] [-]

, 2009-09-28 11:20, pirms 15 gadiem
Paldies Jurim, lielisks darbs!
Es saprotu, ka TML lieliskais sniegums pārbaudes spēles neko negarantē, bet gribētos cerēt, ka kļavlapas iekļūs PO

     [+] [-]

, 2009-09-28 12:28, pirms 15 gadiem
Tikai Toronto un tikai Maple Leafs. Jātiek plejofos šogad. Pilnīgi noteikti tas tiks izdarīts. Uzbrukums jau arī sāk likties diezan normāls + vēl pēc kāda laika Kesels būs klāt. Būs interesanti.

     [+] [-]

, 2009-09-28 13:25, pirms 15 gadiem
flyer rakstīja: P.S. Pēc prognozes ATL tomēr tikai 14.? Ja tur 'viena zvaigzne' nesāks spēlēt arī aizsardzībā, tad tā visticamāk arī būs..
Prognozes ir izdarītas, ņemot vērā vidēji sliktāko spēli, ko var parādīt šīs komandas (sevišķi tās, kas pašlaik ir pārbūves procesā).

Un "vainai zvaigznei" ir jāmet goli, bet, pieļaju, ka, ja komanda tiešām kļūs spēcīgāka, tad arī šī "viena zvaigzne" sāks spēlēt savādāk. (Tb iepriekš viņš varēja spēlēt kā grib, tāpat komanda nebija konkurētspējīga un no viņa viena maz kas bija atkarīgs, tāpēc šams [un arī treneri viņam ļāva] spēlēja individuālāk)

  +2 [+] [-]

, 2009-09-28 13:28, pirms 15 gadiem
Manuprāt,šosezon Capitals uzvarēs austrumos (play-off, nevis regulārajā).

Un TML Beušamins iepriekšējā spēlē spēlēja 2. aizsargu pārī, Kaberle pirmajā. Vispār viņi šosezon būs diezgan spēcīgi.

PS
Dažās vietās vārdu tulkojumi lielas jocīgi - Ja angliski izrunā ''Čara'', tu raksti - Hara, ja angliski izrunā ''Prongers'', tu raksti Prondžers.
Nu labi, tas tā, bet labs raksts.

     [+] [-]

, 2009-09-28 16:46, pirms 15 gadiem
Taču šajā gadā "Devils", tomēr, izskatīsies mazliet savādāk, jo komandas vadība nolēma, ka ir jāatsakās no Brendana Šenehena

Vai tad Devils atteicās no šenehena, man liekas ka vinji parakstiija liigumu ar šenehenu uz veel vienu sezonu...???

     [+] [-]

, 2009-09-28 16:54, pirms 15 gadiem
Kalvinators rakstīja: PS
Dažās vietās vārdu tulkojumi lielas jocīgi - Ja angliski izrunā ''Čara'', tu raksti - Hara, ja angliski izrunā ''Prongers'', tu raksti Prondžers.
Nu labi, tas tā, bet labs raksts.
a kas tur jocīgi? ja slovākam uzvārdu dzimtajā valodā izrunā "Hara", bet angliski runājošie to izkropļo kā "Čara" - tad kurš variants ir pareizs? tad moš mums turpmāk teikt nevis "Irbe" bet "Airbe"?

     [+] [-]

, 2009-09-28 16:57, pirms 15 gadiem
Mazliet nepiekriitu tam, ka Klemensens ir uzskataams par pastiprinaajumu. Vaartsargs jau labs, bet Andersons bija labaaks

     [+] [-]

, 2009-09-28 17:01, pirms 15 gadiem
quick rakstīja: Mazliet nepiekriitu tam, ka Klemensens ir uzskataams par pastiprinaajumu. Vaartsargs jau labs, bet Andersons bija labaaks
Kā otrais numurs Klemensens ir viennozīmīgi labāks par Andersonu.

     [+] [-]

, 2009-09-28 17:01, pirms 15 gadiem
Par prognozeem:
NYR,Sabres liktu augstaak, bet Sens,Bolts, Habs zemaak.

Prieks, ka pieskjiiri Toronto 8. vietu Noteikti buus ljoti interesanta un veel jaunaaka komanda shogad.

     [+] [-]

, 2009-09-28 17:04, pirms 15 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Kā otrais numurs Klemensens ir viennozīmīgi labāks par Andersonu.
Nesaprotu kur ir atskiriiiba

Bet pagaashgad Andersons bija viens no labaakajiem otrajiem numuriem visaa liigaa.

     [+] [-]

, 2009-09-28 17:15, pirms 15 gadiem
zetterberg rakstīja: Vai tad Devils atteicās no šenehena, man liekas ka vinji parakstiija liigumu ar šenehenu uz veel vienu sezonu...???
Labots, neliela neuzmanības kļūda ieviesās (jo Šenehens pirmais nāk prātā pie Ņūdžersijas veterāniem).

     [+] [-]

, 2009-09-28 17:17, pirms 15 gadiem
nu Hurricanes es atdotu 6 vietu

     [+] [-]

, 2009-09-28 17:22, pirms 15 gadiem
Abrags rakstīja: a kas tur jocīgi? ja slovākam uzvārdu dzimtajā valodā izrunā "Hara", bet angliski runājošie to izkropļo kā "Čara" - tad kurš variants ir pareizs? tad moš mums turpmāk teikt nevis "Irbe" bet "Airbe"?
Neesmu pārliecināts par to slovāku izrunu. Nu un kā paliek ar Prondžeru, Bīronu un vēl dažiem vārdiem, kurus es tagad nemeklēšu tekstā. Un netaisi problēmas kur tās nav, es jau minēju, ka tas nav nekas ārkārtējs un ir pieciešams.

  +1 [+] [-]

, 2009-09-28 17:25, pirms 15 gadiem
quick rakstīja: Nesaprotu kur ir atskiriiiba

Bet pagaashgad Andersons bija viens no labaakajiem otrajiem numuriem visaa liigaa.
Nu te jau 100 reizes ar Leflēru tas ir izrunāts, un ir bijis arī bez maz vai referāts sarakstīts kas un kā, tāpēc tagad aprobežošos ar īso versiju.

Otrais vārtsargs ir ar pilnīgi citādāku psiholoģiju, nekā pirmais, daudz nosvērtāks, mierīgāks, taču gatavs ieiet spēlē jebkurā momentā, nospēlēt sev atvēlēto laiku (pusperiodu bezcerīgi zaudētas spēles beigās, pēc pirmā nomaiņas vai arī 5 spēles, kamēr pirmais ir, teiksim, savainots) Un nospēlēt labi, jebkurā laikā.

Pirmie vārtsargi ir daudz "ekspresīvāki", spēlē viļņiem, taču, kad ir "hot strīkā", tad viņus "caursist" nevar neviens, bet ja neiet, tad "sašļukt" viņi arī var uz ilgāku laiku.

Tb otrais vārtsargs spēlē varbūt ne tik labi (kad paskatās sezonas beigu ciparus), taču ļoti stabili, kamēr pirmie savāc labu statistiku, ir visiem "na sluhu", taču stabilitātes viņiem nav. Un ja otro var sūtīt cīņā pie jebkāda rezultāt un jebkādā situācijā, zinot, ka rezultāts būs tāds kā vienmēr (ar retiem izņēmumiem), tad pirmo numuru ne tuvu tā "sūtīt cīņā" nevar.

Pasaules līmenī, pēdējos 20 gados, vispār ir/bija tikai daži pirmie vārtsargi, kuri stabili spēlē vairāku gadu garumā.

     [+] [-]

, 2009-09-28 17:29, pirms 15 gadiem
Kalvinators rakstīja: Neesmu pārliecināts par to slovāku izrunu. Nu un kā paliek ar Prondžeru, Bīronu un vēl dažiem vārdiem, kurus es tagad nemeklēšu tekstā. Un netaisi problēmas kur tās nav, es jau minēju, ka tas nav nekas ārkārtējs un ir pieciešams.
Piedošanu, bet kādas pretenzijas ir pret Bīronu?

     [+] [-]

, 2009-09-28 17:41, pirms 15 gadiem
Es domāju, ka ņūdžersijas pretiniekiem būs arī jāuzmanās, ne tikai no Trevisa Zeidžaka un Dīmija Langerbrunera, bet arī no veterāna Šanahana.

     [+] [-]

, 2009-09-28 17:45, pirms 15 gadiem
Lielisks apskats

Prognožu tabula ir ļoti līdzīga manām domām, tik samainītu Monreālu ar Toronto vietām, jo neveiksmīgo rūķīšu brigāde mani pagaidām nepārliecina.

     [+] [-]

, 2009-09-28 18:15, pirms 15 gadiem
ļoti ceru uz Capitals (esmu Irbes fans)

Nu pēc Ovechkina nostājas var saprast, ka viņiem tikai viens mērķis - Stanley Cup.

  -1 [+] [-]

, 2009-09-28 19:18, pirms 15 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Piedošanu, bet kādas pretenzijas ir pret Bīronu?
Man nez kapēc liekas ka izrunā Birons (Birōns) Ja ja būtu garais ''ī'', tad angliski rakstītos apm. ''Beeron'' (beer)(alus)

     [+] [-]

, 2009-09-28 19:21, pirms 15 gadiem
Kalvinators rakstīja: Man nez kapēc liekas ka izrunā Birons (Birōns) Ja ja būtu garais ''ī'', tad angliski rakstītos apm. ''Beeron'' (beer)(alus)
Man gan tā neliekas (tb liekas, ka ir Bīrōns), bet tas, kā jau bieži gadās, ir ļoti atkarīgs no tā kādus komentētājus klausies, jo vieni izrunā tā, otri - savādāk.

     [+] [-]

, 2009-09-28 22:51, pirms 15 gadiem
"Rangers " BUUS play-off

     [+] [-]

, 2009-09-29 21:19, pirms 15 gadiem
No Flyers personīgi es šogad gaidu daudz, vismaz konferences finālu.

     [+] [-]

, 2009-10-01 17:19, pirms 15 gadiem
Liels paldies Juri par rakstu!
Ar prieku var lasīt šādus rakstus, vismaz kāda dažādība starp visiem rakstiem.
Mana prognoze (top3) :
1. Capitals
2. Bruins
3. Flyers