Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Avalanche" uzbrucējs Kadri diskvalificēts uz astoņām spēlēm

Rolands Eliņš

"Avalanche" uzbrucējs Kadri diskvalificēts uz astoņām spēlēm
Mirklis pēc Kadri veiktā pārkāpuma. Foto: Isaiah J. Downing-USA TODAY Sports/Scanpix

NHL kluba Kolorādo "Avalanche" uzbrucējs Nazems Kadri nevarēs piedalīties nākamajās astoņās spēlēs, lēmusi NHL Spēlētāju drošības nodaļa, sodot viņu par spēka paņēmienu galvas rajonā spēlē pret "Blues".

Nazems Kadri pārkāpumu veica sērijas otrajā spēlē, kad viņš pielietoja spēka paņēmienu pret Sentluisas spēlētāju Džastinu Folku. Folks mirkli iepriekš jau bija izdarījis metienu pa vārtiem, kad Kadri ātrā slidojumā ietriecās viņā. Kadri par to saņēma noraidījumu līdz spēles beigām.

NHL Spēlētāju drošības nodaļas lēmumā norādīts, ka Kadri labi redzēja pretinieku un metiena izpildīšanas brīdī, taču tik un tā izraudzījās pretinieka galvas rajonu kā mērķi savam uzbrukumam, turklāt arī secināts Kadri esot pieticis laika un iespēju, lai no sadursmes izvairītos.

"Avalanche" uzbrucējam par to piespriests bargs sods – viņam jāizlaiž astoņas spēles. Viena no tām skaitās izlaista, jo šonakt Kolorādo spēlēja pret "Blues", uzvarot ar 5:1 un panākot sērijā 3-0. Ja "Avalanche" Stenlija kausa izcīņā šosezon neaizvadīs tik daudz spēļu, lai Kadri paspētu izciest savu sodu, viņam būs attiecīgais spēļu skaits jāizlaiž nākamās sezonas sākumā.

NHL Spēlētāju drošības nodaļas lēmumā norādīts, ka soda apmērs bijis lielāks arī tādēļ, ka Kadri jau iepriekš bijuši līdzīga veida pārkāpumi.

"Avalanche" treneris Džareds Bednars medijiem pauda pārsteigumu, ka saņemtais sods ir tik liels: "Jā, astoņas spēles mani nedaudz pārsteidza. Es pārskatīju šīs sezonas diskvalifikācijas par līdzīgiem pārkāpumiem, un tur bija daudz sodu divu spēļu apmērā. Jūs jau zināt, ka mums līgā ir spēlētāji, kuri arī veikuši triecienus pa galvu un nav tikuši diskvalificēti. Tad nu es biju tā domājis, ka nerakstītais likums ir, ka izslēgšanas spēlēs sodi ir mazāki, bet Kadri saņēma tieši vairāk. Bet nu tāda ir situācija, un mēs to akceptējam. Kadri pats nonāca šādā situācijā, un tagad viņam būs jāpasēž malā."

30 gadus vecais NHL uzbrucējs Kadri šosezon 56 spēlēs guva 32 punktus, sekmējot "Avalanche" regulārās sezonas panākumus, bet sērijā pret "Blues" divās spēlēs ticis pie 0+1.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/avalanche-...

     [+] [-]

, 2021-05-22 18:41, pirms 3 gadiem
Bet Vilsonam tikai speele...