Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Svečņikovam un Kuturjē astoņu gadu līgumi ar saviem NHL klubiem

Rolands Eliņš

Svečņikovam un Kuturjē astoņu gadu līgumi ar saviem NHL klubiem
Andrejs Svečņikovs. Foto: Zumapres/Scanpix

NHL klubs Karolīnas "Hurricanes" vienojies par astoņu gadu līgumu ar savu uzbrucēju Andreju Svečņikovu, kamēr Filadelfijas "Flyers" to pašu izdarījis ar Šonu Kuturjē. Abu uzbrucēju līguma summa ir 62 miljoni dolāru.

Šonam Kuturjē nākamā sezona būs pēdējā viņa sešu gadu līgumā, kas tika noslēgts 2015. gadā, taču viņš laicīgi parūpējies par savu nākotni. Viņš vienojies ar "Flyers" par vēl viena līguma noslēgšanu, un viņu nākamais sadarbības termiņš būs 2030. gads.

Kuturjē līgumā būs iekļauts punkts par to, ka Filadelfijas klubs nevarēs viņu aizmainīt bez hokejista piekrišanas. Viņa līguma vidējā summa par gadu būs 7.75 miljoni, kas ir teju divreiz vairāk nekā viņa iepriekšējā līgumā, kurā viņš vidēji saņēma 4.3 miljonus dolāru.

Kuturjē iepriekšējā sezonā guva 41 punktu, kas bija ceturtais labākais rādītājs "Flyers" komandā. Savukārt pirms kanādiešu hokejists ieguva Selkes balvu kā labākais aizsardzībā spēlējošais uzbrucējs līgā.

28 gadus vecais Kuturjē Filadelfijas komandā aizvadījis visu savu NHL karjeru, kas pagaidām ir 692 spēļu gara. Šajā laikā viņš izcēlies ar 443 punktiem.

Pie astoņu gadu līguma ticis arī Andrejs Svečņikovs, 21 gadu vecais krievu uzbrucējs, kura līgumā ierakstīta tieši tāda pati summa kā Kuturjē. Atšķirība tāda, ka Svečņikovs jau šovasar bija ierobežota brīvā aģenta statusā, līdz ar to viņa un "Hurricanes" līgums stāsies spēkā jau tagad un paredz abu pušu sadarbību līdz 2029. gadam.

Iepriekšējā sezonā Svečņikovs 55 spēlēs guva 42 punktus, palīdzot komandai uzvarēt divīzijā regulārajā sezonā. Viņš guva astoņus punktus 11 Stenlija kausa izcīņas spēlēs, bet viņa komanda izslēgšanas spēļu otrajā kārtā septiņu spēļu sērijā tomēr piekāpās "Lightning", kas pēc tam izcīnīja Stenlija kausu otro reizi pēc kārtas.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/andrei-sve...
https://www.nhl.com/news/sean-coutu...