Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Dīvāna eksperts: tuvojas īstais hokejs

Dīvāna eksperts
Dīvāna eksperts

Dīvāna eksperts: tuvojas īstais hokejs
Rūdolfs Balcers ar nu jau bijušajiem komandas biedriem. Foto: AP/Scanpix

Rudenī sākas ne tikai skola, bet arī Nacionālās hokeja līgas jaunā sezona, Dīvāna eksperts teica savā 1. septembra uzrunā pats sev un kā īsts fans ķērās pie pārdomām par to, kurš Latvijas hokejists ar savu komandu šosezon tad būs galvenais atbalstīšanas objekts.

Dīvāna eksperts nekad nav slēpis savu mīlestību pret ziemu, sniegu un ledu, un, ja reiz kāds izdomājis, ka ledus ir īstā vieta, kur sarīkot sporta spēli, tad nav nekādu variantu nemīlēt arī šo ledus sporta spēli, vai tas būtu skeletons, kamaniņas, bobslejs vai hokejs. Skeletons Latvijā šobrīd ir beidzies (ja tomēr nav beidzies, tad aizmirsts to pateikt ekspertiem), bobslejs paņēmis pārtraukumu (kāda jēga skatīties, ja Latvijai nav medaļu?), un atliek tikai hokejs un kamaniņas.

Kamaniņas vēl nebraukājas, bet hokejs Eiropā jau tiek spēlēts vairākas nedēļas. Viss loģiski, jo enerģijas cenas ziemā solās tādas, ka labāk vairāk maču izspēlēt jau tagad. Ar šādu risinājumu gan varētu nepietikt, un Latvijas hokeja haļļu bosi arvien skaļāk ceļ trauksmi par to, kas gaidāms ziemā, proti, izdevumi varētu kļūt pārāk lieli, lai ledus vispār varētu sasaldēt, un šeit nevajag ekspertu, lai nojaustu, ka uz šķidra ledus liela spēlēšana nesanāk (Lietuvas hallēs par šo faktu gan, kā izskatās, ir informēti tikai daļēji).

"Optibet" hokeja līga gan diez vai īpaši cietīs no tā, ka tiek paņemts pārtraukums no novembra līdz februārim – rēķini, kā gribi, bet komandu līmeņu atšķirība ir milzīga, un apmēram 50% līgas spēļu uzvarētāju tabulā var ierakstīt jau pirms spēles sākuma. Un pat reizi pa reizei sanāk kļūdīties, nav jau tā, ka tas pēkšņi sagriež kājām gaisā visu Baltijas hokeju, jo līgas formāts tāpat paredz, ka izslēgšanas spēlēs iekļūs astoņas no deviņām komandām, kas, protams, nozīmē grandiozu intrigu šo astoņu komandu noskaidrošanā.

Ja salīdzina ar iepriekšējiem gadiem, tad no hokeja kartes ticis svītrots KHL, kas – patīk vai nē – Latvijas sporta diskursā iepriekš ieņēma pietiekami nozīmīgu lomu. Bet ja reiz pat Juris Savickis sapratis, ka laiks pārmest kažoku uz otru pusi, un negatīvi izsakās par tiem latviešiem, kuri tagad aizbraukuši uz KHL spēlēt hokeju, tad tur nekādu diskusiju nav – cik tālu tas attiecas uz mums, tad austrumu virzienā hokeja nav. Toties ir mobilizācija, kas, kā izrādās, ir pilnīgi normāla parādība un par kuru nevienam nevajagot satraukties. Tīri ziņkāres pēc Dīvāna ekspertam gan ir jautājums, vai KHL hokejisti likumīgi iztiks bez balta oficiāla papīriņa savā pastkastītē, jo, ja Dīvāna eksperts būtu imperiālos sapņos iegrimis diktators, kuram pēkšņi ievajadzējies 20-40 gadus vīriešus lieliskā fiziskajā formā, tad visai ātri pamanītu, ka kādi 1000 tādi veči šobrīd nedara neko labāku kā dzenā ripu pa ledu.

Taču tuvojas NHL, un par garlaicību uz ledus nevajadzētu satraukties. Dīvāna eksperts no saules, kokteiļiem un atvaļinājumiem pilnās vasaras, protams, atceras, ka par Sanhosē "Sharks" vairs interesēties nevajag, taču drošības pēc nācās tomēr iemest acu pāri hokejistu sarakstā, lai pārliecinoši noskaidrotu, ka Rūdolfs Balcers tagad ir "Panthers" sastāvā. Tikmēr Girgensons, Bļugers un Merzļikins palikuši savās komandās, ko gan par milzīgu pārsteigumu nevar nosaukt – kā nekā, viņi visi trīs savu pirmo NHL komandu vēl nav atstājuši ne reizi. NHL šobrīd aizvada pirmssezonas spēles, no kurām daļu var vērot "Viaplay" tiešraidēs.

Savukārt TV4 turpina piedāvāt raidījumu "eXi", kur hokeju pārstāv Oļegs Sorokins, un kompānijā ar Kasparu Gorkšu un Jāni Blūmu viņi labprāt padalās dažādos stāstos no savām karjerām un pasaulē pieredzētā. Dīvāna eksperts nešaubās, ka kādā brīdī dažādu Latvijas izlašu ilggadējie spēlētāji un pat kapteiņi kādā brīdī nonāks arī pie tēmas, vai viņus uztrauc, cik plaši savs maks jāatver spēles skatītājiem, lai tiktu pie mača biļetes?

Kā nekā, šis jautājums aktuāls PČ 2023 sakarā. Dīvāna eksperts ar līksmu sirdi vēra vaļā LHF mājaslapu, kur gozējās liels uzraksts, ka sākusies biļešu izloze. Laimes māte parasti gan smaida visiem citiem, nevis ekspertiem, taču cerība tāpat radās, bet ātri vien izplēnēja, kad, lasot noteikumus, nācās saprast, ka izlozē var vinnēt nevis biļetes, bet gan pagodinošo iespēju nopirkt biļetes par 140 eiro uz Latvijas spēli. Jā, jā, Dīvāna eksperts zina, ka šāda biļete tehniski ir uz divām spēlēm, taču ne jau mēs tagad izliksimies, ka kādam no mums īpaši rausta, piemēram, Slovākija-Kazahstāna spēle.

Savu loģiku gan šeit var atrast, atminoties, ko hokejā runā par elektrības cenām ziemā, un nav jau gluži tā, ka PČ hokejā ir labdarības pasākums. Taču biļešu cenas liek domāt, ka pavasarī Arēnā Rīga elektrība tiks ražota ar zelta ģeneratoru, ko darbināt drīkst tikai miljonāri no Kanādas hokeja izlases.

     [+] [-]

, 2022-09-27 18:13, pirms 2 gadiem
dīvāna pirdējs ne eksperts!