Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Nīkvists - NHL nedēļas spožākā zvaigzne, viņa tautietis Lundkvists - otrais labākais

Rolands Eliņš

Nīkvists - NHL nedēļas spožākā zvaigzne, viņa tautietis Lundkvists - otrais labākais
Gustavs Nīkvists
Foto:AP/Scanpix

Par aizvadītās nedēļas labāko spēlētāju Nacionālajā hokeja līgā atzīts Detroitas "Red Wings" uzbrucējs Gustavs Nīkvists no Zviedrijas. Otra labākā hokejista tituls viņa tautietim, Ņujorkas "Rangers" vārtsargam Henrika Lundkvistam, bet trešā - "Bruins" veterāns Džeroms Iginla.

Gan Gustavs Nīkvists, gan Henriks Lundkvists pārstāvēja Zviedrijas izlasi Soču olimpiskajās spēlēs, palīdzot tai iegūt sudraba medaļas. Abi turpina priecēt savus līdzjutējus NHL, un viņu sniegums novērtēts ar nedēļas labāko spēlētāju godu.

Nīkvists guva sešus vārtus četrās spēlēs, palīdzot komandai tikt pie septiņiem punktiem. Zviedru uzbrucēja rēķinā arī viena rezultatīva piespēle, turklāt šī piespēle tika izdarītam vēl vienam zviedram - Danielam Alfrēdsonam- uzvaras vārtu guvumā pret "Penguins", un šie vārti tika gūti 0,3 sekundes pirms papildlaika beigām. Sezonā kopā Nīkvists iekrājis 40 punktus (23+17) 46 spēlēs, turklāt kopš 20. janvāra 24 gadus vecais uzbrucējs guvis 18 vārtus, kas ir labākais rādītājs līgā.

Tikmēr laukuma otrā pusē, proti, vārtos, sevi pierādīt turpina Henriks Lundkvists. Aizvadītajā nedēļā viņš trijās spēlēs nokārtoja trīs "Rangers" uzvaras, turklāt karjerā kopumā jau sakrājis 304 uzvaras ("Rangers" kluba rekords). Lundkvists šonedēļ pārspēja vēl vienu "Rangers" rekordu, aizvadot savu 50. sauso spēli karjerā (un piekto sezonā).

Savukārt nedēļas trešās zvaigznes gods Kanādas pieredzējušajam uzbrucējam Džeromam Iginlam, kurš palīdzēja "Bruins" pagarināt savu uzvaru sēriju līdz 12 panākumiem pēc kārtas. Iginla guva piecus punktus četrās spēlēs un ir Bostonas otrs rezultatīvākais spēlētājs šajā sezonā (58 punkti, 28+30).

Šī diena atmiņā paliks arī Karolīnas "Hurricanes" aizsargam Džastinam Folkam, kurš pagarinājis līgumu ar komandu uz nākamajām sešām sezonām par kopējo summu 29 miljoniem dolāru. 22 gadus vecais Folks jau paspējis piedalīties 169 NHL spēlēs un savā trešajā NHL sezonā viņš šobrīd guvis 27 punktus (3+24). "Hurricanes" ģenerālmenedžeris Džims Raterfords norādījis, ka Folks ir viens no labākajiem jaunajiem aizsargiem līgā, ko pierāda arī viņa iekļaušana ASV olimpiskās izlases sastāvā.

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League

     [+] [-]

, 2014-03-24 20:55, pirms 11 gadiem
Pagāšgad Nīkvists vēl pa ahl malās. Labs progress!

     [+] [-]

, 2014-03-24 22:51, pirms 11 gadiem
Kammaleri ar saviem nieka 7 ( 4+3 ) punktiem palicis aizmirsts.

     [+] [-]

, 2014-03-25 09:50, pirms 11 gadiem
Gūža rakstīja: Pagāšgad Nīkvists vēl pa ahl malās. Labs progress!
Detroita ir ar to slavena, jaunie talanti tiek atrasti kā sēnes pēc lietus! Tagad kad vēl pus komanda ir lazoretē, jaunie parāda, ka pagājušogad Kaldera cap nebija tikai sagadīšanās! Ceru ka jaunie ievilks Detroitu playoff šogad!

     [+] [-]

, 2014-03-25 15:40, pirms 11 gadiem
Leflērs rakstīja: Kammaleri ar saviem nieka 7 ( 4+3 ) punktiem palicis aizmirsts.
Bet Lundkvistu jāapsveic, tad tur vienīgi ar Iginla var dalīties.