Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Draizaitls - pirmais hokejists, kurš atzīts par Vācijas gada sportistu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Draizaitls - pirmais hokejists, kurš atzīts par Vācijas gada sportistu
Leons Draizaitls. Foto: AP/Scanpix

Par Vācijas 2020. gada labāko sportistu atzīts Edmontonas “Oilers” uzbrucējs Leons Draizaitls, kurš tika atzīts par Nacionālās hokeja līgas sezonas MVP.

Balvu Vācijas gada labākajam sportistam tiek pasniegta kopš 1947. gada, un uzvarētājs tiek izvēlēts žurnālistu balsojumā. Leons Draizaitls uzvarēja pārliecinoši, savācot 1768 balsis. Viņa tuvākais sekotājs bija šķēpmetējs Johanness Feters ar 649 balsīm. Trešais bija triatlonists Jans Frodeno, kuram sekoja Karls Geigers (tramplīnlēkšana), Tomass Dresens (kalnu slēpošana) un Aleksanders Zverevs (teniss). Par gada sportisti kļuva tāllēcēja Malaika Mihambo, bet gada komandas laurus plūca Minhenes “Bayern” futbola vienība.

Draizaitls kļuvis par pirmo hokejistu, kurš saņēmis balvu. Vienīgā reize, kad starp uzvarētājiem figurējis hokejs, bija 2018. gadā, kad Vācijas valstsvienība pēc Phjončhanas sudraba izcīnīšanas tika atzīta par gada komandu.

Uzbrucējs no Ķelnes aizvadītajā sezonā 71 spēlē guva 110 punktus, kļūstot par rezultatīvāko spēlētāju. Viņš saņēma gan Hārta trofeju, MVP balvu, kas tiek pasniegta pēc mediju balsojuma, gan Teda Lindsija balvu, MVP trofeju, kas tiek pasniegta pēc pašu hokejistu balsojuma.

Izmantotie resursi:
https://www.iihf.com/en/news/23353/...