Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Golden Knights" veterāni Nīls un Perons uzklausīs citu komandu piedāvājumus

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Golden Knights" veterāni Nīls un Perons uzklausīs citu komandu piedāvājumus
Džeimss Nīls
Foto: Sipa USA/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubs Lasvegasas "Golden Knights", kas debijas sezonā sasniedza Stenlija kausa finālu, piedāvājis pagarināt līgumus pieredzējušajiem uzbrucējiem Džeimsam Nīlam un Deividam Peronam, taču pagaidām hokejisti atbildi nav snieguši.

Lasvegasas "Golden Knights" ģenerālmenedžeris Džordžs Makfī, kurš nule tika atzīts par aizvadītās sezonas labāko savā amatā, atklāja, ka piedāvājumi izteikti Džeimsam Nīlam un Deividam Peronam, kā arī Raienam Rīvzam un Lukam Sbizam, kuri nedēļas beigās kļūs par brīvajiem aģentiem.

"Pagaidām viņi piedāvājumus nav pieņēmuši, tāpēc skatīsimies, kur process mūs aizvedīs. Taču ir jānovelk līnija – vai nu mums ir vienošanās, vai arī nav. Esam izteikuši piedāvājumu, un viņi atbildēja, ka to apdomās un dos ziņu. Viņi grib ilgtermiņa līgumus, un, ja viņi tos saņems, tad komandā neatgriezīsies," skaidroja Makfī, liekot noprast, ka veterāniem negrasās piedāvāt kontraktus, kuri komandu ierobežotu ilgākā laika posmā.

Nīls aizvadītajā sezonā guva 25 vārtus, kļūstot par ceturto labāko snaiperi komandā, lai gan pirms sezonas viņš tika uzskatīts par lielāko uzbrukuma zvaigzni. Hokejista aģents norādījis, ka Nīls labprāt atgrieztos Lasvegasā, taču gadījumā, ja līdz 1. jūlijam, kad atvērsies brīvo aģentu tirgus, nebūs panākta vienošanās, viņš, visticamāk, darbu meklēs citur. Tiek vēstīts, ka Nīls noraidījis piecu gadu un 25 miljonu dolāru piedāvājumu, jo cer saņemt sešus miljonus par sezonu.

Tikmēr Perons, kurš ar 66 punktiem bija trešais rezultatīvākais spēlētājs komandā, piesaistījis citu komandu interesi, un uzbrucēju pārstāvošais aģents Alans Valšs sacīja, ka Perons varētu mēģināt spēkus citur. "Par viņa pakalpojumiem bijusi nopietna interese. Deivids izbaudīja laiku Lasvegasā, taču viņam jāskatās arī citos virzienos." Sezonas laikā uzbrucējam piedāvāts pagarināt līgumu, taču viņš no šādas iespējas atteicies.

Brīvo aģentu noturēšana ir svarīgs Makfī darba uzdevums, taču lielākā zivs peld citā dīķī – komandas labākais vārtu guvējs un rezultatīvākais spēlētājs Viljams Kārlsons nedēļas beigās kļūs par ierobežoti brīvo aģentu, un arī viņš cer saņemt algas pielikumu. Aizvadītajā sezonā viņš nopelnīja vienu miljonu, bet nākamajā sezonā summa būs krietni augstāka. Protams, ierobežoti brīvo aģentu situācija ir daudz sarežģītāka – jācer, ka kāda komanda piedāvās līgumu, un tad "Golden Knights" būs iespēja to pielīdzināt. Tomēr šādas situācijas gadās pagalam reti, tāpēc, visticamāk, bumba būs Lasvegasas laukuma pusē no sākuma līdz beigām.

Tāpat 1. jūlijā Lasvegasas "Golden Knights" drīkst sākt sarunas par līguma pagarināšanu ar vārtsargu Marku Andrē Flerī, kuram pašreizejā kontraktā jānostrādā vēl viena sezona. Flerī, kurš aizveda komandu līdz finālam un kurš trīs reizes karjerā izcīnījis Stenlija kausu, pēc sezonas pauda cerību karjeru beigt tieši Lasvegasā.

Izmantotie resursi:
https://www.sportsnet.ca/hockey/nhl...