Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Ķēniņš brāļu Sedīnu maiņā, "Canucks" cieš sakāvi pārbaudes spēlē

Rolands Eliņš

Ķēniņš brāļu Sedīnu maiņā, "Canucks" cieš sakāvi pārbaudes spēlē
Ronalds Ķēniņš izpilda spēka paņēmienu spēlē pret "Sharks"
Foto: Vancouver Canucks

Latvijas uzbrucējs Ronalds Ķēniņš aizvadījis pirmo pārbaudes spēli Vankūveras „Canucks” sastāvā pirms jaunās NHL sezonas, taču gan viņš, gan „Canucks” palika sausā pret Sanhosē „Sharks”, zaudējot 0:4.

Ronalds Ķēniņš vakardienas „Canucks” spēlē nepiedalījās, taču šodien tika iekļauts pirmajā maiņā kopā ar slavenajiem Zviedrijas brāļiem Henriku un Danielu Sedīnu. Eksperimentālajos uzbrucēju virknējumos gan vēl iespējamas krietnas izmaiņas, un Ķēniņa vieta NHL komandas sastāvā netiek uzskatīta par absolūti drošu – Vankūveras hokeja apskatnieki norāda, ka Ķēniņš, visticamāk, cīnīsies par 12. un 13. uzbrucēja vietu komandā, un šodien „Canucks” rindās pirmo spēli aizvadīja 19 gadus vecais Džeiks Virtanens, kurš vismaz sezonas sākumā pretendē uz to pašu. Jāpiemin gan, ka vismaz trīs nedēļas traumas dēļ izlaidīs pagājušajā sezonā 36 punktus guvušais Kriss Higinss.

„Spēlēt kopā ar Sedīniem? Man vienkārši būs jādodas divcīņās par ripu, jānogādā tā pie brāļiem, un viss būs kārtībā,” pirms spēles izteicās Ķēniņš. Viņa komandai spēle gan iesākās neveiksmīgi, jo „Sharks” aizsargs Pols Mārtins realizēja patālu metienu jau trešajā minūtē, bet 18. minūtē mīnusiņu nopelnīja Sedīnu maiņa ar Ķēniņu, kad „Sharks” vēlreiz guva vārtus, šoreiz ar ripas rikošeta vārtu priekšā palīdzību. Ķēniņš vārtu zaudējumā tieši nebija iesaistīts, jo sedza pretējo malu.

Otro periodu Ķēniņš un Sedīni uzsāka ar pretinieku iespiešanu viņu zonā uz krietnu pusotru minūti, taču pie patiešām bīstama metiena netika. Ķēniņam sākumā arī tika dota iespēja spēlēt vairākumā, taču turpinājumā „Canucks” veica izmaiņas šajā ziņā, kas gan nemainīja rezultātu – pirmajos divos periodos Vankūvera nerealizēja piecus vairākumus.

Trešā perioda vidū „Sharks” panāca jau 3:0, kad atkal tai izlīdzēja veiksmīgs rikošets. Vārti tika ieskaitīti jaunajam čeham Tomāšam Hertlam, bet uzreiz pēc tam labā metiena pozīcijā ātrajā uzbrukumā tika Ķēniņš, taču garām. „Sharks” 53. minūtē guva arī ceturtos vārtus, tieši tādā pašā veidā kā iepriekšējos trīs, proti, ar metienu no distances. Mača izskaņā daudz spēlēja Sedīnu maiņa un pāris bīstamus metienus izpildīja arī Ķēniņš, bet rezultātu mainīt neizdevās.

Ķēniņš laukumā pavadīja 12:24 minūtes, 1:42 no tām vairākumā un spēli noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu mīnus viens. Viņš arī izdarīja vienu statistikā fiksētu metienu pa vārtiem un pielietoja trīs spēka paņēmienus, visus trīs pirmajā periodā. Aizvadītajā treniņpagarinājumā, spēlējot trīs pret trīs, Ķēniņš laukumā nedevās, bet vārtus neviena komanda tā arī neguva.

„Lightning” bez Kristera Gudļevska pieteikumā ar 2:3 papildlaikā piekāpās Nešvilas „Predators”. Vēl 56. minūtē Tampa bija vadībā 2:0, taču pamatlaika beigās divreiz tika pārspēts Edams Vilkokss, kurš kopumā atvairīja 14 no 17 metieniem. Spēles pirmajās 30 minūtēs „Lightning” vārtus sargāja pieredzējušais Rejs Emerijs, kurš piesaistīts uz pārbaudes laiku, un 2013. gada Stenlija kausa ieguvējs atvairīja visus desmit Nešvilas metienus. Abas komandas tiksies arī rīt, bet Gudļevskis pirmoreiz laukumā varētu iziet naktī uz sestdienu pret „Panthers.”

Savukārt Pitsburgā sevi pieteica Fils Kesels, kurš pārbaudes spēlē pret „Hurricanes” (7:4) guva divus vārtus. Ar trīs punktiem (1+2) izcēlās Sidnijs Krosbijs, taču iespaidīgā statistika šoreiz aizsargam Krisam Letangam, kuram četri punkti (1+3) un lietderības koeficients plus pieci.

Canucks - Sharks 0:4

(0:2, 0:0, 0:2)
Vārti: 2:41 Mārtins (Makartijs) 0:1, 17:16 Bērnss (Smits) 0:2, 49:25 Hertls (Brauns, Tenisons) 0:3, 52:37Goldobins (Bērnss, Hertls) 0:4
Metieni: 30:22
Soda minūtes: 6:12
Vārtsargi: Raiens Millers (no 32:11 Džo Kanata) - Mārtins Džounss
Trīs zvaigznes: 1. M. Džounss (SJS) 2. B. Bērnss (SJS) 3. T. Hertls (SJS)

NHL pārbaudes spēļu rezultāti, 23. septembris

KomandasRez.KomandasRez.
Bruins-Capitals2:1 PBlue Jackets-Blues3:1
Flyers-Rangers5:3Penguins-Hurricanes7:3
Panthers-Stars3:2Canadiens-Maple Leafs1:2 P
Lightning-Predators2:3 PBlues-Blue Jackets5:2
Jets-Wild0:1 PBlackhawks-Red Wings5:4 P
Avalanche-Ducks5:4Canucks-Sharks0:4
Kings-Coyotes

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Finklijs15

 +13 [+] [-]

, 2015-09-23 08:13, pirms 9 gadiem
Kad spēle beidzas pie 0:4, tad prasīt punktus no konkrēti Ķēniņa... var, protams, bet nedomāju, ka viņš tur ir tas atslēgas spēlētājs, kurš par to atbild (Sedini gan ir).

Runājot par iespēlēšanu ar Sediniem, tad Vankūverā regulāri pie viņiem iespēlē kādu "darba zirgu". Līdz šim ir bijuši Kārters, Pjats, Burovss, Keslers... visi divvirzienu spēlētāji, daži no kuriem arī nešvaki čekeri. Tāpēc gan jau, ka ir visas iespējas arī Ķēniņam tikt šai kompānijā.

     [+] [-]

, 2015-09-23 08:17, pirms 9 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Kad spēle beidzas pie 0:4, tad prasīt punktus no konkrēti Ķēniņa... var, protams, bet nedomāju, ka viņš tur ir tas atslēgas spēlētājs, kurš par to atbild (Sedini gan ir).

Runājot par iespēlēšanu ar Sediniem, tad Vankūverā regulāri pie viņiem iespēlē kādu "darba zirgu". Līdz šim ir bijuši Kārters, Pjats, Burovss, Keslers... visi divvirzienu spēlētāji, daži no kuriem arī nešvaki čekeri. Tāpēc gan jau, ka ir visas iespējas arī Ķēniņam tikt šai kompānijā.
pagājušā sezonā regulāri Kasjans spēlēja pie viņiem...

  +3 [+] [-]

, 2015-09-23 08:19, pirms 9 gadiem
zaipis rakstīja: pagājušā sezonā regulāri Kasjans spēlēja pie viņiem...
Un arī viņš ir izteikts spēka uzbrucējs, kurš vairāk spēlē ar muskuļiem un emocijām, nekā ar prātu un skilu.

     [+] [-]

, 2015-09-23 08:24, pirms 9 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Un arī viņš ir izteikts spēka uzbrucējs, kurš vairāk spēlē ar muskuļiem un emocijām, nekā ar prātu un skilu.
nu ja...tāpēc jau papildināju Tevi jeb tie , kas seko NHL, zin kas ir Kasjans, bez iepazīstināšanas ar viņa stilu Ķēniņš ar viņiem spēlē tikai 5vs5, vairākumā nemaz neiet laukumā un netiek iespēlēts treniņos...treneri speciāli liek viņiem klāt spēka uzbrucēju, lai 3 balerīnas vienādos sastāvos nebūtu...a vairakums jau cita lieta!

  +3 [+] [-]

, 2015-09-23 08:27, pirms 9 gadiem
zaipis rakstīja: nu ja...tāpēc jau papildināju Tevi jeb tie , kas seko NHL, zin kas ir Kasjans, bez iepazīstināšanas ar viņa stilu Ķēniņš ar viņiem spēlē tikai 5vs5, vairākumā nemaz neiet laukumā un netiek iespēlēts treniņos...treneri speciāli liek viņiem klāt spēka uzbrucēju, lai 3 balerīnas vienādos sastāvos nebūtu...a vairakums jau cita lieta!
Un, kas, protams, vēl interesanti - gandrīz visi iepriekš minētie, spēlējot pie Sediniem, aizvada savas labākās sezonas.

P.S. Tiem, kas patiešām seko NHL nav jāstāsta kas ir Kasjans, taču tādi ir absolūtajā mazākumā... diemžēl vai par laimi. Tāpēc mans precizējums drīzāk ir domāts vairākuma daļai.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2015-09-23 09:04, pirms 9 gadiem
Juris Miņins rakstīja: P.S. Tiem, kas patiešām seko NHL nav jāstāsta kas ir Kasjans, taču tādi ir absolūtajā mazākumā... diemžēl vai par laimi. Tāpēc mans precizējums drīzāk ir domāts vairākuma daļai.
Un paldies par to.
Citādi brīžiem te valda baiga augstprātība lielo ekspertu vidū. Tipa, ja tu gadījumā nezini, kas ir Kasjans, neatceries NHL krutā izsitēja Pupkvista 1995. gada līguma summu vai nespēj no galvas nosaukt Francijas piektās līgas Odenses "Merde" trešās maiņas špīlera Jāņa Bērziņa lietderības koeficientu, tad esi pilnīgs TRTD tirliņš un es tev uzspļauju. Un mīnusu ielieku.

     [+] [-]

, 2015-09-23 09:42, pirms 9 gadiem
kāpēc Vrbata nespēlē? lai pārbaudītu citādākus virknējumus? sāksies sezona būs parbaudītas vērtības Vrbata + Sedini, Kāda jēga jaukt ārā to kas strādā? pagājušā sezonā iesita 69 golus šie trīs vīri kopā.

  -3 [+] [-]

, 2015-09-23 10:16, pirms 9 gadiem
Resnais gallīga nulle..
Brāļi tikai savā starpā varēja kaut, ko izspēlēt..

  +3 [+] [-]

, 2015-09-23 10:33, pirms 9 gadiem
120 kg varcargs rakstīja: Un paldies par to.
Citādi brīžiem te valda baiga augstprātība lielo ekspertu vidū. Tipa, ja tu gadījumā nezini, kas ir Kasjans, neatceries NHL krutā izsitēja Pupkvista 1995. gada līguma summu vai nespēj no galvas nosaukt Francijas piektās līgas Odenses "Merde" trešās maiņas špīlera Jāņa Bērziņa lietderības koeficientu, tad esi pilnīgs TRTD tirliņš un es tev uzspļauju. Un mīnusu ielieku.
Vai nu ir tik traki? man jau liekas, ka tie zinošie jau nemaz nav tik augstprātīgi, tā ir īpašība, kas parasti piemīt tiem, kuri tieši neko daudz nemaz nezin (tik pašiem liekas, ka ir baigie eksperti).. kad sāku vairāk sekot līdz NHL, tad es galīgi neko nezināju, bet nekad man arī neradās sajūta, ka dēļ tā kàds uz mani skatītos no augšas..

  +3 [+] [-]

, 2015-09-23 10:38, pirms 9 gadiem
Es ceru, ka kopā ar Sediniem nesaliks. Nevēlos nevienu netīšām apvainot, bet cik esmu redzējis sezonas otrajā pusē spēles, brāļi vairs nav vilcēji. Būt starp viņiem ir tikai lieks spiediens. Ja senāk viņiem vajadzēja vienkārši atrast kādu, kas padod ripas, tad pēc pagājušās sezonas sāk likties, ka problēma bija ne tik daudz tajā trešajā, cik viņos divos.
Nevar protams prasīt, lai viņi mestu golus katrā spēlē, bet viņiem tomēr attiecīgi maksā, tā kā.... varbūt var gan
Es personīgi ceru, ka Ķēniņš biežāk dabūs uzspēlēt ar Bo, bet, ja godīgi, ja dabūs uzspēlēt da jebkurā maiņā, jau būtu gana super.

Juris Miņins rakstīja: Runājot par iespēlēšanu ar Sediniem, tad Vankūverā regulāri pie viņiem iespēlē kādu "darba zirgu". Līdz šim ir bijuši Kārters, Pjats, Burovss, Keslers... visi divvirzienu spēlētāji, daži no kuriem arī nešvaki čekeri. Tāpēc gan jau, ka ir visas iespējas arī Ķēniņam tikt šai kompānijā.

  +1 [+] [-]

, 2015-09-23 10:56, pirms 9 gadiem
Finklijs15 rakstīja: Švaki, vismaz tīri pēc statistikas.. kopā ar tādiem špīleriem, bet nekā..
Ko darīt, ka Sedini ir tik švaki, ka pa visu spēli nevar iedabūt vārtos kaut vienu ripu!

     [+] [-]

, 2015-09-23 13:27, pirms 9 gadiem
VairogsLv rakstīja: Es ceru, ka kopā ar Sediniem nesaliks. Nevēlos nevienu netīšām apvainot, bet cik esmu redzējis sezonas otrajā pusē spēles, brāļi vairs nav vilcēji. Būt starp viņiem ir tikai lieks spiediens. Ja senāk viņiem vajadzēja vienkārši atrast kādu, kas padod ripas, tad pēc pagājušās sezonas sāk likties, ka problēma bija ne tik daudz tajā trešajā, cik viņos divos.
Nevar protams prasīt, lai viņi mestu golus katrā spēlē, bet viņiem tomēr attiecīgi maksā, tā kā.... varbūt var gan
Es personīgi ceru, ka Ķēniņš biežāk dabūs uzspēlēt ar Bo, bet, ja godīgi, ja dabūs uzspēlēt da jebkurā maiņā, jau būtu gana super.
Nu jā tikai pagājušogad Sedini pabeidza sezonu Top-15 punktu guvējos līgā...bez viņiem šī komanda rakņātos kā Edmontona pa līgas lejasgalu...

Bet pat spēli runājot, tā ir pārbaudes spēle, gribējās vairāk redzēt jaunos spēlētājus, bet kaut kāda iemesla pēc lielākais laiks uz ledus (starp uzbrucējiem) bija Prustam, Dorsetam un Vejam (kuri veidos šī gada 4. maiņu)

  -1 [+] [-]

, 2015-09-23 17:17, pirms 9 gadiem
Hemty rakstīja: Bet pat spēli runājot, tā ir pārbaudes spēle, gribējās vairāk redzēt jaunos spēlētājus, bet kaut kāda iemesla pēc lielākais laiks uz ledus (starp uzbrucējiem) bija Prustam, Dorsetam un Vejam (kuri veidos šī gada 4. maiņu)
Ja viņi būs 4. maiņā, tad Ķēniņš būs AHL. Prust redzu trešajā maiņā.

  +1 [+] [-]

, 2015-09-23 18:32, pirms 9 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Un, kas, protams, vēl interesanti - gandrīz visi iepriekš minētie, spēlējot pie Sediniem, aizvada savas labākās sezonas.

P.S. Tiem, kas patiešām seko NHL nav jāstāsta kas ir Kasjans, taču tādi ir absolūtajā mazākumā... diemžēl vai par laimi. Tāpēc mans precizējums drīzāk ir domāts vairākuma daļai.
Sekoju Canucks jau vairākus gadus līdzi un Kasjans mani vienkārši kaitināja, pārsvarā visi gribēja lai viņš ir tā saucamais spēka uzbrucējs (Kā piemēru nosaucu Luciču), bet pats viņš gribēja būt tā sauktais Playmaker. Vairākās spēlēs izskatījās neieinteresēts spēlēt, pārsvarā slidinājās pa ledu. Aizsardzību labāk vispār nepieminēt, vienkārši prāts lidinājās kaut kur citur. Protams, bija spēles kurās spēlēja, un spēlēja ļoti labi, bet ar to nepietika.

Par Ķēniņu, nu neizskatījās pārāk slikti, prata saspēlēties ar Sediniem, saprata kas jādara, kur jābūt, bet finišs tomēr pietrūkst kaut kur. Jebkurā gadījumā, tas bija tikai ekperiments.