Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Miris Čikāgas "Blackhawks" īpašnieks Vircs

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Miris Čikāgas "Blackhawks" īpašnieks Vircs
Rokijs Vircs. Foto: NHL

70 gadu vecumā miris Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Čikāgas "Blackhawks" īpašnieks un vadītājs Rokijs Vircs.

Rokija Virca vectēvs Artūrs 1950. gadā – divus gadus pirms Rokija dzimšanas – iegādājās daļu no Čikāgas "Blackhawks", bet 1966. gadā kļuva par kluba vienīgo īpašnieku. Vēlāk klubu mantoja Rokija tēvs Bils, kuram "Blackhawks" piederēja no 1983. līdz 2007. gadam, bet pēc viņa nāves par īpašnieku kļuva Rokijs.

Ja viņa tēvs atteicās "Blackhawks" raidtiesības pārdot vietējām televīzijām, tādējādi cerot palielināt līdzjutēju skaitu klātienē, tad Rokijs uzreiz pēc nākšanas pie varas mainīja trajektoriju. Tāpat viņa vadībā tika sākta komandas pārbūve. 2010., 2013. un 2015. gadā "Blackhawks" izcīnīja Stenlija kausu.

Taču Rokija Virca valdīšanu aptraipīja pēdējo gadu notikumi. Atklātībā nāca tiesas prāva, kurā bijušais uzbrucējs Kails Bīčs apsūdzēja "Blackhawks" video treneri Bredu Aldriču par seksuālu uzmākšanos, bet klubu – par notikušā piesegšanu.

Neatkarīga izmeklēšana secināja, ka Bīča apsūdzības ir pamatotas, bet neatrada pierādījumus, ka par notikušo būtu zinājis kluba īpašnieks. "Blackhawks" no NHL saņēma divu miljonu dolāru soda naudu, bet ar Bīču panāca ārpustiesas izlīgumu.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/chicago-bl...