Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Islanders" noslēdz četru gadu līgumu ar Halāku

"Islanders" noslēdz četru gadu līgumu ar Halāku
Jaroslavs Halāks
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Ņujorkas "Islanders" uz četriem gadiem parakstījis līgumu ar slovāku vārtsargu Jaroslavu Halāku. Slovākijas izlases hokejists aizvadītajā sezonā pabija trīs dažādu klubu rindās.

"Mēs esam priecīgi par Jaroslava pievienošanos mūsu organizācijai," sacīja Ņujorkas "Islanders" ģenerālmenedžeris Gārts Snovs. "Tieši viņu mēs gribējām redzēt savās rindās pēc sezonas beigām, un esam priecīgi, ka viņš tam ir piekritis, padarot mūsu vienību stiprāku," piebilda Snovs.

"Islanders" un Halāks noslēguši līgumu uz četriem gadiem par kopēju summu 18 miljonu ASV dolāru (~ 13,2 miljoni eiro) apmērā. Jāpiebilst, ka līdzšinējais līgums, kas Halākam bija noslēgts ar Sentluisas "Blues", arī bija uz četriem gadiem, tiesa, par nedaudz zemāku summu – 15 miljoniem dolāru (~ 11 miljoni eiro). Ar "Blues" slēgtajam līgumam bija jānoslēdzas šovasar.

2003.gadā draftētais hokejists ("Canadiens", devītā kārta, 271.numurs) savu pirmo sezonu aizvadīja 2006./07.gadā, bet pēc četrām sezonām Monreālā pārcēlās uz Sentluisu, kur spēlēja līdz pat aizvadītās sezonas vidum. "Blues" šķīrās no Halāka maiņas darījumā ar Zemgus Girgensona pārstāvēto Bufalo "Sabres", savukārt nedaudz vēlāk Bufalo aizmainīja Halāku uz Vašingtonas "Capitals". Pēc sezonas beigām "Capitals" atdeva tiesības par slovāku vārtsargu Ņujorkas klubam "Islanders", pretī saņemot šī gada drafta izvēles ceturtās kārtas tiesības.

29 gadus vecais Halāks savā NHL karjerā ir aizvadījis 272 spēles un izcīnījis 144 uzvaras. Vidēji mačā Slovākijas izlases vārtsargs ielaidis 2,38 ripas un neitralizējis 91,8% pretinieku metienu. Halāka karjeras nozīmīgākie sasniegumi ir Austrumu konferences fināla sasniegšana "Canadiens" rindās (2010.gadā), Dženingsa balvas iegūšana par vismazāk ielaistajiem vārtiem (2012.gadā, "Blues"), kā arī dalība divās olimpiskajās spēlēs Slovākijas valstsvienības sastāvā (2010. un 2014.gadā).

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League
TSN Sports News & Headlines | Score Results,...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-05-23 17:32, pirms 10 gadiem
Nice, labs vaartuviirs!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-05-23 18:07, pirms 10 gadiem
Labs kadrs! Brīnos, ka Sabres un Nolans viņu viņu nepaturēja! Būtu potenciāls 1. nummurs, kurš varētu kādas spēles pavilkt, kad pārējai komandai ne visai ietu.

     [+] [-]

, 2014-05-23 18:15, pirms 10 gadiem
als rakstīja: Labs kadrs! Brīnos, ka Sabres un Nolans viņu viņu nepaturēja! Būtu potenciāls 1. nummurs, kurš varētu kādas spēles pavilkt, kad pārējai komandai ne visai ietu.
Buffalo sobrid ir vajadziga viena uzlecosa zvaigzne vaartos, kaa arii kads veterans kurs varetu komandu vilkt 2-3 gadus, kamer gatavojas jaunais. Voukuuns butu ideala kandidatura.

  +1 [+] [-]

, 2014-05-23 18:32, pirms 10 gadiem
Deathsky rakstīja: Buffalo sobrid ir vajadziga viena uzlecosa zvaigzne vaartos, kaa arii kads veterans kurs varetu komandu vilkt 2-3 gadus, kamer gatavojas jaunais. Voukuuns butu ideala kandidatura.
Buffalo šobrīd nav nevienas uzlecošas zvaigznes vārtos! Ne Enrots, ne Noivirts tādi nav! Gana labi bekapi gan.... Halāks vairs sen kā nav uzlecoša zvaigzne, viņš ir jau nobriedis labs kīpers un Buffalo tieši tādu šobrīd vajag pie tās pajaunās komandas un pacaurumainās aizsardzības kāda viņiem ir tagad!

     [+] [-]

, 2014-05-23 18:34, pirms 10 gadiem
Deathsky rakstīja: Buffalo sobrid ir vajadziga viena uzlecosa zvaigzne vaartos, kaa arii kads veterans kurs varetu komandu vilkt 2-3 gadus, kamer gatavojas jaunais. Voukuuns butu ideala kandidatura.
Bufalo šobrīd ir labs vārtsargu duets - Noivirts un Enrots. Ja netraumēsies, tad ar vārtsargiem vajadzētu visam būt kārtībā. Galvenais, lai aizsardzība strādā!

     [+] [-]

, 2014-05-23 19:12, pirms 10 gadiem
Islanders patures sogad pirmas kartas draftu, atdos Buffalo nakosgad.

     [+] [-]

, 2014-05-23 20:57, pirms 10 gadiem
Austrumu tanks rakstīja: Bufalo šobrīd ir labs vārtsargu duets - Noivirts un Enrots. Ja netraumēsies, tad ar vārtsargiem vajadzētu visam būt kārtībā. Galvenais, lai aizsardzība strādā!
Ne viens, ne otrs nav tik labi kā Millers... Un Halākam 4.5m sezonā ir tā kā par daudz, bet Islanders vienmēr pamanas naudu iztērēt pa labi un pa kreisi... Sliktākā komanda pēdējos 20 gadus...

     [+] [-]

, 2014-05-23 22:55, pirms 10 gadiem
ilwerz rakstīja: Ne viens, ne otrs nav tik labi kā Millers... Un Halākam 4.5m sezonā ir tā kā par daudz, bet Islanders vienmēr pamanas naudu iztērēt pa labi un pa kreisi... Sliktākā komanda pēdējos 20 gadus...
Protams, ka Millers bija labāks, bet komandā kaut kas ir jāmaina. Pieļauju, ka Noivirts būs komandas 1. vārtsargs.