Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Capitals" par galveno treneri ieceļ ilggadējo "Predators" pārstāvi Trocu

Rolands Eliņš

"Capitals" par galveno treneri ieceļ ilggadējo "Predators" pārstāvi Trocu
Berijs Trocs
Foto:AP/Scanpix

Par Vašingtonas "Capitals" jauno galveno treneri apstiprināts ilggadējais "Predators" treneris Berijs Trocs,s avukārt par kluba ģenerālmenedžeri apstiprināts Braiens Makellans.

15 sezonas pie Nešvilas "Predators" nostrādājušais Berijs Trocs apstiprināts kā aizstājējs Adamam Outsam, kurš tika atlaists no "Capitals" galvenā trenera amata aprīlī. Trocs savulaik jau darbojās "Capitals" organizācijā, piecus gadus strādājot kā treneris tās fārmklubā AHL.

51 gadu vecais Trocs ir visilgāk ar vienu komandu nostrādājušais treneris - viņš kļuva par "Predators" galveno treneri šī kluba debijas sezonā NHL 1998. gadā, taču šīs sezonas beigās abas puses vienojās par sadarbības pārtraukšanu.

"Predators" nolīga Pīteru Lavioletu, bet Trocs, kurš ir 14. visu laiku uzvarām bagātākais treneris NHL vēsturē (557 uzvaras 1196 spēlēs), pārņems Vašingtonas kluba vadību. "Capitals" aizvadītajā sezonā palika devītajā vietā Austrumu konferencē un pirmoreiz kopš 2007. gada neiekļuva izslēgšanas spēlēs.

"Capitals" arī apstiprinājusi jauno ģenerālmenedžeri - par to kļuvis Braiens Makellans, kurš klubā strādā jau 13 gadus. Pirms paaugstinājuma iegūšanas viņš bija atbildīgs par skautu darbībām, viņa pieredzē arī septiņi gadi kā "Capitals" ģenerālmenedžera palīgam. Kā spēlētājs Makellans ieguvis Stenlija kausu kopā ar Kalgarī "Flames", nu viņam izvirzīts tāds pats uzdevums kopā ar "Capitals".

Bez aktivitātēm neiztiek arī Zemgus Girgensona pārstāvētajā Bufalo "Sabres" komandā, kura noslēgusi divu gadu līgumu ar 23 gadus veco uzbrucēju Nikolā Delorjē. Viņš tikai aizvadītās sezonas beigās debitēja NHL, kad "Kings" viņu maiņas rezultātā nodeva Teda Nolana rīcībā. Delorjē piedalījās 17 spēlēs, to laikā gūstot vienus vārtus un sakrājot negatīvu lietderības koeficientu mīnus desmit, ar ko pieticis jauna līguma noslēgšanai. Viņam atzinīgus vārdus veltījis arī komandas ģenerālmenedžeris Tims Marejs, sakot, ka Delorjē tiek paredzēta nozīmīga loma nākotnē.

Savukārt karjeras noslēgums, šķiet, ir pienācis Kolorādo "Avalanche" vārtsargam Žanam Sebastjanam Žigēram, kurš izteicies, ka "neredz iemeslu palikt NHL". Kā ziņo "Toronto Sun", oficiālu paziņojumu par karjeras beigām 37 gadus vecais kanādietis varētu sniegt jūnijā.

Tieši Žigērs 2003. gadā kļuva par galveno iemeslu, kādēļ Sandis Ozoliņš un Anaheimas "Ducks" (toreiz "Mighty Ducks") aizspēlējās līdz finālam, kur septiņās spēlēs zaudēja "Devils". Par spīti zaudējumam, Žigērs ieguva Kona Smita balvu kā vērtīgākais izslēgšanas spēļu hokejists. Pie Stenlija kausa viņš tika 2007. gadā, taču aizvadītajā sezonā bija "Avalanche" rezerves vārtsargs aiz Semjona Varlamova.

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League