Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Par Gudļevska došanos "Lightning" četru spēļu izbraukumā tiks izlemts rīt

Rolands Eliņš

Par Gudļevska došanos "Lightning" četru spēļu izbraukumā tiks izlemts rīt
Kristers Gudļevskis
Foto: Scott Audette/NHLI via Getty Images

Latvijas hokeja izlases vārtsargs Kristers Gudļevskis pēc piedalīšanās pirmajā NHL kluba Tampabejas „Lightning” treniņā pēc sezonas pauzes atzinis, ka olimpiskās spēles bijusi lieliska pieredze, taču ar zaudējumu ceturtdaļfinālā viņš nevar būt apmierināts. Savukārt kluba galvenais treneris Džons Kūpers norādījis, ka tikai trešdien tiks pieņemts galīgais lēmums, vai Gudļevskis kopā ar komandu dosies četru spēļu izbraukumā.

„Mēs pat neizskatījām tādu iespēju, ka varētu Kristeru Gudļevski šobrīd ielikt (AHL kluba) Sirakjūzas „Crunch” vārtos pēc tā, kam viņš izgāja cauri olimpiādes laikā” pēc komandas pirmā treniņa pēc olimpiskajām spēlēm sacījis „Lightning” galvenais treneris Džons Kūpers. „Uzskatījām, ka labākais variants ir likt viņam doties uz šejieni (pie „Lightning” komandas) un iegūt priekšstatu par mūsu komandu.”

Gudļevskis kopā ar Latvijas izlasi piedalījās olimpiskajās spēlēs, bet pēc olimpiskā turnīra atgriezās nevis AHL klubā, bet gan pie „Lightning” komandas. Tas skaidrojams arī ar rezerves vārtsarga Andeša Lindbeka savainojuma, kura dēļ tiek izskatīta iespēja ceturtdien izbraukumā uz Nešvilu līdzi paņemt arī Gudļevski.

„Galīgo lēmumu pieņemsim tikai trešdien, kad dosimies uz Nešvilu,” saka Kūpers. „Iespējams, ka vienu no vārtsargiem atstāsim iepakaļ vai arī ņemsim līdzi visus trīs (Gudļevski, Lindbeku un pamatvārtsargu Benu Bišopu).”

Gudļevskis ļoti plašu hokeja pasaules ievērību izpelnījās pēc olimpiskā turnīra ceturtdaļfināla mača, kad Latvija tikai ar 1:2 piekāpās Kanādas izlasei, bet mūsu vārtsargs tika galā ar 55 no 57 pretinieku metieniem. Tiesa, pat pēc šī lieliskā snieguma Gudļevskis paudis savu neapmierinātību ar ceturtdaļfināla spēles iznākumu.

„Mēs zaudējām tajā spēlē un vienkārši nevaram būt apmierināti ar zaudējumu. Tā spēle gandrīz nemaz neskaitās,” Gudļevskis izteicies par maču Latvija-Kanāda, kā arī norādījis, ka bijis ļoti pārsteigts par sev veltīto uzmanību un ka tās bijis nedaudz par daudz, jo Latvija tomēr izstājās no cīņas par medaļām.

„Olimpiāde man bija lieliska pieredze kā vārtsargam un cerams, ka tā vairos manu pārliecību par saviem spēkiem arī nākamajās spēlēs,” 21 gadu vecais vārtsargs izteicies par Sočos notikušo turnīru. „Spēle pret Kanādu bija kas līdzīgs NHL mačam, un jutu, ka tā bija ļoti aizraujoša visā tās garumā.”

„Lightning” treneris Kūpers arī iedevis brīvdienas savas komandas olimpiskajiem medaļniekiem, proti, Martinam Senluī (Kanāda) un Sāmi Salo (Somija), kuriem nav obligāta piedalīšanās treniņos līdz trešdienas izbraukumam. Nākamais treniņš komandai paredzēts trešdien pirms došanās uz Nešvilu, kad arī tiks noteikts, kuri vārtsargi dosies izbraukumā. Savukārt komandas uzbrukuma zvaigzne Stīvens Stemkoss, kurš sezonas pirmajā pusē lauza kāju, paziņojis, ka plāno atgriezties laukumā 7. martā.

Lindbeks jau ilgāku laiku ārstē potītes savainojumu, bet „Lightning” jau trešdien uzsāk četru spēļu izbraukuma sēriju – naktī uz 28. februārī to sagaida mačs pret „Predators”, sestdien un svētdienai tai ir spēles Dalasā pret „Stars” un Denverā pret „Avalanche”, savukārt naktī uz trešdienu mačs pret „Blues”. Savu nākamo spēli mājās „Lightning” aizvadīs naktī uz 7. martu, kad sacentīsies ar Zemgus Girgensona pārstāvēto „Sabres”.

Izmantotie resursi:
First Batch Of Olympians Return To Practice -...
Syracuse Crunch goalie Kristers Gudlevskis not...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2014-02-25 17:28, pirms 11 gadiem
Jāliek vārtos kamēr "karsts"!

  +3 [+] [-]

, 2014-02-25 17:33, pirms 11 gadiem
Lai tik krāj pieredzi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2014-02-25 17:37, pirms 11 gadiem
Būtu ellīgi interesanti, ja visādu sakritību pēc pret Buffalo vārtos stāvētu Gudijs. Bet pie lielas veiksmes ir iespēja debitēt arī izbraukumā..(protams, ja tāds būs.)

  +4 [+] [-]

, 2014-02-25 17:40, pirms 11 gadiem
Jau bija zināms ka agri vai vēlu paņems.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2014-02-25 18:38, pirms 11 gadiem
Ko juus te visi sapnjojat? Vaartos jau nu vairaak kaa skaidrs, ka veel netiks. Nav tak Gudijs veel shim gatavs, bishkus tomeer taa pieredze ir pa mazu. Lai to ieguutu vaig vairaak speelju praksi. Lai ar laiku izjustu speeli un vareetu speeleet patieshaam stabili.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2014-02-25 19:33, pirms 11 gadiem
Varbūt esmu palaidis garām un kāds jau to pirms mani ir minējis, bet šodien arī Zviedri uzrakstījuši par Gudļevski. Esot iespēja, ka, ja Gudļevskis dosies laukumā, tad viņš kļūs par pirmo spēlētāju hokeja vēsturē, kurš vienā sezonā spēlējis ECHL, AHL, NHL, OG!

Lettiska succémålvakten kan få NHL-chans |...

  +1 [+] [-]

, 2014-02-25 19:48, pirms 11 gadiem
StalkeR rakstīja: Ko juus te visi sapnjojat? Vaartos jau nu vairaak kaa skaidrs, ka veel netiks. Nav tak Gudijs veel shim gatavs, bishkus tomeer taa pieredze ir pa mazu. Lai to ieguutu vaig vairaak speelju praksi. Lai ar laiku izjustu speeli un vareetu speeleet patieshaam stabili.
Sapņojam vai nē,bet ja Tampa Bay Times apskatnieka pļurkšķēšanu pasniedz kā savus domu graudus tas ir daudz stulbāk!Visu lems tikai un vienīgi koučš un laiks rādīs!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-02-26 10:18, pirms 11 gadiem
paskatīsimies vai Salo un Senluī sekos Girgensona piemēram