Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

100 punktus pārsniegušais aizsargs Kārlsons grib Stenlija kausu un vēlas tikt aizmainīts

Agris Suveizda

100 punktus pārsniegušais aizsargs Kārlsons grib Stenlija kausu un vēlas tikt aizmainīts
Ēriks Kārlsons. Foto: AFP/Scanpix

Šonakt ASV pilsētā Nešvilā notiks Nacionālās hokeja līgas balvu pasniegšanas ceremonija. Visdrīzāk trešo reizi par labāko aizsargu tiks nosaukts 33 gadus vecais zviedrs Ēriks Kārlsons, taču galvenā balva, kuru viņš vēlas, ir Stenlija kauss – žurnālistiem viņš neslēpa, ka, lai to iegūtu, vēlas tikt aizmainīts no Sanhosē "Sharks".

Kārlsons 82 spēlēs izcēlās ar 101 (25+76) punktu, 36 soda minūtēm un negatīvu lietderību -26, kļūstot par 11. rezultatīvāko spēlētāju līgā un pārliecinoši kļūstot par rezultatīvāko aizsargu līgā – viņš ir pirmais aizsargs 31 gada laikā, kurš sasniedzis trīsciparu skaitli, par 25 punktiem apsteidza tuvākos sekotājus Džošu Morisiju (16+60) un Kvinu Hjūzu (7+69) un par 19 punktiem pārspēja savu līdz šim labāko sezonu (16+66). Taču Sanhosē "Sharks" par 35 punktiem atpalika no izslēgšanas spēļu zonas un Stenlija kausā netika ceturto reizi pēc kārtas.

"Uzskatu, ka joprojām neesmu aizvadījis savu labāko sezonu," pārliecināts ir līgas dārgākais aizsargs, kuram astoņu gadu līgumā par 92 miljoniem dolāru atlikušas vēl četras sezonas. Kārlsons ir nominēts Džeimsa Norisa balvai, kas žurnālistu balsojumā tiek pasniegta līgas labākajam aizsargam, un arī Teda Lindzija balvai, ko pasniedz, spēlētājuprāt, līgas izcilākajam hokejistam. Uz aizsarga balvu nominēti arī Edams Fokss no Ņujorkas "Rangers" un Keils Makārs no Kolorādo "Avalanche", bet Lindzija balvai nominēti arī Konors Makdeivids no Edmontonas "Oilers" un Davids Pastrņāks no Bostonas "Bruins". Kārlsons par labāko aizsargu ir atzīts 2012. un 2015. gadā, septiņas reizes piedalījies Zvaigžņu spēlē un četrreiz iekļuvis līgas pirmajā simboliskajā izlasē.

"Nominācijas ir pagodinošas, taču šīs nav gluži tās uzvaras, kuras es vēlētos svinēt, - es gribu Stenlija kausu! Allaž esmu to vēlējies, un šķiet, ka tā nozīme ar vecumu arvien pieaug. Karjeras laikā esmu spēlējis kopā ar lieliskiem hokejistiem, kuriem vajadzēja būt Stenlija kausa ieguvējiem, bet kuri par tādiem nekad nekļuva. Es negribu būt viens no viņiem. Es gribu uzvarēt! Nesaku, ka es kausu iegūšu, taču es gribu iespēju to iegūt. Ja Sanhosē manas karjeras laikā šādas iespējas nebūs, tad tāds ir bizness," teica Kārlsons, kurš piebilda, ka "Sharks" pārbūvei redz lielu potenciālu, un nožēloja, ka nav 10 gadus jaunāks, uzsverot, ka viņš vienkārši var nepagūt sagaidīt "Sharks" augšupeju.

"Lai būtu iespēja iegūt kausu, ir jātiek izslēgšanas spēlēs. Paskatieties uz Floridu – tai pat nevajadzēja tikt izslēgšanas spēlēs, bet tā beigās sasniedza finālu un pa ceļam uz to uzveica Bostonu, kurai visi atvēlēja kausu. Garantiju nav nekādu, bet es gribu vismaz iespēju," sacīja Kārlsons, kurš divas reizes karjeras laikā ir spēlējis konferences finālā – 2017. gadā ar Otavas "Senators" un 2019. gadā debijas sezonā "Sharks". "Sanhosē ierados, lai uzvarētu, bet lietas neattīstījās, kā cerēts. Ja man vajadzēs to darīt atkal un vēlreiz pārcelties ar ģimeni, tad es to darīšu, jo hokeju spēlēju uzvaru dēļ. Tas nebūs patīkami, tas nebūs vienkārši, bet es pieņemšu tādu lēmumu, kas, manuprāt, būs vispiemērotākais manai profesionālajai karjerai."

2008. gada drafta 15. numurs Kārlsons līdz 2018. gadam pārstāvēja Otavas "Senators", bija tās kapteinis un deviņu sezonu laikā 627 mačos sakrāja 518 (126+392) punktus un negatīvu lietderību -36, bet Sanhosē "Sharks" ir pavadījis piecas sezonas un 293 spēlēs ticis pie 243 (52+191) punktiem un negatīvas lietderības -67. Karjerā kopumā tās ir 920 spēles, 761 (178+582) punkts un negatīva lietderība -103. Stenlija kausā Kārlsona rēķinā ir 67 spēles, 53 (8+45) punkti un pozitīva lietderība +4. Zviedru medijiem Kārlsons pauda, ka labprāt izskatītu arī atgriešanos Otavas "Senators", kas gan arī netika izslēgšanas spēlēs, no Austrumu konferences astoņnieka atpaliekot sešus punktus.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/erik-karls...
https://www.aftonbladet.se/sportbla...

  +4 [+] [-]

, 2023-06-26 11:13, pirms gada
iedomājieties to cirku, ka Kāšons ar teju -30 lietderības koeficientu būs labākais AIZSARGS.

     [+] [-]

, 2023-06-26 11:34, pirms gada
negatīvu lietderību -26

     [+] [-]

, 2023-06-26 11:34, pirms gada
kino rakstīja: iedomājieties to cirku, ka Kāšons ar teju -30 lietderības koeficientu būs labākais AIZSARGS.
Uz to viss iet...

     [+] [-]

, 2023-06-26 11:46, pirms gada
kino rakstīja: iedomājieties to cirku, ka Kāšons ar teju -30 lietderības koeficientu būs labākais AIZSARGS.
bet iedomājies, kāda būtu bijusi lietderība, ja nebūtu 101 punkts savākts

  +2 [+] [-]

, 2023-06-26 12:05, pirms gada
kino rakstīja: iedomājieties to cirku, ka Kāšons ar teju -30 lietderības koeficientu būs labākais AIZSARGS.
Neviens nebūtu iedomājies, ka pēc visām traumām un tik vājā komandā Karlsons atkal varētu būt rezultatīvākais D NHL. Stāsts gatavs - saņemiet balvu! Galu galā par to balso Professional Hockey Writers Association.
Piedāvā savu variantu, kurš tad būtu pelnījis Norisa balvu.

Karlsons pie tam diezgan labi spēlē aizsardzībā. Negatīvais +/- vairāk saistīts ar komandas nespēju.

  +8 [+] [-]

, 2023-06-26 12:25, pirms gada
Paga sūzveida kur tad ir starpība Karlsonam ar pārējiem kāšoniem? kapēc šis ir Kārlsons? visi no Zviedrijas nāk. Ar vecākiem sazvanījies? kā pareizi izrunāt un kā kurš vēlas vai šodien vnk negribējās saukt par kāšonu,bet aij pieliks vienu garumzīmi klāt,lai jautrāk?

     [+] [-]

, 2023-06-26 12:43, pirms gada
mikushkins rakstīja: Neviens nebūtu iedomājies, ka pēc visām traumām un tik vājā komandā Karlsons atkal varētu būt rezultatīvākais D NHL. Stāsts gatavs - saņemiet balvu! Galu galā par to balso Professional Hockey Writers Association.
Piedāvā savu variantu, kurš tad būtu pelnījis Norisa balvu.

Karlsons pie tam diezgan labi spēlē aizsardzībā. Negatīvais +/- vairāk saistīts ar komandas nespēju.
Fokss

     [+] [-]

, 2023-06-26 13:04, pirms gada
kino rakstīja: Fokss
Jā, tur nav ko iebilst.

Jāņem vērā, ka iepriekšējā reize, kad aizsargs savāca vismaz 100 rezultivitātes punktus bija 90/91 sezonā (Braeins Līčs).
Slēpts komentārs: Number 0

  +2 [+] [-]

, 2023-06-26 13:34, pirms gada
Viņš ir vairāk uzbrucējs nekā aizsargs. Ko iemet to ielaiž. Nevajag muldēt, ka viņa aizsardzība jebkad bijusi laba. Sharks jau gadiem nomoca drausmīga aizsardzība. Tas reāli būtu joks viņu saukt par labāko "aizsargu".

     [+] [-]

, 2023-06-26 13:42, pirms gada
kāšōns ze best

  +7 [+] [-]

, 2023-06-26 13:50, pirms gada
Number 0 rakstīja: noskaties PPK ar Suveizdu. Tur viss jauki un skaidri paskaidrots
Kapēc tad otrs jampampiņš Brože ltv raidījumā viņus sauca angliskajos vārdos? kur tad konsekvence? raksta vienu,bet televīzijā pašiem kauns tos uzvārdus tā saukt!

  +1 [+] [-]

, 2023-06-26 15:15, pirms gada
Gribu rakstu arī par Lāšonu un Švānenberju!

  +3 [+] [-]

, 2023-06-26 16:30, pirms gada
dzirdēju, ka viņš vēlas arī lai viņa uzvārdu raksta pareizi - Karlsons.

  +1 [+] [-]

, 2023-06-26 18:28, pirms gada
Suveizda, kas tad nu? Kāšonu periods tavā dzīvē beidzies? Šis laikam ir pārejas variants - tā kā pašam uzreiz kauns uz Karlsonu pāriet, tad nu vēl pa vidu Kārlsons... Kā saka latvieši, labāk ir, bet strādāt vēl nevar. Taču progress jūtams, par to paldies!

     [+] [-]

, 2023-06-26 18:36, pirms gada
Iedomājos Kārlsonu, kad pēc aizmainīšanas nākamajā sezonā Sharks paceļ kausu bez viņa, vai vēl labāk spēlējot pret Viņa jauno klubu finālā. Lai arī kā, bet savu esošo klubu nevajadzētu noniecināt, ne jau nu Viņa dēļ komanda netiek pie kausa. Jācīnās un ja liktens lems, tad peispēlēs iespēju tikt pie kausa. Rejs Burks gaidīja savu iespēju 20 gadus, jā nācās nomainīt komandu, bet tomēr uzticību saglabāja visu karjeru Bruins komandai un tas atmaksājās karjeras beigās ar maiņu uz komandu, kas izcīnīja kausu. Tāpat Ovečkins - aizveda Vašingtonu līdz kausam. Un tas pats tautietis Landeskūgs ar Avalanche izcīnīja kausu pēc vairāk kā 10 gadu uzticīgas kalpošanas klubam, piemēru ir daudz un bizness jau nu noteikti te nebūs noteicošais, ko pierāda Ņujorkas Rangers nespēja izcīnt kausu ar vienu no lielākajiem budžetiem NHL

     [+] [-]

, 2023-06-26 18:51, pirms gada
kino rakstīja: iedomājieties to cirku, ka Kāšons ar teju -30 lietderības koeficientu būs labākais AIZSARGS.
Te ir jāņem vērā, ka lietderība vairākumos netiek skaitīta, tur tie mīnusi arī rodas

     [+] [-]

, 2023-06-26 18:53, pirms gada
SOIL rakstīja: bet iedomājies, kāda būtu bijusi lietderība, ja nebūtu 101 punkts savākts
Ja lietderību skaitītu arī vairākumos, Karlsonam būtu stabils un pārliecinošs pluss

     [+] [-]

, 2023-06-26 18:59, pirms gada
kamazinsh rakstīja: Iedomājos Kārlsonu, kad pēc aizmainīšanas nākamajā sezonā Sharks paceļ kausu bez viņa, vai vēl labāk spēlējot pret Viņa jauno klubu finālā. Lai arī kā, bet savu esošo klubu nevajadzētu noniecināt, ne jau nu Viņa dēļ komanda netiek pie kausa. Jācīnās un ja liktens lems, tad peispēlēs iespēju tikt pie kausa. Rejs Burks gaidīja savu iespēju 20 gadus, jā nācās nomainīt komandu, bet tomēr uzticību saglabāja visu karjeru Bruins komandai un tas atmaksājās karjeras beigās ar maiņu uz komandu, kas izcīnīja kausu. Tāpat Ovečkins - aizveda Vašingtonu līdz kausam. Un tas pats tautietis Landeskūgs ar Avalanche izcīnīja kausu pēc vairāk kā 10 gadu uzticīgas kalpošanas klubam, piemēru ir daudz un bizness jau nu noteikti te nebūs noteicošais, ko pierāda Ņujorkas Rangers nespēja izcīnt kausu ar vienu no lielākajiem budžetiem NHL
Šito es ar nesaprotu, kā var tādā līgā, kāda ir NHL, "uzminēt" komandu, kura varētu pacelt Stenlija Turzu, jo tikpat labi varētu arī nepacelt

  -1 [+] [-]

, 2023-06-26 19:00, pirms gada
Marokāņi-Lettiņu brāļi rakstīja: Ja lietderību skaitītu arī vairākumos, Karlsonam būtu stabils un pārliecinošs pluss
Ja katru Makdeivida sezonas punktu parerizinātu ar divi, būtu stabili 300 punktu sezona. Tu principā ar šo komentāru Kāšonu noliec vēl vairāk, jo visiem spēles noteikumi ir vienādi un citi aizsargi savas maiņas spēli vienādos sastāvos veidojuši daudz sekmīgāk.

     [+] [-]

, 2023-06-26 19:20, pirms gada
kino rakstīja: Ja katru Makdeivida sezonas punktu parerizinātu ar divi, būtu stabili 300 punktu sezona. Tu principā ar šo komentāru Kāšonu noliec vēl vairāk, jo visiem spēles noteikumi ir vienādi un citi aizsargi savas maiņas spēli vienādos sastāvos veidojuši daudz sekmīgāk.
Kā viņš var iekrāt pozitīvu lietderību, ja lielāko daļu no spēleslaika viņš pavada vairākuma brigādē?
Nosauc kaut vienu lejasgala komandas vairākuma brigādes kadru, kuram galarezultātā būtu plusi lietderībā?

     [+] [-]

, 2023-06-27 07:55, pirms gada
wolmar rakstīja: Suveizda, kas tad nu? Kāšonu periods tavā dzīvē beidzies? Šis laikam ir pārejas variants - tā kā pašam uzreiz kauns uz Karlsonu pāriet, tad nu vēl pa vidu Kārlsons... Kā saka latvieši, labāk ir, bet strādāt vēl nevar. Taču progress jūtams, par to paldies!
Kāla izstrādājum, noklausies PPK ar Suveizdu, visu saprotami izskaidro.