Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Sabres" šķirsies no pamatvārtsarga

Juris Miņins
Juris Miņins

"Sabres" šķirsies no pamatvārtsarga
Robins Lēners
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Bufalo "Sabres" ir paziņojusi, ka neplāno piedāvāt līgumu vienības līdzšinējam pamatvārtsargam Robinam Lēneram, kurš tādējādi kļūs par brīvo aģentu.

Īsi pēc Nacionālās hokeja līgas jauno spēlētāju izvēles ceremonijas, jeb drafta, kurā "Sabres" ar kopējo pirmo numuru izvēlējās zviedru aizsargu Rasmusu Dalīnu, komandas ģenerālmenedžeris Džeisons Boterils paziņoja, ka komanda šķirsies no cita zviedra, vārtsarga Robina Lēnera.

26 gadus vecais Lēners šajā vasarā kļūs par neierobežoto brīvo aģentu, kas nozīmē, kacitas komandas var droši viņam piedāvāt savus sadarbības variantus. Iepriekšējā sezonā viņa alga bija četri miljoni ASV dolāru.

Jāsaka, ka pirms trim sezonām uz tolaik par jauno un talantīgo saukto vārtsargu tika liktas lielas cerības, taču savainojumi un nevienmērīgā spēle bija galvenais iemesls kāpēc šovasar Bufalo komanda ir nolēmusi sadarbību ar 193 cm garo un 110 kg smago vārtsargu neturpināt. 2017./2018. gada sezonā Lēners vārtos stājās 53 reizes, taču spēja uzvarēt vien 14 mačos, vidēji ielaižot 3.01 vārtus, bet atvairīja 90.8% pretinieku metienu.

Šādi statistikas rādītāji ir ne tikai ārkārtīgi viduvēji, bet arī zemāki par viņa vidējiem rādītājiem NHL karjeras laikā, kas ir 2.82 vārti vidēji spēlē un 91.5% atsisto metienu.

Jāpiebilst, ka arī otrais vārtsargs, veterāns Čads Džonsons, šovasar kļūs par brīvo aģentu, taču tas, kā izskatās, neuztrauc "Sabres" vadību, jo viņi vēlas dot iespēju savā sistēmā jau labu laiku spēlējušajam, taču gana jaunajam Linusam Ulmarkam.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports