Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

NHL nedēļas labākie: Kviks, Henriks Sedīns un Pečoretī

NHL nedēļas labākie: Kviks, Henriks Sedīns un Pečoretī
Džonatans Kviks
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vadība paziņojusi aizvadītās nedēļas labākos spēlētājus. Par labāko atzīts Džonatans Kviks, bet otrās un trešās zvaigznes titulus ieguva Henriks Sedīns un Makss Pečoretī.

Par nedēļas pirmo zvaigzni atzīts Losandželosas "Kings" vārtsargs Džonatans Kviks, kurš aizvadītajā nedēļā savai komandai palīdzēja izcīnīt trīs uzvaras, vidēji spēlē ielaižot 1.33 vārtus un atvairot 95.9% pretinieku metienus. Kviks nedēļu iesāka ar 21 atvairītu metienu pret Tampabejas "Lightning", turpināja ar 42 atvairītām ripām pret Kolorādo "Avalanche" 42 un 31 pret Sanhosē "Sharks". 29 gadus vecais amerikāņu hokejists kļuvis par pirmo vārtsargu Losandželoas "Kings" vēsturē, kuram izdevies pārkāpt 200 uzvaru slieksni, tāpat arī viņš pagarināja karaļu uzvaru sēriju līdz septiņām spēlēm.

Par pagājušajās nedēļas otro zvaigzni tika atzīts latviešu hokejista Ronalda Ķēniņa komandas biedrs Henriks Sedīns, kurš ikdienā pārstāv Vankūveras "Canucks". Sedīns nedēļu iesāka ar rezultatīvu piespēli un gūtiem vārtiem pret Minesotas "Wild", bet nākamajās trīs spēlēs savāca vēl sešus rezultativitātes punktus, atkārtojot Mikaela Samuelsona sasniegumus 2011.gadā (četrās spēlēs astoņi rezultativitātes punkti). Tāpat 34 gadus vecais zviedru hokejists šosezon ar 42 piespēlēm ierindojas trešajā vietā starp līgas labākajiem piespēlētājiem.

Savukārt trešās zvaigznes godu ieguvis Monreālas "Canadiens" hokejists Makss Pečoretī, kurš aizvadītajā nedēļā atzīmējās ar četriem gūtiem vārtiem un divām piespēlēm. 26 gadus vecais hokejists šosezon 29 reizes pārspējis pretinieku vārtsargus, un ir rezultatīvākais vārtu guvējs "Canadiens" rindās. Tāpat viņš ar pozitīvu lietderības koeficientu +33 atrodas Nacionālās hokeja līgas galvgalī.


Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League