Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Brodērs, Senluī, Betmens un citi tiek uzņemti NHL Slavas zālē

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Brodērs, Senluī, Betmens un citi tiek uzņemti NHL Slavas zālē
Martins Brodērs
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas Slavas zāli papildinājuši seši dalībnieki – Martins Brodērs, Martēns Senluī, Villijs O'Rī, Gerijs Betmens, Aleksandrs Jakuševs un Džeina Heforda. Toronto mītošajā Slavas zālē viņi oficiāli tiks uzņemti ceremonijā, kas notiks 12. novembrī.

Lai spēlētājs varētu tikt uzņemts Slavas zālē, ir jāpaiet vismaz trīs gadiem kopš pēdējās spēles, un Martins Brodērs, kurš punktu karjerai pielika 2015. gada ievadā, uzņemts ar pirmo piegājienu. Viņš kopā ar Ņūdžersijas "Devils" izcīnījis trīs Stenlija kausus un ir līgas vēsturē labākais vārtsargs izcīnītajās uzvarās (691) un aizvadītajos sausajos mačos (125). Brodēram pieder vēl virkne rekordu – visvairāk spēļu, visvairāk minūšu, visvairāk sezonu ar 30 uzvarām, visvairāk sezonu ar 30 uzvarām pēc kārtas, visvairāk sezonu ar 40 uzvarām. Karjeras laikā Brodērs četras reizes (2003., 2004., 2007. un 2008. gadā) tika atzīts par NHL labāko vārtsargu.

Slavas zālē iekļuvis arī Martēns Senluī, kurš nelielā auguma dēļ netika draftēts, taču izlauza ceļu līdz Stenlija kausam un MVP balvai. Uzbrucējs divas reizes – 2004. un 2013. gadā – kļuva par līgas rezultatīvāko spēlētāju. Viņa kontā ir arī 2014. gadā ar Kanādu izcīnītais olimpiskais zelts. Karjeras laikā aizvadītajās 1134 spēlēs Senluī guva 391 vārtus un sakrāja 1033 punktus. Viņam pieder vairāki Tampabejas "Lightning" rekordi – visvairāk rezultatīvu piespēļu, punktu, punktu vairākumā, punktu mazākumā, uzvaras vārtu, pagarinājumā gūto vārtu, izslēgšanas mačos gūto vārtu un izslēgšanas mačos sakrāto punktu.

Hokeja būvētāju kategorijā Slavas zālē uzņems Villijs O'Rī, kurš 1958. gada 18. janvārī kļuva par pirmo tumšādaino NHL spēlētāju, Bostonas "Bruins" rindās dodoties laukumā pret Monreālas "Canadiens". Kopumā viņš aizvadīja 45 spēles un sakrāja 14 punktus, tomēr O'Rī ieguldījums bijis neatsverams, un par viņa uzņemšanu Slavas zālē diskusijas bija arī iepriekš. 1998. gadā O'Rī sāka strādāt NHL kā jauniešu attīstības un dažādības vēstnieks.

Tāpat Slavas zālē iekļauts Gerijs Betmens, kurš ir pašreizējais NHL komisārs un kura darbības laikā līga lokauta dēļ vairākkārt apstājusies. Viņš amatu ieņem vairāk nekā 25 gadus, un šajā laika posmā līga paplašinājusies no 24 līdz 31 komandai. Kad viņš sāka darbu, NHL ienākumi bija 400 miljoni, bet tagad tie sasnieguši četru miljardu robežu. Tomēr Ziemeļamerikā tiek uzdots jautājums, vai Betmenu Slavas zālē vajadzēja uzņemt tagad, vai tomēr pagaidīt, līdz viņš atstāj amatu.

Atzinība tikusi arī Džeinai Hefordai, kura Kanādas sastāvā piedalījās piecās olimpiskajās spēlēs, četras reizes pēc kārtas izcīnot zelta medaļu. Turklāt 2002. gada finālā pret Amerikas Savienotajām Valstīm viņa iemeta uzvaras vārtus. Tāpat Hefordas kontā ir septiņi zelti un pieci sudrabi no pasaules čempionātiem. Slavas zālē uzņems arī Aleksandrs Jakuševs, kurš PSRS rindās divreiz kļuva par olimpisko čempionu un septiņas reizes uzvarēja pasaules čempionātā.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/hockey-hal...

  -2 [+] [-]

, 2018-06-27 09:18, pirms 6 gadiem
Prieks par Brodēru un Jakuševu.

  +1 [+] [-]

, 2018-06-27 09:41, pirms 6 gadiem
Slavas zālē uzņems arī Aleksandrs Jakuševs, kurš PSRS rindās divreiz kļuva par olimpisko čempionu un septiņas reizes uzvarēja pasaules čempionātā.

Domāju gan,ka A.Jakuševu uzņēma slavas zālē par lielisko sniegumu 1972.gada sērijā mačos pret Kanādas izlasi.Olimpiskie un pasaules čempionāti tajā laikā NHL bija pie vienas vietas.Paši zināt,pie kuras.

  +1 [+] [-]

, 2018-06-27 11:17, pirms 6 gadiem
Tātad faktiski Betmens sevi uzņēma Slavas zālē Tīri interesanti. Prieks par Brodēru un Senluī

  -3 [+] [-]

, 2018-06-27 11:48, pirms 6 gadiem
Žēl, ka tas Sanluī savulaik nebaūja pa purnu no Astašenko, par to, ka nokrāsoja viņa jaunās botas!

     [+] [-]

, 2018-06-27 13:30, pirms 6 gadiem
alguns rakstīja: Domāju gan,ka A.Jakuševu uzņēma slavas zālē par lielisko sniegumu 1972.gada sērijā mačos pret Kanādas izlasi.Olimpiskie un pasaules čempionāti tajā laikā NHL bija pie vienas vietas.Paši zināt,pie kuras.
Domāju, ka tikai par to, jo NHL viņš ne minūti nav nospēlējis!

     [+] [-]

, 2018-06-27 17:23, pirms 6 gadiem
pernambucano rakstīja: Žēl, ka tas Sanluī savulaik nebaūja pa purnu no Astašenko, par to, ka nokrāsoja viņa jaunās botas!
Ģērēsim !!!