Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Čempione "Lightning" patur aizsargus Černāku un Rutu, Granlunds paliks "Predators"

Agris Suveizda

Čempione "Lightning" patur aizsargus Černāku un Rutu, Granlunds paliks "Predators"
Eriks Černāks. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas Stenlija kausa īpašniece Tampabejas "Lightning" paziņojusi par jaunu līgumu noslēgšanu ar eiropiešu aizsargiem Eriku Černāku un Janu Rutu.

No "Lightning" aizsargiem lielākais līgums ticis 23 gadus vecajam slovākam Erikam Černākam, kurš iepriekšējos trīs gados kopumā saņēma 2,775 miljonus ASV dolāru, bet nākamos trīs gadus ik sezonu tiks pie 2,95 miljoniem. Černākam iepriekšējā regulārajā sezonā 67 spēlēs 12 (5+7) punkti, 59 soda minūtes un pozitīva lietderība +11, bet burbulī slovāks 25 spēlēs tika pie četrām rezultatīvām piespēlēm, 12 soda minūtēm un pozitīvas lietderības +2. Savukārt 30 gadus vecais čehs Jans Ruta parakstījis divu sezonu līgumu par 2,6 miljoniem. Iepriekšējā regulārajā sezonā viņam 33 spēlēs septiņi (1+6) punkti, 14 soda minūtes un pozitīva lietderība +6, bet burbulī piecās spēlēs viena piespēle, 12 soda minūtes un neitrāla lietderība.

Tikmēr žurnālists Eliots Frīdmens ziņo, ka 28 gadus vecais Mīkaels Granlunds paliks Nešvilas "Predators" un paraksts vienas sezonas līgumu par 3,75 miljoniem dolāru. Iepriekšējos trīs gados soms saņēma 17,25 miljonus jeb vidēji 5,75 miljonus dolāru. Regulārajā sezonā Granlunds 63 spēlēs sakraja 30 (17+13) punktus, 28 soda minūtes un negatīvu lietderību -4. Savukārt Vašingtonas "Capitals" rindas papildinājis 28 gadus vecais amerikāņu uzbrucējs Korans Šīrijs. Ja pirms tam viņš trīs gados nopelnīja deviņus miljonus dolāru, ar "Capitals" Šīrijs parakstījis viena gada līgumu par 735 tūkstošiem. Iepriekšējo sezonu Šīrijs sāka Zemgus Girgensona pārstāvētajā Bufalo "Sabres", bet pabeidza Teodora Bļugera Pitsburgas "Penguins", kopumā 63 spēlēs atzīmējoties ar 23 (10+13) punktiem, 10 soda minūtēm un negatīvu lietderību -5.

Karjerai punktu pielicis Vegasas "Golden Knights" 38 gadus vecais aizsargs Deriks Engelands. Pirms tam spēlējis Kalgari "Flames", 2017. gadā "Golden Knights" izvēlējās Lasvegasā dzīvojošo Engelandu paplašināšanās draftā, un kanādietis palīdzēja jau debijas sezonā sasniegt Stenlija kausa finālu. Pats Engelands 2018. gadā saņēma Marka Mesjē vārdā nosaukto balvu par līderību, un viņš visās trijās sezonās Vegasā bija komandas kapteiņa asistents. Iepriekšējā sezonā Engelands 49 spēlēs nopelnīja sešus (1+5) punktus, 37 soda minūtes un pozitīvu lietderību +6. Spēlējis arī Pitsburgas "Penguins", Engelands līgā pavadīja 11 sezonas un 671 spēlē atzīmējās ar 127 (30+97) punktiem, 579 soda minūtēm un pozitīvu lietderību +4.

Atgādinām, ka treniņnometņu sākums gaidāms 3. janvārī, bet jaunās sezonas sākums – 13. janvārī.

NHL divīzijas

ZiemeļuRietumuCentrālāAustrumu
FlamesDucksHurricanesBruins
OilersCoyotesBlackhawksSabres
CanadiensAvalancheBlue JacketsDevils
SenatorsKingsStarsIslanders
Maple LeafsWildRed WingsRangers
CanucksBluesPanthersFlyers
JetsSharksPredatorsPenguins
Golden KnightsLightningCapitals

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/lightning/news/...
https://twitter.com/FriedgeHNIC/sta...
https://www.nhl.com/capitals/news/c...
https://www.nhl.com/goldenknights/n...

     [+] [-]

, 2020-12-23 15:35, pirms 4 gadiem
Savukārt Vašingtonas "Capitals" rindas papildinājis 28 gadus vecais amerikāņu uzbrucējs Korans Šīrijs.

Agri! Viņš nav zviedrs, tāpēc tomēr būs Konors.