Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Ar Lundkvistu priekšgalā – izvēlēti septiņi jauni Slavas zāles iemītnieki

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Ar Lundkvistu priekšgalā – izvēlēti septiņi jauni Slavas zāles iemītnieki
Toms Baraso, Henriks Lundkvists, Maiks Vernons. Foto: NHL

Tikuši paziņoti septiņi hokejisti un hokeja funkcionāri, kuri 13. novembrī papildinās Slavas zāli. Viņu vidū ir trīs bijušie vārtsargi – Henriks Lundkvists, Maiks Vernons un Toms Baraso.

Slavas zāles iemītniekus izvēlas īpaša 18 cilvēku komisija, un kandidātam jāgūst vismaz 75% atbalsts. Balsojums notiek anonīmi, un nav zināmi arī neiekļuvušo vārdi.

Henriks Lundkvists 2000. gadā tika draftēts tikai septītajā kārtā, bet kļuva par savas paaudzes stabilāko vārtsargu. Olimpiskais čempions piecas reizes nominēts Vezinas trofejai, ko pasniedz NHL labākajam vārtsargam, un 2012. gadā viņš ieguva balvu. Divas sezonas vēlāk Lundkvists palīdzēja Ņujorkas "Rangers" sasniegt Stenlija kausa finālu.

Ar 459 uzvarām Lundkvists ieņem sesto vietu NHL vēsturē un pirmo vietu starp vārtsargiem no Eiropas. Ar 91,8% atvairītu metienu viņš dala astoto vietu starp vārtsargiem, kuri piedalījušies vismaz 300 spēlēs.

Ja Lundkvists tika iebalsots pirmajā gadā (tas drīkst notikt ne agrāk kā trīs gadus pēc hokejista karjeras beigām), tad Maikam Vernonam un Tomam Baraso bija jāgaida ilgi.

Baraso 1984. gadā tika atzīts par NHL labāko debitantu un labāko vārtsargu, bet 1991. un 1992. gadā palīdzēja Pitsburgas "Penguins" izcīnīt Stenlija kausu. Ar 369 uzvarām viņš dala 20. vietu līgas vēsturē.

Vernons pirmo Stenlija kausu ieguva 1989. gadā kopā ar Kalgari "Flames", bet 1997. gadā Detroitas "Red Wings" triumfā viņš tika atzīts par Stenlija kausa izcīņas vērtīgāko spēlētāju. Vernons izcīnījis 385 uzvaras.

Iebalsots arī Pjērs Turžons, kurš ar 1327 punktiem līdz šim bija rezultatīvākais NHL hokejists ārpus Slavas zāles.

No sievietēm iebalsota Karolīna Ūleta – četru olimpisko un sešu pasaules čempionātu zelta medaļniece Kanādas izlases sastāvā. Olimpiskajās spēlēs 20 mačos viņa izcēlās ar 26 punktiem.

Slavas zāli papildinājis arī ceturtais uzvarām bagātākais treneris NHL vēsturē Kens Hičkoks (849 uzvaras), kurš vadījis piecas komandas un 1999. gadā aizstūrēja Dalasas "Stars" līdz Stenlija kausam.

Tāpat iebalsots Pjērs Lakruā. Viņš laika periodā no 1994. līdz 2006. gadam bija Kvebekas "Nordiques" un Kolorado "Avalanche" ģenerālmenedžeris, 1996. un 2001. gadā izcīnot Stenlija kausu.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/tom-barras...

     [+] [-]

, 2023-06-23 09:34, pirms gada
Šilovs visus tos Heņas Eiropas vārtsargu status pārspēs, ka es jums saku!