Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Jaunais Kolumbusas ĢM: "Zaudēšana bija kļuvusi pieņemama – tā vairs nedrīkst būt"

Agris Suveizda

Jaunais Kolumbusas ĢM: "Zaudēšana bija kļuvusi pieņemama – tā vairs nedrīkst būt"
Dons Vadels. Foto: Blue Jackets

Nacionālās hokeja līgas komandas Kolumbusas "Blue Jackets", ko pārstāv arī latviešu vārtsargs Elvis Merzļikins, jaunais hokeja operāciju prezidents un ģenerālmenedžeris Dons Vadels vakar sniedza interviju SiriuesXM NHL Network Radio.

"Nesaku, ka tāda mentalitāte bija visiem, taču zaudēšana šeit bija kļuvusi pieņemama – tā nedrīkst būt, zaudēšana nav pieņemama. Komanda ir jābūvē soli pa solim, taču mērķim katru gadu būtu jābūt Stenlija kausam, nevis tikai dažu spēļu uzvarēšanai. Tas ir domāšanas veids," uzskata 66 gadus vecais amerikānis, kurš iepriekš bija Karolīnas "Hurricanes" prezidents un ģenerālmenedžeris.

"Runājot ar visiem, sapratu, ka jau gada sākumā bija daudz savainojumu un viss greizi aizgāja diezgan agri, pēc tam vienkārši izspēlējot sezonu līdz galam. Mums tas ir jāmaina," uzskata Vadels, kurš uzskata, ka "Blue Jackets" atrodas līdzīgā pozīcijā kā Karolīnas "Hurricanes", kad viņš ieradās tajā organizācijā. Izslēgšanas spēlēs Karolīna nebija tikusi piecas sezonas pēc kārtas un vēl četras netika pēc Vadela ierašanās, taču tad sāka plūkt pārmaiņu augļus un deviņus tukšos gadus nomainīja pret seškārtēju kvalificēšanos Stenlija kausam.

"Visam ir jāsākas ar atbildību, struktūru un darba kultūru. Sākot Karolīnā un nolīgstot Rodu Brindamūru, Rods lieliski prata īstenot konkrētu plānu, un domāju, ka Dīns Evasons ir veidots no līdzīgiem māliem. Primārajam ir jābūt hokejam. Mēs visi šeit esam, lai spēlētu hokeju, saņemam labas algas, tādēļ pirmajai prioritātei ir būt gataviem katrai spēlei. Tas nenozīmē, ka tagad katrā spēlē uzvarēsim, bet ir jābūt gataviem cīnīties par uzvaru."

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/general-ma...