Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Lidstrēms guvis savainojumu

Lidstrēms guvis savainojumu
Niklass Lidstrēms.
Foto: AP

Pieredzējušais Zviedrijas izlases aizsargs, pieckārtējais Norisa balvas ieguvējs Niklass Lidstrēms guvis savainojumu aizvadītās nakts Nacionālās hokeja līgas (NHL) pārbaudes spēlē, kurā viņa klubs Detroitas "Red Wings" pēcspēles metienu sērijā ar 2:3 piekāpās Monreālas "Canadiens".

Kādā no cīņas epizodēm mača trešajā periodā ripa trāpīja zviedru veterānam pa seju, kā rezultātā hokejistam nekavējoties tika sniegta pirmā palīdzība un maču līdz galam Lidstrēms nevarēja pabeigt.

Jau tuvākajā laikā "Red Wings" spēlētājam tiks veikta nopietna medicīniska izmeklēšana, lai noskaidrotu vai viņš nav ieguvis acs savainojumu vai smadzeņu satricinājumu.

Atgādināsim, ka pērnā gada izskaņā 37 gadus vecais aizsargs pagarināja līgumsaistības ar "Red Wings" uz divām sezonām, katrā no tām saņemot 7.45 miljonus ASV dolāru.

Izmantotie resursi:
nhl.com

Slēpts komentārs: kino

  +3 [+] [-]

, 2008-09-25 11:07, pirms 16 gadiem
njā tā ir kad bez stikla pie ķiveres spēlē...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2008-09-25 11:08, pirms 16 gadiem
kino rakstīja: Ir viens iemesls, kāpēc šis spēlētājs mani allaž ir kaitinājis. Proti, arī Rejs Burks ir saņēmis 5 Norisa trofejas, bet salīdziniet, ko demonstrēja Burks un ko demonstrē Lidstrēms.
Burks spēlēja citā laikā, tāpēc viņi katrs ir izcili aizsargi, taču katrs savā laikā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2008-09-25 11:14, pirms 16 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Burks spēlēja citā laikā, tāpēc viņi katrs ir izcili aizsargi, taču katrs savā laikā.
Zināmā mērā varu piekrist, bet viņiem starpā ir tikai kādi 10, nevis 30 gadi. Turklāt, kā redzi, tad Lidstrēms visas savas trofejas savāc tad, kad tādi izcili aizsargi kā Makiniss, Burks un Kofijs no hokeja ir aizgājuši, bet jaunā paudze (tas pats Fenafs) vēl nav nobriedusi.

     [+] [-]

, 2008-09-25 11:16, pirms 16 gadiem
oscars rakstīja: ok janjem gan savi vardi tomer atpakalj - Burks Bostonaa tiesham zilus briinumus radiijis... bet nu ka jau Juris teica - tas bija cits laiks - cits hokejs..

Lidstrems vienk ir nenormali lietderiigs - lietas ko vinjsh dara vienmer naak pa labu komandai... plus vinjma "paveicies"ka spele visus savu karjeru NHL ar REd Wings, kas vinjam ljauj sevi paradiit no labakaas puses...
Tieši tā. Padomā ar kadiem hokejistioem viņam ir bijusi iespēja spēlēt kopā. Fjodorovs, Aizemans, Šenehams, Čelioss, Robitails, Hals.

  +3 [+] [-]

, 2008-09-25 11:22, pirms 16 gadiem
kino rakstīja: Ir viens iemesls, kāpēc šis spēlētājs mani allaž ir kaitinājis. Proti, arī Rejs Burks ir saņēmis 5 Norisa trofejas, bet salīdziniet, ko demonstrēja Burks un ko demonstrē Lidstrēms.
Saprotu, ka tev ir kādas personiskas antipātijas... jo loģiski pamatot tavu teiktu nav iespējams. Argumeni no sērijas, vienam mēte, otram meita, trešam kleita.

  +4 [+] [-]

, 2008-09-25 11:24, pirms 16 gadiem
Būt rezultatīvāko aizsargu pašā galvgalī pirms gada un pirms desmit...tas vienkārši ir fantastiski. un visu šo gadu garumā bijis rezultatīvāko aizsargu pašā augšā.

  -4 [+] [-]

, 2008-09-25 11:28, pirms 16 gadiem
Packa rakstīja: Saprotu, ka tev ir kādas personiskas antipātijas... jo loģiski pamatot tavu teiktu nav iespējams. Argumeni no sērijas, vienam mēte, otram meita, trešam kleita.
Varbūt tu tekstu īsti neizlasīju. Skaidri un gaiši pateicu, ka Lidstrēms trofejas savāc bez konkurences, kāda bija Burkam. Turklat tas ieslīgst tādā nonsenā, ka jau defoltā viņam tās trofejas tiek piešķirtas, jo manuprāt pirms divām sezonām trofeju bija pelnījis Nīdermaijers.

  +4 [+] [-]

, 2008-09-25 11:34, pirms 16 gadiem
kino rakstīja: Zināmā mērā varu piekrist, bet viņiem starpā ir tikai kādi 10, nevis 30 gadi. Turklāt, kā redzi, tad Lidstrēms visas savas trofejas savāc tad, kad tādi izcili aizsargi kā Makiniss, Burks un Kofijs no hokeja ir aizgājuši, bet jaunā paudze (tas pats Fenafs) vēl nav nobriedusi.
Tikpat labi var teikt ka Makiniss, Burks un Kofijs savas trofeja savāca jo Lidstrēms vēl nebija nobriedis

  -3 [+] [-]

, 2008-09-25 11:44, pirms 16 gadiem
huy rakstīja: Tikpat labi var teikt ka Makiniss, Burks un Kofijs savas trofeja savāca jo Lidstrēms vēl nebija nobriedis
Nu ja 30 gadi nav nobriedis vecums, tad jau vairs ko teikt... Jūs vienkārši neredzat acīmredzamo, proti, tie nav pilnīgi dažādu gadsimtu spēlētāji. Arī Lidstrēms spēlēja 90. gadu sākumā. Novelt kaut ko uz hokeja dažādību ir baigi vienkārši, nevis atzīt, ka manis sauktie vienkārši bija labāki spēlētāji.

  +3 [+] [-]

, 2008-09-25 11:45, pirms 16 gadiem
Nedaudz ne pa teemu - Lidstreems vismaz godiigi izciinijs visus savus Stenlijus, nevis kaa Burks aizskreeja tur, kur to vareetu dabuut. Bet, protams, buutu žeel, ja taads kaa Burks netiktu pie gredzena. Un tie kas domaa, ka Bostona vienkaarši tolaik neko nevareeja kaa komanda izdariit, tad atgaadinaašu, ka Andreivčaks ar Tampu to godam paveica.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2008-09-25 11:54, pirms 16 gadiem
kino rakstīja: Nu ja 30 gadi nav nobriedis vecums, tad jau vairs ko teikt... Jūs vienkārši neredzat acīmredzamo, proti, tie nav pilnīgi dažādu gadsimtu spēlētāji. Arī Lidstrēms spēlēja 90. gadu sākumā. Novelt kaut ko uz hokeja dažādību ir baigi vienkārši, nevis atzīt, ka manis sauktie vienkārši bija labāki spēlētāji.
Es nevis neredzu acīmredzamo, bet man vienmēr likusies smieklīga NHL/KHL, citu līgu vai spēlētāju salīdzināšana. Protams var jau padiskutēt par šīm lietām, bet ieņemt baigās pozas, tas labāks, tas sliktāks, tas vispār mēsls - jebkurā gadījumā vis ir subjektīvs un tapēc neredzu lielu jēgu par to strīdēties. Protams ir OK izteikt viedokli, piemēram - es uzskatu ka Burks ir labāks par Lidstrēmu,. Un vis, te jāapstājas jo manuprāt tālākais jau aiziet no augstāk minētās sērijas mar mammām, meitām un kleitām

  +3 [+] [-]

, 2008-09-25 11:56, pirms 16 gadiem
kino rakstīja: Ir viens iemesls, kāpēc šis spēlētājs mani allaž ir kaitinājis. Proti, arī Rejs Burks ir saņēmis 5 Norisa trofejas, bet salīdziniet, ko demonstrēja Burks un ko demonstrē Lidstrēms.
Burks, protams, bija izcils aizsargs, bet es nevaru viennozīmīgi teikt, ka viņš top kondīcijā ir obligāti labāks par Lidstrēmu top sportiskajā kondīcijā. Lidstrēmu apbrīno par viņa absolūti fantastisko aizsardzības spēli; Lidstrēms gandrīz nekad nekļūdās pozicionāli, viņu pat salīdzina ar robotu savā spējā vienmēr būt maksimāli koncentrētam un maksimāli samazināt pretspēlētāja iespējas uzbrukumā. Šis ir arī viens no iemesliem, kāpēc Lidstromam vienmēr ir ļoti labs +/- koef.un, ļoti iespējams, kāpēc Detroita gadu no gada ir viena no vadošajām komandām ar maz ielaistiem vārtiem (jo Lidstrēms arī vidēji spēlē pie 30min/spēlē). Šai pārcilvēcīgajai aizsardzības spējai klāt protams nāk arī Lidstrēma talants uzbrukumā, reti kad viņš nav 10niekā rezultivitātē starp aizsargiem. Burks ir vairāk slavens ar savām dotībām uzbrukumā un spēka spēli, mazāk ar aizsardzības spēli (kas, protams, tāpat ir stipri virs vidējā NHL). un jāpiekrīt, ka abi ir spēlējuši mazliet atšķirīgos laikos (Burka labākie gadi tika pavadīti 90o gadu sākumā, laikā, kad vēl dominēja uzbrukuma spēle un spēlēja gan Greckis, gan Lemjē), kaut gan ir vairāki gadi, kad abi ir spēlējuši NHL vienlaicīgi.

  -3 [+] [-]

, 2008-09-25 11:57, pirms 16 gadiem
huy rakstīja: Es nevis neredzu acīmredzamo, bet man vienmēr likusies smieklīga NHL/KHL, citu līgu vai spēlētāju salīdzināšana. Protams var jau padiskutēt par šīm lietām, bet ieņemt baigās pozas, tas labāks, tas sliktāks, tas vispār mēsls - jebkurā gadījumā vis ir subjektīvs un tapēc neredzu lielu jēgu par to strīdēties. Protams ir OK izteikt viedokli, piemēram - es uzskatu ka Burks ir labāks par Lidstrēmu,. Un vis, te jāapstājas jo manuprāt tālākais jau aiziet no augstāk minētās sērijas mar mammām, meitām un kleitām
Es negribu strīdēties, tikai pateikt to, ka ir ar neapbruņotu aci redzams, kurš ir bijis bīstamāks spēlētājs, tas ir Burks. Viņa 400 vārti un 1100 piespēles vien ir ko vērtas. Turklāt Bostona tiešām bija samērā nīkuļojoša komanda, atšķirībā no Wings.

  +1 [+] [-]

, 2008-09-25 11:59, pirms 16 gadiem
Starp citu, kaut kā baigi daudz talantīgi aizsargi jau traumēti pirms sezonas sākuma pēdējās nedēļās - Ēriks Džonsons (Stl aizsargs, ko draftēja ar 1 Nr 2006.gadā), Pitsburgai gan Gončars, gan Vitnijs, tagad Detroitai arī Lidstrēms...

  +1 [+] [-]

, 2008-09-25 12:00, pirms 16 gadiem
Cik cilveeku tik viedokļu! Cik objektiivi/subjektiivi - cits jautaajums..

  +2 [+] [-]

, 2008-09-25 12:00, pirms 16 gadiem
kino rakstīja: Es negribu strīdēties, tikai pateikt to, ka ir ar neapbruņotu aci redzams, kurš ir bijis bīstamāks spēlētājs, tas ir Burks. Viņa 400 vārti un 1100 piespēles vien ir ko vērtas. Turklāt Bostona tiešām bija samērā nīkuļojoša komanda, atšķirībā no Wings.
Manās acīs abi labi....un neredzu vajadzību kādu padarīt par labāko

  +1 [+] [-]

, 2008-09-25 12:36, pirms 16 gadiem
Buddha rakstīja: Starp citu, kaut kā baigi daudz talantīgi aizsargi jau traumēti pirms sezonas sākuma pēdējās nedēļās - Ēriks Džonsons (Stl aizsargs, ko draftēja ar 1 Nr 2006.gadā), Pitsburgai gan Gončars, gan Vitnijs, tagad Detroitai arī Lidstrēms...
Vai Gončars satraumējās pēc tā Koci grūdiena apmalē?

     [+] [-]

, 2008-09-25 13:19, pirms 16 gadiem
b2 rakstīja: Vai Gončars satraumējās pēc tā Koci grūdiena apmalē?
Jā, "separated shoulder".

  +2 [+] [-]

, 2008-09-25 16:08, pirms 16 gadiem
Par to, ka Lidstrēms "izmanto situāciju", jo tagad ar tiešām ekstraklases aizsargiem ir problēmas (precīzāk, tādi ir deficīts), jā, zināmā mērā tā ir, taču tā ir visu laiku... tikpat labi varētu teikt, ka Tretjaks/Savčuks/Plānts jau īstenībā nekāds monstrs nebija, jo konkurence bija mazāka, nekā tagad... .

Nekad nebūs tā, ka visi ir absolūti vienādās izejas pozīcijās un vienādos apstākļos, tač, atzīsti, ka Lidstrēmam tagad (un gadus iepriekš) konkurentu īpaši nav... .

     [+] [-]

, 2008-09-25 16:27, pirms 16 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Par to, ka Lidstrēms "izmanto situāciju", jo tagad ar tiešām ekstraklases aizsargiem ir problēmas (precīzāk, tādi ir deficīts), jā, zināmā mērā tā ir, taču tā ir visu laiku... tikpat labi varētu teikt, ka Tretjaks/Savčuks/Plānts jau īstenībā nekāds monstrs nebija, jo konkurence bija mazāka, nekā tagad... .

Nekad nebūs tā, ka visi ir absolūti vienādās izejas pozīcijās un vienādos apstākļos, tač, atzīsti, ka Lidstrēmam tagad (un gadus iepriekš) konkurentu īpaši nav... .
Nu tieši tā. Un es jau nesaku, ka viņš nav elitārs spēlētājs. Es tikai cenšos pamatot savu viedokli par to, kāpēc manuprāt Burks bija izcilāks spēlētājs (jo visi nav vienādi, kadam tomēr ir jābūt labākam). Kā jau iepriekš minēju, aizpagājušo sezonu Noriss pienācās Nīdermaijeram, jo viņš aizvadīja lielisku, stabilu sezonu un pluss vēl izcīnīja Stenlija kausu komandai.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-09-25 20:55, pirms 16 gadiem
kino rakstīja: Nu tieši tā. Un es jau nesaku, ka viņš nav elitārs spēlētājs. Es tikai cenšos pamatot savu viedokli par to, kāpēc manuprāt Burks bija izcilāks spēlētājs (jo visi nav vienādi, kadam tomēr ir jābūt labākam). Kā jau iepriekš minēju, aizpagājušo sezonu Noriss pienācās Nīdermaijeram, jo viņš aizvadīja lielisku, stabilu sezonu un pluss vēl izcīnīja Stenlija kausu komandai.
Ja būtu jānosauc izcilākie 2 aizsargi, es paliktu pie Orra un Salminga Orru uzskatu arī par visu laiku labāko hokejistu

     [+] [-]

, 2008-09-26 15:15, pirms 16 gadiem
Lidstrēms ar Burku taču vienā līgā ir spēlējuši kopā 10 gadus. Mierīģi var salīdzināt.