Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Penguins" izstājas no Stenlija kausa izcīņas, Bļugeram sezona galā

Emils Ozerinskis

"Penguins" izstājas no Stenlija kausa izcīņas, Bļugeram sezona galā
Teodors Bļugers. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgas Stenlija kausa izcīņa jau pirmajā kārtā noslēgusies Teodora Bļugera pārstāvētajai Pitsburgas "Penguins", kas ar rezultātu 3:5 piekāpās Ņujorkas "Islanders", visā sērijā zaudējot ar 2-4.

Pirms šī mača Pitsburgas komanda bija nonākusi bezdibeņa malā. Lai turpinātu cīņu par hokeja prestižāko trofeju, "Penguins" derēja tikai uzvara. Spēle Pitsburgas komandai iesākās cerīgi, jau otrajā minūtē rezultātu atklājot Džefam Kārteram. Pārsvaru "Penguins" saglabāja vien četras minūtes, mājinieku labā izceļoties Entonijam Boviljē. Līdz pirmā perioda beigām abas komandas apmainījās vēl ar vārtu guvumiem, izceļoties Džeikam Gencelam un Kailu Palmjeri. Pēc spēlētām 20 minūtēm rezultāts bija līdzsvarā - 2:2.

Otrās trešdaļas ievadā Džeisons Zakers trešo reizi spēlē ļāva "Penguins" izvirzīties vadībā, tomēr arī šo pārsvaru nosargāt Bļugera pārstāvētajai vienībai neizdevās. Otrajā periodā "Islanders" guva trīs bezatbildes vārtus. Ar perioda vidū diviem gūtiem vārtiem ar 13 sekunžu starpību izcēlās Broks Nelsons un Raiens Puloks, pārņemot spēles vadību ņujorkiešiem, bet vēl trīs minūtes vēlāk pats Nelsons dubultoja "Islanders" pārsvaru, panākot rezultātu 5:3. Trešajā trešdaļā vārti netika gūti, tādējādi sešu spēļu sērijā ar 4-2 uzvarot tieši "Islanders" komandai, kas otrajā kārtā tiksies ar Bostonas "Bruins".

Teodors Bļugers laukumā pavadīja teju septiņas ar pusi minūtes. Rezultativitātes punktus latviešu hokejists šajā mačā neguva, bet noslēdza spēli ar negatīvu plus mīnus rādītāju -1. Bļugers bloķēja vienu pretinieku metienu un izdarījas divus spēka paņēmienus. No 14 iemetieniem, kuros latviešu hokejists piedalījās, Bļugers uzvarēja sešus.

Par spēles pirmo zvaigzni ar diviem vārtiem un rezultatīvu piespēli tika atzīts "Islanders" centrs Broks Nelsons. Otrā labākā spēlētāja atzinību ieguva Entonijam Boviljē ar vieniem vārtiem un divām piespēlēm, bet vārtus guvušais Raiens Puloks tika pie spēles trešās zvaigznes atzinības.

Tā kā Latvijas izlases sastāvā nav atstātas brīvas vietas, Teodors Bļugers izlases kreklā Rīgas čempionātā nespēlēs.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nhl/

1 2 43 komentāri

  -3 [+] [-]

, 2021-05-27 07:08, pirms 3 gadiem
Nav vārtssargs labs, nav čempiontituls. Mafs tomēr bija Pingvīnu atslēga uz uzvarām.
Slēpts komentārs: zaipis

  +5 [+] [-]

, 2021-05-27 07:13, pirms 3 gadiem
Žēl ka nevar Bļugeru pieteikt izlasei, loti pietrūkst viņš iemetienos
Slēpts komentārs: Hujaabels
Slēpts komentārs: Hujaabels

  +2 [+] [-]

, 2021-05-27 07:31, pirms 3 gadiem
Viens te rakstīja kad caps izkrita, pens būšot grūti pret bostonu sērijā 😁😁😁😁 cik atceros bija raksts ka Hartlijs piesaka visus, ar teddy nerēķinās, ja tā tad žēl.
Slēpts komentārs: semerjaks

  -4 [+] [-]

, 2021-05-27 07:35, pirms 3 gadiem
Bez Blugera Latvijai 1/4 finàls nespìd...

  +5 [+] [-]

, 2021-05-27 07:44, pirms 3 gadiem
Latvijai jau sastãvs pilns un vairãk nevienu nevar pieteikt, vai kaut kas mainîjies?

  +2 [+] [-]

, 2021-05-27 07:46, pirms 3 gadiem
Nekad nekas tāds nebija bijis un, re, atkal - jau trešo gadu pēc kārtas tālāk par pirmo kārtu PIT netiek (4.gadu pēc kārtas, tālāk par 2.kārtu) un 2. reizi 3 sezonu laikā kāju priekšā paliek NYI.

  +1 [+] [-]

, 2021-05-27 08:03, pirms 3 gadiem
NYI šosezon var pacelt kausu super komanda tomēr esmu par Kolorado!

  -2 [+] [-]

, 2021-05-27 08:18, pirms 3 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Latvijai jau sastãvs pilns un vairãk nevienu nevar pieteikt, vai kaut kas mainîjies?
Gan jau ka var papildināt, ja kāds satraumējas

     [+] [-]

, 2021-05-27 08:23, pirms 3 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Nekad nekas tāds nebija bijis un, re, atkal - jau trešo gadu pēc kārtas tālāk par pirmo kārtu PIT netiek (4.gadu pēc kārtas, tālāk par 2.kārtu) un 2. reizi 3 sezonu laikā kāju priekšā paliek NYI.
Kas šogad nogāja greizi? regulārā itin salīdzinoši spēcīga un Carter arī dabūja kā papildinājumu.

  +1 [+] [-]

, 2021-05-27 08:26, pirms 3 gadiem
Tālāk netika tikai un vienīgi dēļ vārtsarga vājās spēlēs !!!
Pārējais sastāvs + - OK

  +1 [+] [-]

, 2021-05-27 08:30, pirms 3 gadiem
bliezhnja rakstīja: Kas šogad nogāja greizi? regulārā itin salīdzinoši spēcīga un Carter arī dabūja kā papildinājumu.
Kā jau twītā, kas pievienots rakstam Ulvis ziņo - vārtsargs pievīla. Par to arī bija lielākās bažas no Miņina kunga pirms ploviem. Viennozīmīgi arī piekrītu tam. Ehh, resurss bija, lai pavasarī Elvi iemainītu. Vasarā jādomā, jo vajag nopietnāku GK šiem pēdējiem Crosbija un Malkina gadiem. Tālāk būs rebuild.

  +4 [+] [-]

, 2021-05-27 08:45, pirms 3 gadiem
bliezhnja rakstīja: Kas šogad nogāja greizi? regulārā itin salīdzinoši spēcīga un Carter arī dabūja kā papildinājumu.
Šo "neveiksmi" (pēdiņās, jo patiesībā - likumsakarību) un nevajag uztvert kā šīs sezonas kaut kādu "paklupšanu". PIT (tāpat kā WSH) ir komanda norietā, kas mēģina pavilkt savu eksistenci un būt aktuāli vēl kādu laiku, nevis pārbūvēties.

Par regsezonu - ir MILZĪGA starpība starp regsezonu, kur var lādēt "cik gribi" vārtus tādām BUF utml. komandām, un plejofiem, kur, tomēr, ir jāspēlē "raksturcīņas". Ar to, ja kas, nebija tā, ka regsezonā viss ok, jo, piem., mačus pret principiālajiem pretiniekiem, PHI, Pens nolēja.

PIT ir komanda, kura spēlē, kamēr viss ir labi, kā vajag pārvarēt kaut kādas grūtības, tā "piedodiet, bet nebūs".

Runājot par papildinājumu Kārtera izskatā un personālijām kā tādām, jāatceras, ka Malkins šosezon mocījās ar savainojumiem. Ja par Kārteru - papildinājums, iespējams, labākais, ko varēja paņemt tobrīd, bet, IMHO, viņa būšana komandā nav TIK svarīga.

Protams, kad Malkins spēlēt nevarēja, viņš bija 2. maiņas centrs, taču viņa rezultativitāte ir "sataisīta" ar 2 pēdējiem regsezonas mačiem, kur līgas vājākajai komandai iemesti 5 goli. Pārējā laikā - 0.42 P/GP. Turklāt, ar Kārtera nolikšanu kā 3. maiņas centru, pilnīgi pazuda 4. maiņa kā būtisks spēks uzbrukumā.

Plejofos, jā, labākais vārtu guvējs un rezultatīvākais uzbrucējs, taču mēs varam spekulēt par to kā būtu bez viņa, jo arī bez viņa nebija katastrofa.

Vārtsargi - par to jau ne tikai pirms PO runāju, bet visu sezonu. Džarijs, NAV pirmais vārtsargs. Vismaz ne tāda kalibra, lai spēlētu ambiciozā PO komandā. 4 no 6 spēlēm viņš ielaida 4 vai vairāk vārtus, vienā - OT uzdāvināja uzvaru NYI, t.i., no 6 spēlēm, tikai 1 viņš bija līmenī. Rezultātā - Džarijs uz šo brīdi ir SLIKTĀKAIS šīssezonas PO vārtsargs, kuram ir vismaz 4 mači un 3. sliktākais starp tiem, kuriem ir vismaz 1 mačs (priekšā tikai FLA bēdubrāļi).

PIT, kā jau minēju, ir komanda norietā, tur ir vai nu KARDINĀLI, jāmaina personālijas (beidzot Malkinu jāmaina prom), vai jātaisa pārbūve (jau vairākus gadus to saku). Jo ilgāk būs šie mēģinājumi turēt "čempionu logu" vaļā (lai gan, nekādā vaļā tas nav, vismaz ne ar šādu komandu), jo bēdīgāk būs pēc tam.

  +2 [+] [-]

, 2021-05-27 08:55, pirms 3 gadiem
Žēl,bet jā.Plovos vajadzīgs meistarīgs un veiksmīgs vārtsargs.Kārtējo reizi apliecinājums tam,ka NHL regulārajā sezonā izcīnītā vieta neko nenozīmē.Austrumu divīzijā pirmā un otrā vieta autā.

  +3 [+] [-]

, 2021-05-27 09:02, pirms 3 gadiem
alguns rakstīja: Žēl,bet jā.Plovos vajadzīgs meistarīgs un veiksmīgs vārtsargs.Kārtējo reizi apliecinājums tam,ka NHL regulārajā sezonā izcīnītā vieta neko nenozīmē.Austrumu divīzijā pirmā un otrā vieta autā.
Paturpinot šo pašu tēmu - NYI ar savu vārtsargu komandu ir ļoti paveicies, jo tad, kad sezonas beigās traumu dabūjušais Vezinas balvas kandidāts Varlamovs nevarēja paspēlēt, ļoti labi cīņā ieslēdzās Sorokins, kurš tad arī šo sēriju noformēja.

Un no otras puses (arī uzskatāms PO vārtsarga nozīmes piemērs) - PIT abas uzvaras dabūja tikai tad, kad vārtos bija spēlēt ne pārāk gatavais Varlamovs.

  +1 [+] [-]

, 2021-05-27 09:47, pirms 3 gadiem
Hujaabels rakstīja: Blugers rit ielido Riga, spele pret somiem jau bus sastava
Tev uzmanība trūkst, vai? ātrākais pēc nedēļas varētu būt sastāvā, ja vispār gribētu lidot padsmit stundas un tad nedēļu izolācījā sēdēt un pēc tā,iespējams, pat hokeju neuzspēlēt.

  -3 [+] [-]

, 2021-05-27 09:50, pirms 3 gadiem
es1ns rakstīja: Tev uzmanība trūkst, vai? ātrākais pēc nedēļas varētu būt sastāvā, ja vispār gribētu lidot padsmit stundas un tad nedēļu izolācījā sēdēt un pēc tā,iespējams, pat hokeju neuzspēlēt.
Man ir insaids!

  +1 [+] [-]

, 2021-05-27 10:05, pirms 3 gadiem
Hujaabels rakstīja: Divejadas sajutas- it ka labi ka Teddy Bear bus sastava BET tani pat laika tracina tie Nuyorkas churbani no Islandes
Aizej mēteliti pavirini vai pačurā kaut kur publiski, tev pilnīgi noteikti trūkst uzmanības. Starp citu, to var apārstēt.

  +1 [+] [-]

, 2021-05-27 10:09, pirms 3 gadiem
Varētu piekrist Jurim par norietošām komandām,kur komandu superzvaigznēm krājās gadu nasta un līdz ar to komanda vairs nevelk.Skaidrs ,ka komandu komplektācija spēle galveno lomu Stenlija kausa izcīņā,bet ir jau otrs paradoks,kā teiksim šobrīd Edmontona,kur spēlē šobrīd divi līgas rezultatīvakie uzbrucēji,bet Makdeivids vispārībā tiek uzskatīts šobrīd par labāko NHL .Kur ir Oilers?Arī atvaļinājumā.Protams,spečuki atradīs iemeslus,kas patraucēja naftiniekiem.Tā formula,lai cīnītos par kausu nav īpaši sarežģīta vajag tikai labu vārtsargu brigādi divus rezultatīvus aizsargus,spēcīgu pirmo maiņu un galvenais teicamu ceturto maiņu,kura prot ne tikai aizsargāties pret pretinieku līderiem,bet arī gūt vārtus.Tāda savulaik bija Detroitai,ja kāds atcerās Draipera maiņu.Viņu nopelns uzvarās bija ne mazāks,kā izslavētajam krievu piecniekam.Ir tikai viens bet.Algu griesti,kuri traucē radīt tādas komandas un tāpēc jau NHL ir neprognozējams.Skaidrs,ka Pitsburgai uun arī Vašingtonai jāmeklē jauni aizstājēji saviem līderiem .Izdosies,komanda turēsies līmenī.Nē uz gadu desmitiem varēs aizmirst par kausu.

  +3 [+] [-]

, 2021-05-27 10:30, pirms 3 gadiem
alguns rakstīja: Varētu piekrist Jurim par norietošām komandām,kur komandu superzvaigznēm krājās gadu nasta un līdz ar to komanda vairs nevelk.Skaidrs ,ka komandu komplektācija spēle galveno lomu Stenlija kausa izcīņā,bet ir jau otrs paradoks,kā teiksim šobrīd Edmontona,kur spēlē šobrīd divi līgas rezultatīvakie uzbrucēji,bet Makdeivids vispārībā tiek uzskatīts šobrīd par labāko NHL .Kur ir Oilers?Arī atvaļinājumā.Protams,spečuki atradīs iemeslus,kas patraucēja naftiniekiem.Tā formula,lai cīnītos par kausu nav īpaši sarežģīta vajag tikai labu vārtsargu brigādi divus rezultatīvus aizsargus,spēcīgu pirmo maiņu un galvenais teicamu ceturto maiņu,kura prot ne tikai aizsargāties pret pretinieku līderiem,bet arī gūt vārtus.Tāda savulaik bija Detroitai,ja kāds atcerās Draipera maiņu.Viņu nopelns uzvarās bija ne mazāks,kā izslavētajam krievu piecniekam.Ir tikai viens bet.Algu griesti,kuri traucē radīt tādas komandas un tāpēc jau NHL ir neprognozējams.Skaidrs,ka Pitsburgai uun arī Vašingtonai jāmeklē jauni aizstājēji saviem līderiem .Izdosies,komanda turēsies līmenī.Nē uz gadu desmitiem varēs aizmirst par kausu.
Edmontonas situācija ir "īpaša" ar to, ka bez dažiem līderiem, pārējais sastāvs ir vairāk vai mazāk, bet "nekāds".

Edmontnai ir divi superuzbrucēji un... viss.
Pēc Makdeivida un Draizaitla divi nākošie rezultatīvākie EDM spēlētāji ir abi pirmās maiņas aizsargi, Barijs un Nērss. Piektais rezultatīvākais - Nūdžents-Hopkinss, taču starp viņu un Draizaitlu šosezon ir 49 punktu starpība. TURKLĀT, 20 punktus šajā sezonā viņš guva PP, kur... spēlē kopā ar Draizaitlu un Makdeividu.

Tad ir Pulujarvi un Jamamoto, kas arī tiek kabināti klāt abiem TOP uzbrucējiem (gan 5vs5, gan PP situācijās).

Bet visi pārējie, kuriem ar Leonu un Konoru nav baigi daudz darīšanu uz laukuma šosezon pat 20 punktus nav guvuši.

EDM nav KOMANDA, tas ir Makdeivids&Draizaitls un... nu, pārējie, lai diviem pirmajiem ir pieraksta vieta, kur spēlēt NHL.

  +3 [+] [-]

, 2021-05-27 10:36, pirms 3 gadiem
alguns rakstīja: Varētu piekrist Jurim par norietošām komandām,kur komandu superzvaigznēm krājās gadu nasta un līdz ar to komanda vairs nevelk.Skaidrs ,ka komandu komplektācija spēle galveno lomu Stenlija kausa izcīņā,bet ir jau otrs paradoks,kā teiksim šobrīd Edmontona,kur spēlē šobrīd divi līgas rezultatīvakie uzbrucēji,bet Makdeivids vispārībā tiek uzskatīts šobrīd par labāko NHL .Kur ir Oilers?Arī atvaļinājumā.Protams,spečuki atradīs iemeslus,kas patraucēja naftiniekiem.Tā formula,lai cīnītos par kausu nav īpaši sarežģīta vajag tikai labu vārtsargu brigādi divus rezultatīvus aizsargus,spēcīgu pirmo maiņu un galvenais teicamu ceturto maiņu,kura prot ne tikai aizsargāties pret pretinieku līderiem,bet arī gūt vārtus.Tāda savulaik bija Detroitai,ja kāds atcerās Draipera maiņu.Viņu nopelns uzvarās bija ne mazāks,kā izslavētajam krievu piecniekam.Ir tikai viens bet.Algu griesti,kuri traucē radīt tādas komandas un tāpēc jau NHL ir neprognozējams.Skaidrs,ka Pitsburgai uun arī Vašingtonai jāmeklē jauni aizstājēji saviem līderiem .Izdosies,komanda turēsies līmenī.Nē uz gadu desmitiem varēs aizmirst par kausu.
Bet par to DET - tā vienkārši bija ĻOTI LABA un netipiski vienmērīga komanda. Visi darīja visu, lai tikai uzvarētu. Visi varēja iemest, varēja spēlēt spēka spēli, līderi darīja VISU, ko Boumens viņiem lika (S.Fjodorovs - aizsarga pozīcijā arī ne tikai PP, kā piemērs), teju visiem bija argumenti arī dūru cīņās un, protams, DET vienmēr bija ļoti labi vārtsargi.

Grind Line (Maltbijs-Dreipers-Kocurs/Makartijs) bija tāda interesanta maiņa, taču tai komandā izskatījās pat ļoti organiski.

  +2 [+] [-]

, 2021-05-27 10:49, pirms 3 gadiem
hoorai rakstīja: bro smirdīgie vašiki arī atlidoja insta... PITiem šoreiz bija siets vārtos, ar to sūda Jarry pat pret Mogo būtu lielas problēmas.. Capitals ir mēslu bedre, tagad Ovečkinam priekšā liels lēmums, vai nu pašam leavot, vai treidot prom Kuzņecovu... miskastnieki Washingtona ar savu sūda vienu FLUKE stenlija kausu
Nez vispār kāpēc tik daudz uzmanības WSH, kas tāpat ne uz ko baigi nepretendēja šajā PO, bet... labi, ka viņiem ar vārtsargiem viss bija labi.

  -1 [+] [-]

, 2021-05-27 10:52, pirms 3 gadiem
Vienmer patikami lasit Hokeja ekspertus!
Kak tam perekrostka?

  +1 [+] [-]

, 2021-05-27 10:57, pirms 3 gadiem
Gaidām uz kvali!

  +2 [+] [-]

, 2021-05-27 11:02, pirms 3 gadiem
hoorai rakstīja: No malas vsmz izskatās, ka Tev dod prieku Pitsburgas zaudējumi un tu esi sajūsmā par to, ka viņi izkrita. Es zinu, ka Tev patīk Ovi un Caps! Es par pitiem fanoju sen! Ir mums tituli, ir dziļi play-off runi! Capitals ir tikai viens fluke runs, kurš nekad vairs neatkārtosies, nebūs vairāk ne finālu, ne stenlija kausu! Krievijā dzīvojošie krievi Ovečkinu liek kā regulārās sezonas princesi un tie nav nekādi heiteri.. Pat, ja Tev patīk Ovi, Tu apzinies, ka "Capitals" ir trash, kas savu vienīgo kausu jau ir izcīnijusi. Tagad komandā runā par pārbūves procesu, pēc desmit gadiem varbūt sanāks kāds dziļš play-off fluke skrējiens, bet nekas vairāk Varbūt pa vidu vēl kāda rezultatīva regulārā sezona
Pats izdomā problēmu, pats to attīsta un priecājas, ka pašam izrādījās taisnība!

  +3 [+] [-]

, 2021-05-27 11:07, pirms 3 gadiem
hoorai rakstīja: No malas vsmz izskatās, ka Tev dod prieku Pitsburgas zaudējumi un tu esi sajūsmā par to, ka viņi izkrita. Es zinu, ka Tev patīk Ovi un Caps! Es par pitiem fanoju sen! Ir mums tituli, ir dziļi play-off runi! Capitals ir tikai viens fluke runs, kurš nekad vairs neatkārtosies, nebūs vairāk ne finālu, ne stenlija kausu! Krievijā dzīvojošie krievi Ovečkinu liek kā regulārās sezonas princesi un tie nav nekādi heiteri.. Pat, ja Tev patīk Ovi, Tu apzinies, ka "Capitals" ir trash, kas savu vienīgo kausu jau ir izcīnijusi. Tagad komandā runā par pārbūves procesu, pēc desmit gadiem varbūt sanāks kāds dziļš play-off fluke skrējiens, bet nekas vairāk Varbūt pa vidu vēl kāda rezultatīva regulārā sezona
Fluke, trash, leavot utt. - asiņo acis no šādas latviešu valodas.

  -1 [+] [-]

, 2021-05-27 11:24, pirms 3 gadiem
Ulrihs rakstīja: Fluke, trash, leavot utt. - asiņo acis no šādas latviešu valodas.
Vel jau pavideja play-off un kkadi runi vai ari runas
Chalis normali paar-pendosojies

  -1 [+] [-]

, 2021-05-27 11:26, pirms 3 gadiem
Malacis Miņins, vai zata šodien kaut ko iekomentēs? Zariņi un Valteri prognozēja Pingvīniem finālu.

     [+] [-]

, 2021-05-27 12:14, pirms 3 gadiem
Kopumā Stenlija prognozēs man iet krietni labāk kā PČ,jo pašlaik pievīla tikai Oilers tā ir ,kad liec uz komandu par kuru fano.

  +1 [+] [-]

, 2021-05-27 12:25, pirms 3 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Šo "neveiksmi" (pēdiņās, jo patiesībā - likumsakarību) un nevajag uztvert kā šīs sezonas kaut kādu "paklupšanu". PIT (tāpat kā WSH) ir komanda norietā, kas mēģina pavilkt savu eksistenci un būt aktuāli vēl kādu laiku, nevis pārbūvēties.

Par regsezonu - ir MILZĪGA starpība starp regsezonu, kur var lādēt "cik gribi" vārtus tādām BUF utml. komandām, un plejofiem, kur, tomēr, ir jāspēlē "raksturcīņas". Ar to, ja kas, nebija tā, ka regsezonā viss ok, jo, piem., mačus pret principiālajiem pretiniekiem, PHI, Pens nolēja.

PIT ir komanda, kura spēlē, kamēr viss ir labi, kā vajag pārvarēt kaut kādas grūtības, tā "piedodiet, bet nebūs".

Runājot par papildinājumu Kārtera izskatā un personālijām kā tādām, jāatceras, ka Malkins šosezon mocījās ar savainojumiem. Ja par Kārteru - papildinājums, iespējams, labākais, ko varēja paņemt tobrīd, bet, IMHO, viņa būšana komandā nav TIK svarīga.

Protams, kad Malkins spēlēt nevarēja, viņš bija 2. maiņas centrs, taču viņa rezultativitāte ir "sataisīta" ar 2 pēdējiem regsezonas mačiem, kur līgas vājākajai komandai iemesti 5 goli. Pārējā laikā - 0.42 P/GP. Turklāt, ar Kārtera nolikšanu kā 3. maiņas centru, pilnīgi pazuda 4. maiņa kā būtisks spēks uzbrukumā.

Plejofos, jā, labākais vārtu guvējs un rezultatīvākais uzbrucējs, taču mēs varam spekulēt par to kā būtu bez viņa, jo arī bez viņa nebija katastrofa.

Vārtsargi - par to jau ne tikai pirms PO runāju, bet visu sezonu. Džarijs, NAV pirmais vārtsargs. Vismaz ne tāda kalibra, lai spēlētu ambiciozā PO komandā. 4 no 6 spēlēm viņš ielaida 4 vai vairāk vārtus, vienā - OT uzdāvināja uzvaru NYI, t.i., no 6 spēlēm, tikai 1 viņš bija līmenī. Rezultātā - Džarijs uz šo brīdi ir SLIKTĀKAIS šīssezonas PO vārtsargs, kuram ir vismaz 4 mači un 3. sliktākais starp tiem, kuriem ir vismaz 1 mačs (priekšā tikai FLA bēdubrāļi).

PIT, kā jau minēju, ir komanda norietā, tur ir vai nu KARDINĀLI, jāmaina personālijas (beidzot Malkinu jāmaina prom), vai jātaisa pārbūve (jau vairākus gadus to saku). Jo ilgāk būs šie mēģinājumi turēt "čempionu logu" vaļā (lai gan, nekādā vaļā tas nav, vismaz ne ar šādu komandu), jo bēdīgāk būs pēc tam.
Neviens negrib būt Detroita. Sāpīgs un ilgs pārbūves laiks.

     [+] [-]

, 2021-05-27 14:00, pirms 3 gadiem
Ja godīgi, tad kovida un tukšo tribīņu dēļ pat biju aizmirsis, cik milzīgs dzinējspēks ir līdzjutēji! Šādu super atmosfēru, kāda bija pilnajā NYI arēnā spēlē pret PIT, sen nebiju redzējis. Rīgā čempī tādas totāli pietrūkst:dziedoši vai baurojoši fani, visi lēkā, priecājas, super gaisotne!

Bet par PIT ļoti žēl Bļugera lieliskās sezonas dēļ... Viņa kapātāja gars, prasmes iemetienos, spēle mazākumā un neatlaidība ļoti noderētu izlasei, bet...gan jau kādu citu gadu. Hārtlijs ar laikam bija pārliecināts, ka NYI jau nu viņi sasitīs...Nekā nebija. Vilšanās.

  +2 [+] [-]

, 2021-05-27 14:23, pirms 3 gadiem
neredzams rakstīja: Neviens negrib būt Detroita. Sāpīgs un ilgs pārbūves laiks.
DET vēl nemaz nav tik slikts gadījums, jo viņi, lai arī pašlaik ir vārgi, ir ar skaidru skatu nākotnē, pamazām progresē un ar ĻOTI labiem prospektiem.

Tik jebkurā gadījumā - normāla pārbūve, tas ir LAIKS. Savukārt tā "normālā pārbūve" ir nevis pie esošajiem līderiem sagaidīt kādus jaunos kadrus + pirms dedlaina kko iepirkt, bet FUNDAMENTĀLA komandas noārdīšana un būvēšana no jauna. Tādas pārbūves komandas nemaz tik bieži netaisa (DET, vot, taisa tagad), jo tas ir pārāk komplekss jautājums, jo maz tā, ka vajag laiku, vajag arī brīvos līdzekļus, drafta tiesības un citus labumus.

Pitsburgai ar to ir zināmas problēmas - brīvas naudas baigi daudz nav (un nav jau tā, ka kkādi lielie līgumi atbrīvos vasarā to), draftā kopš 2015. gada viņiem vispār ir bijusi tikai VIENA pirmās kārtas izvēle, bet, piem., 2020. gada draftā viņi pirmo uzbrucēju paņēma vien 4. kārtā. 2021. gada draftā viņiem ir tikai 1 izvēle pirmajās 4 kārtās un no piecām izvēlēm trīs ir septītajā, t.i., kārtā.

Nu, nav jau viņiem to manevru iespēju tik daudz, lai pārbūvētos, bet nemainīto prom šī brīža varoņus un līderus.

PIT, kā jau vairākkārt minēju pēdējo gadu laikā, pēc saviem tituliem 90to sākumā ilgi vēl mēģināja kko izspiest no savas čehoslovāku kolonijas, taču nesanāca un kritiens bija SMAGS.
1 2 43 komentāri