Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Čempione "Capitals" par 64 miljoniem pagarina līgumu ar aizsardzības līderi

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Čempione "Capitals" par 64 miljoniem pagarina līgumu ar aizsardzības līderi
Džons Karlsons
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas čempione Vašingtonas "Capitals" pagarinājusi līgumu ar rezultatīvāko aizsargu Džonu Karlsonu, kurš nedēļas beigās būtu kļuvis par brīvo aģentu. Vienošanās noslēgta uz astoņiem gadiem, kuru laikā Karlsons saņems 64 miljonus dolāru.

28 gadus vecais Džons Karlsons aizvadīja labāko sezonu karjerā. Regulārajā čempionātā viņš sakrāja 68 punktus, kļūstot par līgas rezultatīvāko aizsargu, un sasniegumu izdevās atkārtot arī Stenlija kausa izcīņā, kur Karlsons sakrāja 20 punktus. Līdz šim viņš sezonā pelnīja četrus miljonus dolāru, bet pēc tādas sezonas un čempiona titula izcīnīšanas bija skaidrs, ka sekos algas pielikums. Vašingtonas "Capitals" ļoti vēlējās noturēt Karlsonu, un komandai tas izdevies.

Karlsons šajā sezonā vidēji mačā laukumā pavadīja 25 minūtes, un viņš spēlēja ļoti lielu lomu skaitliskā vairākuma brigādē, kurā bija vienīgais aizsargs. Ar astoņiem miljoniem viņš kļuvis par Vašingtonas "Capitals" otro vislabāk apmaksāto spēlētāju, atpaliekot tikai no kapteiņa un Stenlija kausa MVP Aleksandra Ovečkina. Arī starp Nacionālās hokeja līgas aizsargiem Karlsons ir otrais, bet deviņus miljonus par sezonu saņem Pīkejs Subens no Nešvilas "Predators". Astoņi miljoni ir arī Brentam Bērnsam no Sanhosē "Sharks", bet no 2019. gada sezonas 8,25 miljonus pelnīs Arizonas "Coyotes" pārstāvis Olivers Ekmans-Lāšons.

2008. gada pirmajā kārtā draftētais Karlsons karjeras laikā aizvadījis 608 spēles regulārajā čempionātā, sakrājot 333 punktus, un piedalījies 100 izslēgšanas mačos, izceļoties ar 55 punktiem. Vašingtonas "Capitals" darāmo darbu sarakstā nākamais solis ir Mihals Kempnijs – čehu aizsargs, kurš komandai pievienojās pagājušās sezonas beigās un bija Karlsona maiņas partneris, 1. jūlijā var kļūt par brīvo aģentu, taču "Capitals" viņu labprāt paturētu. Tāpat jaunus līgumus gaida uzbrucēji Toms Vilsons un Devante Smits-Pelijs, bet viņi abi ir ierobežoti brīvie aģenti.

Protams, vēl ir jāatrod galvenā trenera aizvietotājs, jo Berijs Trocs atteicās no līguma pagarināšanas un pieņēma naudīgāku Ņujorkas "Islanders" piedāvājumu.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/carlson-inks-eig...