Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Girgensons: "Jācenšas rādīt paraugu pārējiem hokejistiem"

Rolands Eliņš

Girgensons: "Jācenšas rādīt paraugu pārējiem hokejistiem"
Zemgus Girgensons
Foto:AP/Scanpix

Latvijas izlases un NHL kluba Bufalo "Sabres" uzbrucējs Zemgus Girgensons Ziemeļamerikas medijiem pastāstījis, ka Bufalo komanda šobrīd pavisam noteikti ir labāka nekā pagājušajā sezonā. Lielas cerības uz jaunajiem spēlētājiem liek arī kluba ģenerālmenedžeris Tims Marejs.

„Pilnīgi noteikti, ka šosezon komanda ir līmeni augstāk,” sacījis Zemgus Girgensons. „Personīgi man šobrīd vairāk jāuzņemas līdera loma, jo mums ir vairāki jaunpienācēji, bet manā rēķinā jau viena sezona NHL. Jācenšas rādīt paraugu pārējiem hokejistiem.”

„Sabres” pagājušajā sezonā palika pēdējā vietā NHL, un arī šosezon komandā netrūkst jauno spēlētāju. Lielajā komandā pagaidām nav izdevies nostabilizēties Mihailam Grigorenko, kurš pagājušajā sezonā tika aizsūtīts uz junioru līgu: „Beidzot esmu sapratis, ka tā bija nevis citu, bet gan manis paša vaina, ka nespēju iekļūt NHL. Biju iedomājies ko citu, taču neviens negatavojas iespēlēt mani komandā tikai tāpēc, ka tiku draftēts pirmajā kārtā.”

Grigorenko, Girgensons un šī gada drafta otrais numurs Sems Reinhārts ir „Sabres” vadības izvēlētais ceļš, lai atgrieztos līgas elitē. Kluba ģenerālmenedžeris Tims Marejs apgalvojis, ka viņam bija ļoti svarīgi redzēt šos jaunos spēlētājus vienādās formās attīstības nometnē: „Šis ir komandas celtniecības sākums. Nav svarīgi, vai Reinhārts būs komandā jau šajā sezonā, kādā brīdī viņam noteikti būs iespēja uzspēlēt ar pārējiem mūsu jaunajiem hokejistiem. Šis ir sākums, un šie puiši sāk saprast, ka ceļš uz augšu viņiem ir paredzēts kopā.”

Kamēr „Sabres” ir nobriedusi pakāpties no pēdējās vietas, citi klubi ir apņēmības pilni tajā nenokļūt – Toronto „Maple Leafs”pagarinājis līgumu ar aizsargu Koudiju Frensonu. 26 gadus vecais kanādietis noslēdzis līgumu uz vienu sezonu par 3,3 miljoniem dolāru. Pagājušajā sezonā viņš 78 spēlēs sakrāja 33 punktus, taču par jauno līgumu vienoties bija grūti un lieta nonāca arbitrāžas tiesā. Pie tās ieejas durvīm gan kluba pārstāvji ar Frensonu vienojušies un no trešās puses iejaukšanās izvairījušies.

Arbitrāžas tiesa nolēmusi, ka uzbrucējs Vladimirs Sobotka nākamajā NHL sezonā saņems 2,7 miljonus dolāru, taču līdz tam nāksies pagaidīt, jo jau iepriekš ziņots, ka Sobotka vēlējies lielāku līgumu un noslēdzis trīs gadu vienošanos ar KHL klubu Omskas „Avangard”. Savukārt arbitrāžas tiesas piešķirtais līgums ar Sentluisas „Blues” Sobotkam stāsies spēkā, kad viņš nolems atgriezties NHL, un „Blues” ģenerālmenedžeris paziņojis, ka čehu uzbrucējs komandā tiks gaidīts.

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League

  +5 [+] [-]

, 2014-07-22 09:55, pirms 10 gadiem
Cerams, ka kļūs par Zobenu līderi un rezultatīvāko vīru!

  -1 [+] [-]

, 2014-07-22 10:22, pirms 10 gadiem
No Zemgus noteikti tiks gaidīts vairāk, tomēr nedomāju, ka viņa rezultativitāte ļoti pieeaugs. Mana prognoze 14 vārti un 20 piespēles.

  +8 [+] [-]

, 2014-07-22 10:27, pirms 10 gadiem
marko_polo rakstīja: No Zemgus noteikti tiks gaidīts vairāk, tomēr nedomāju, ka viņa rezultativitāte ļoti pieeaugs. Mana prognoze 14 vārti un 20 piespēles.
Kas priekš 20 gadus veca spēlētāja ir gana solīda statistika, ik īpaši spēlējot līgas mazrezultatīvākajā komandā.

     [+] [-]

, 2014-07-22 10:30, pirms 10 gadiem
Vienīgais, negribētos lai Sabres iegrābjas ar Reinharta draftu tā pat kā iegrābās ar Grigorenko. Cik nācies palasīt, nekādus uh un eh no Sabres apskatniekiem Reinharta sakarā par parādīto sniegumu nometnē nav nācies dzirdēt.

     [+] [-]

, 2014-07-22 10:43, pirms 10 gadiem
Atkal no vienas frazes izspiests raksts, ari vina izteikumu var saprast, ta ka jau pec pirmas sezonas puisim sakapis galva, tacu neviens jau nezina kada sakara un kur vins sadi pateicis.

  +2 [+] [-]

, 2014-07-22 11:43, pirms 10 gadiem
Girgensons, ganjau apzinas,kad ir viens no komandas lideriem
Tapec,stradas vairak,un metis vairak

     [+] [-]

, 2014-07-22 12:18, pirms 10 gadiem
"Bufalo komanda šobrīd pavisam noteikti ir labāka nekā pagājušajā sezonā" - to Zemgus būs jāpierāda uz laukuma regulārā turnīra spēlēs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-07-22 12:46, pirms 10 gadiem
Gangsteris Pigvīns Krosbijs rakstīja: Zemgus būs Nākamais Kapteinis Buffalo ok ja ne tagat tad kautkad nākotne 100 % būs
100%? No kurienes tāda pārliecība. Es teiktu, ka viņa griesti ir tik A šajā sistēmā! Kapteinis? Es pat 10% nedotu, ka Girgensons kļūs par patstāvīgu Sabres kapteini vispār! Bet, Bufalo vispār var bez kapteiņa nospēlēt nākošo sezonu, iztiekot tik ar A. Nākotnes Sabres kapteini jāmeklē nākošā gada drafta prospektos

     [+] [-]

, 2014-07-22 13:10, pirms 10 gadiem
zaipis rakstīja: 100%? No kurienes tāda pārliecība. Es teiktu, ka viņa griesti ir tik A šajā sistēmā! Kapteinis? Es pat 10% nedotu, ka Girgensons kļūs par patstāvīgu Sabres kapteini vispār! Bet, Bufalo vispār var bez kapteiņa nospēlēt nākošo sezonu, iztiekot tik ar A. Nākotnes Sabres kapteini jāmeklē nākošā gada drafta prospektos
Un tieši kāpēc ?

     [+] [-]

, 2014-07-22 13:15, pirms 10 gadiem
Vixx rakstīja: Un tieši kāpēc ?
Ja Sabres nākošgad nogrāb Makdeivu vai Eiheli, tad ar 99% pārliecību var teikt kurš kļūs par Sabres nākotnes kapteini!

  +1 [+] [-]

, 2014-07-22 13:46, pirms 10 gadiem
playthegame rakstīja: Vienīgais, negribētos lai Sabres iegrābjas ar Reinharta draftu tā pat kā iegrābās ar Grigorenko. Cik nācies palasīt, nekādus uh un eh no Sabres apskatniekiem Reinharta sakarā par parādīto sniegumu nometnē nav nācies dzirdēt.
Runajot par Grigorenko-tur pats vins vainigs ka bieži kludijas piespeles !!!! Ja pirms drafta vins radija lielisku sniegumu apspelejot 1 pret 1 tad ieks nhl tada figna neies cauri,jo aizsargs uzreiz saprot ka šim patik apspelet 1 pret 1-tapec daudz reizes kludijas

     [+] [-]

, 2014-07-22 13:49, pirms 10 gadiem
Gangsteris Pigvīns Krosbijs rakstīja: Zemgus būs Nākamais Kapteinis Buffalo ok ja ne tagat tad kautkad nākotne 100 % būs
Tas būtu bezgala jauki, taču domāju, ka ar C sezonu sāks Džionta, bet Zemgus ar A.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2014-07-22 15:07, pirms 10 gadiem
playthegame rakstīja: Kas priekš 20 gadus veca spēlētāja ir gana solīda statistika, ik īpaši spēlējot līgas mazrezultatīvākajā komandā.
34 punkti būtu ļoti solīdi, taču nav teikts, ka būs arī tie 34 punkti. Daudz kas atkarīgs no tā, ar ko šosezon tiks spēlēts kopā.

Pagājušās sezonas vidū un periodiski beigās Zemgus spēlēja pirmajās maiņās. Komandā ienākot top talantiem, ar katru gadu palielinās iespēja, ka pamatā būs jāspēlē 3. maiņas lomā, kur punktus dabūt ir krietni grūtāk, it sevišķi, ja tev blakus ir galīgi sūdīgi partneri.

Es gan neesmu pārliecināts, ka Reinharts uzreiz pirmajā sezonā nostiprināsies NHL. Jau pat attīstības nometnē viņš fiziski tika nospiests.