Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Maple Leafs" atlaiž NHL vislabāk pelnošo treneri Bebkoku

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Maple Leafs" atlaiž NHL vislabāk pelnošo treneri Bebkoku
Maiks Bebkoks. Foto: AP/Scanpix

Sešus zaudējumus pēc kārtas piedzīvojušais Nacionālās hokeja līgas klubs Toronto "Maple Leafs" pieņēmis lēmumu atbrīvoties no galvenā trenera Maika Bebkoka, kurš bija vislabāk apmaksātais treneris pasaulē.

2015. gada vasarā Bebkokam neizdevās vienoties par līguma pagarināšanu ar Detroitas "Red Wings". Viņu aplidoja daudzas jo daudzas komandas, un Kanādas izlasi līdz diviem olimpiskajiem zeltiem aizvedušais speciālists izvēlējās "Maple Leafs" piedāvājumu. Tika parakstīts astoņu gadu un 50 miljonu dolāru vērts līgums, padarot Bebkoku par pasaulē vislabāk apmaksāto hokeja treneri.

Tituls viņam piederēja līdz brīdim, kad Toronto tika pieņemts lēmums par darba attiecību pārtraukšanu. Brīdī, kad tika parakstīts līgums, Bebkoks ar 6,25 miljoniem sezonā pelnīja krietni vairāk nekā tuvākais sekotājs Tods Maklelans Edmontonā (trīs miljoni). Šajā sezonā vistuvāk bija Džoels Kvenvils, kurš atrodas pie Floridas "Panthers" stūres – 5,25 miljoni. Tieši Bebkoka līgums parūpējās par strauju algas kāpumu treneru vidū.

Par pēdējo Bebkoka spēli pie "Maple Leafs" stūres kļuva zaudējums izbraukumā pret Lasvegasas "Golden Knights" (2:4). Nedēļas nogalē ar 1:6 tika ciesta sakāve pret Pitsburgas "Penguins", kam savainojuma dēļ nevarēja palīdzēt vairāki līderi, ieskaitot Sidniju Krosbiju. Toronto kontā ir tikai deviņas uzvaras 23 mačos, komandai atrodoties divas pozīcijas zem izslēgšanas spēļu zonas.

Ar Bebkoku pie stūres "Maple Leafs" trīs reizes pēc kārtas sasniedza Stenlija kausa izcīņu, bet visos gadījumos apstājās pirmajā kārtā. Par komandas lielāko pretinieku kļuva Bostonas "Bruins", kas gan 2018., gan 2019. gadā bija pārāka ar 4-3. Bebkoka kontā ir viens Stenlija kauss, kas tika izcīnīts 2008. gadā pie "Red Wings" stūres. Gadu vēlāk finālā tika piedzīvots zaudējums.

Bebkoka vietā stājies Šeldons Kīfs, kurš līdz šim bija fārmkluba Toronto "Marlies" galvenais treneris, tādējādi viņa vadībā šosezon spēlēja arī Latvijas izlases aizsargs Kristiāns Rubīns. "Marlies" divas reizes (2015./16. un 2017./18. gada sezonās) kļuva par regulārā čempionāta uzvarētāju, plus 2018. gadā izdevās izcīnīt Kaldera kausu. Šajā sezonā "Marlies" ieņem pirmo vietu Ziemeļu divīzijā.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/toronto-ma...

Slēpts komentārs: oxa

  -2 [+] [-]

, 2019-11-21 09:46, pirms 5 gadiem
Nu nezinu, cik šis bija pareizs lēmums, bet nu to jau redzes garākā laika nogrieznī. Principā Toronto vienkārši cenšas atbrīvot naudu jauniem līgumiem. Gan jau šis ir iekšējo problēmu + vājā rezultāta cēlonis. Zvaigznītes Toronto ir daudz, tikai sinerģija starp spēlētājiem nav

  -1 [+] [-]

, 2019-11-21 10:11, pirms 5 gadiem
Domājams, ka Bebkoks ir visu sasniedzis un sevi izsmēlis.

  +2 [+] [-]

, 2019-11-21 10:23, pirms 5 gadiem
jekabs007 rakstīja: Nu nezinu, cik šis bija pareizs lēmums, bet nu to jau redzes garākā laika nogrieznī. Principā Toronto vienkārši cenšas atbrīvot naudu jauniem līgumiem. Gan jau šis ir iekšējo problēmu + vājā rezultāta cēlonis. Zvaigznītes Toronto ir daudz, tikai sinerģija starp spēlētājiem nav
treneru atalgojums neietilpst spēlētāju algu noteikumos jeb tas palicis tāds pats un Toronto sitas algu griestos!

     [+] [-]

, 2019-11-21 10:58, pirms 5 gadiem
oxa rakstīja: Labāk lētāks treneris + vēl 1 zvaigzne uz ledus!
Tu par algām runā? Ne jau nu naudas trūkums ir tas, kas ierobežo zvaigžņu skaitu komandā....

     [+] [-]

, 2019-11-21 11:22, pirms 5 gadiem
Kā cīnījās par viņu, kad bija skaidrs, ka Detroita līgumu nepagarinās un tagad jāatlaiž.. man gan gribētos teikt, ka nevis Bebkoks ir sevi izsmēlis vai neattaisnoja uz sevis liktās cerības, bet gan pat viņš šo komandu nespēj padarīt par kko nopietni vērā ņemamu. Lai jau Marlies trenerim izdodas sasniegt to pašu ar lielo komandu, ko ir sasniedzis ar fārmu, tīri cilvēcīgi to fanu ir žēl, jau kuro dekādi nocietušies pēc panākumiem.

     [+] [-]

, 2019-11-21 12:14, pirms 5 gadiem
neputns rakstīja: Kā cīnījās par viņu, kad bija skaidrs, ka Detroita līgumu nepagarinās un tagad jāatlaiž.. man gan gribētos teikt, ka nevis Bebkoks ir sevi izsmēlis vai neattaisnoja uz sevis liktās cerības, bet gan pat viņš šo komandu nespēj padarīt par kko nopietni vērā ņemamu. Lai jau Marlies trenerim izdodas sasniegt to pašu ar lielo komandu, ko ir sasniedzis ar fārmu, tīri cilvēcīgi to fanu ir žēl, jau kuro dekādi nocietušies pēc panākumiem.
Neko jau nepadarāsi. Vienmēr atdurās pret bostoniešiem he, he!!

     [+] [-]

, 2019-11-21 13:18, pirms 5 gadiem
Tas neko neatrisinās, problēma ir pārāk daudz mīksti eiropieši komandā, pārāk maz ledus grauzēju. Nīlandera līgums vispār ir lielākā kļūda ko GM varēja izdarīt.

     [+] [-]

, 2019-11-21 14:09, pirms 5 gadiem
Uz Dinamo!

     [+] [-]

, 2019-11-22 10:07, pirms 5 gadiem
HVZ vai pareizs lēmums, jo Bebkoks tomēr manuprāt ir milleniuma pirmās 20-gades labākais treneris. Cita lieta, ka ar šim jaunajām zvaigznēm kaut kas acīmredzot šim nesapasēja.... viena lieta ir Detroita vai Anaheima, pavisam cita lieta ir Toronto, kur ir cita nozīmē hokejam un fani ir pasīgāki, bet tajā pašā laikā arī(hokeju) saprotošāki...