Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Sharks" uzbrucējam divu spēļu diskvalifikācija par soliņa pamešanu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Sharks" uzbrucējam divu spēļu diskvalifikācija par soliņa pamešanu
Raiens Klovs
Foto: AP/Scanpix

Nacionālā hokeja līga uz diviem mačiem diskvalificējusi Sanhosē "Sharks" uzbrucēju Raienu Klovu. Viņš piektdien aizvadītajā spēlē pret Čikāgas "Blackhawks" pašā izskaņā atstāja rezervistu soliņu, lai izrēķinātos ar sāncensi. 30 gadus vecajam spēlētājam draudēja pat diskvalifikācija uz desmit spēlēm.

Piektdien Čikāgas "Blackhawks" kļuva par pirmo komandu līgas vēsturē, kas sezonu sākusi, izcīnot punktus pirmajos 17 mačos. Savā laukumā izdevās atgūties pēc zaudētas pirmās trešdaļas un ar 2:1 apspēlēt sezonu ar septiņiem panākumiem sākušo Sanhosē "Sharks". Taču deviņas sekundes pirms spēles beigām pie vienību rezervistu soliņiem izcēlās incidents.

Mājinieku uzbrucējs Endrjū Šavs apmalē iegrūda sāncenšu hokejistu Džo Pavelski, par to nopelnot noraidījumu. Tomēr mierā nebija "Sharks" uzbrucējs Raiens Klovs, kurš nekavējoties devās pārmācīt sāncensi. 30 gadus vecais Klovs ne tikai nopelnīja divas minūtes par rupjību, bet arī tika noraidīts līdz spēles beigām. Hokejistam draudēja pat desmit spēļu diskvalifikācija, jo līgai bija šaubas par to, vai viņš laukumā atradās legāli - proti, vai bija notikusi spēlētāju nomaiņa.

Spēlētāju drošības departamenta galva Brendans Šenahens pēc sarunas ar Klovu konstatējis, ka viņš nomainījis Pavelski, tādējādi automātiskā desmit spēļu diskvalifikācija nav attiecināma uz šo gadījumu. Taču "Sharks" hokejists taisnā ceļā devās pārmācīt sāncensi, kura viena kāja jau atradās uz "Blackhawks" rezervistu soliņa, tāpēc Klovam būs jāizlaiž divi mači.

Nepalīdzēja pat tas, ka Klovs astoņus gadus ilgajā profesionāļa karjerā līdz šim nebija saņēmis diskvalifikāciju. Uzbrucējs šosezon aizvadītajos 16 mačos atzīmējies ar sešām rezultatīvām piespēlēm un 68 soda minūtēm. Gaidot lēmumu, viņš jau izlaida vienu maču. Otrais būs šonakt, kad "Sharks" spēlēs pret Kolorado "Avalanche".

Brendans Šenahens izskaidro Raiena Klova diskvalifikāciju

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League

  +3 [+] [-]

, 2013-02-26 14:01, pirms 11 gadiem
KHLā neviens neko tādu pat pamanījis nebūtu

  +2 [+] [-]

, 2013-02-26 14:07, pirms 11 gadiem
meistars87 rakstīja: KHLā neviens neko tādu pat pamanījis nebūtu
lai arii irebjas shie khl un nhl saliidzinajumi tomeer tew newar nepiekrist

  +6 [+] [-]

, 2013-02-26 14:18, pirms 11 gadiem
ļoti labs skaidrojums.
Khl arī tāds derētu, lai nebūtu tā, ka kāds nejauši pagrūž tiesnesi un dabū diskvalifikāciju, bet viens cits (Radulovs) nedabū neko, lai gan uzskatāmi tiesnesi pagrūda.

  -1 [+] [-]

, 2013-02-26 16:47, pirms 11 gadiem
es pārlasījos. likās ka par soliņa mešanu

  +5 [+] [-]

, 2013-02-26 16:47, pirms 11 gadiem
Stīvens Sigals rakstīja: ļoti labs skaidrojums.
Khl arī tāds derētu, lai nebūtu tā, ka kāds nejauši pagrūž tiesnesi un dabū diskvalifikāciju, bet viens cits (Radulovs) nedabū neko, lai gan uzskatāmi tiesnesi pagrūda.
KHL zvaigznes drīkst gan grūstīt tiesnešu gan sist trennerus.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja