Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Makdeividam pirmie uzvaras vārti NHL karjerā, Žirū atņem punktu Bostonai

Rolands Eliņš

Makdeividam pirmie uzvaras vārti NHL karjerā, Žirū atņem punktu Bostonai
Konors Makdeivids
Foto: AP/Scanpix

Filadelfijas "Flyers" NHL mačā pret Bostonas "Bruins" vēl 48. minūtē bija iedzinējos ar 2:4, taču prata atspēlēties un papildlaikā uzvarēt ar 5:4, bet Edmontonas "Oilers" ar 3:1 pieveica Detroitas "Red Wings".

Bostonas "Bruins" savas sezonas pirmajās piecās spēlēs bija pieredzējusi 39 vārtu guvumus un arī šonakt parūpējās par rezultatīvu spēli. Jau pirmajā periodā Patriss Beržerons bija savācis 1+1, bet rezultāts bija neizšķirts 2:2. Perioda beigās "Bruins" nokļuva ķezā pēc Zeka Rinaldo rupjības, par kuru palika mazākumā uz piecām minūtēm, bet cietušais "Flyers" uzbrucējs Šons Kutirjē laukumā vairs neatgriezās. Nomainīts tika arī "Flyers" vārtsargs Mihals Noivirts, kurš cieta kādā sadursmē ar Beržerona slidas asmeni.

Lielais mazākums gan izrādījās Bostonai veiksmīgs, jo Kriss Kellijs šķietami nekaitīgā ātrajā uzbrukumā pamanījās gūt vārtus "Bruins" labā. Drīz Džimijs Heizs panāca arī 4:2, kad savu jau septīto piespēli šosezon izdarīja Davids Krejči, un rezultāts ilgāku laiku nemainījās, līdz pie darba ķērās Klods Žirū. Vispirms viņš izmantoja "Bruins" vārtsargs Tūkas Raska aizķeršanos aizvārtē, bet ar Veina Simondsa gūto vārtu palīdzību panāktajā papildlaikā izdarīja ļoti spēcīgu metienu, kurš pasniedza uzvaru Filadelfijai ar 5:4.

Jāpiezīmē, ka visos trīs pēdējos vārtos ar rezultatīvbām piespēlēm izcēlās pieredzējušais aizsargs Marks Straits, bet Filadelfijas guvusi pirmo uzvaru pār "Bruins" kopš 2013. gada aprīļa.

Trešo uzvaru pēc kārtas guvusi Edmontonas "Oilers", kura savā laukumā ar 3:1 apspēlēja Detroitas "Red Wings", sagādājot tai trešo zaudējumu pēc kārtas. Interesanti, ka sezonas sākumā abas komandas bija pretējās pozīcijās, proti, "Oilers" pirmās četras spēles zaudēja, bet "Red Wings" pirmās trīs uzvarēja. Šonakt "Oilers" līdz 28. minūtei jau bija panākusi 3:0 un tikai trešajā periodā pieļāva Detroitas goda vārtus. Ar pirmajiem uzvaras vārtiem savā karjerā atzīmējās Konors Makdeivids, kurš eleganti izspēlēja ātro uzbrukumu 27. minūtē. Drafta pirmais numurs septiņās spēlēs savācis sešus punktus (4+2).

Savukārt "Avalanche" un "Hurricanes" pamatlaiks noslēdzās bez vārtu guvumiem. Papildlaikā izgājienā viens pret vienu Karolīnas vārtsargu Kemu Vordu jau bija apspēlējis Džeroms Iginla, un ripa lēnām slīdēja vārtos, taču aizsargs Džastins Folks paspēja to pasist prom. Bet pretuzbrukumā skaisti nospēlēja Viktors Rasks, apspēlējot aizsargu un vārtsargu Semjonu Varlamovu, panākot 1:0 "Hurricanes" uzvaru.

Žirū uzvaru nesošais šķēliens pret "Bruins"

Makdeivids filigrāni noslēdz "Oilers" ātro uzbrukumu

Rasks parūpējas par vienīgo vārtu guvumu "Avalanche"-"Hurricanes" mačā

NHL spēļu rezultāti, 22. oktobris

KomandasRez.
Sabres-Maple Leafs2:1 PM
Bruins-Flyers4:5 P
Oilers-Red Wings3:1
Avalanche-Hurricanes0:1

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League

  +1 [+] [-]

, 2015-10-22 08:08, pirms 9 gadiem
Girgensonu pet pie bulīti nepielaida, bet mkdeivids malacis.

     [+] [-]

, 2015-10-22 08:40, pirms 9 gadiem
Spārni atkal samīkstojušies... Žēl, tik daudzsološi sāka, bet nu jau trešais zāģis pēc kārtas

     [+] [-]

, 2015-10-22 08:41, pirms 9 gadiem
Mkdeivids tiešām monstrīgs..

     [+] [-]

, 2015-10-22 18:24, pirms 9 gadiem
MkDeivids lieliski ar kermeni nostraadaaja -nelaida pagurusho spaarnieti laist sev blakus..atstaja sev aiz muguras un piespeele arii savlaiciiga lai paspetu izveersties ar ripu un apmudiit vaartsargu
prieks skatiities