Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Ducks" paliks Anaheimā vismaz līdz 2048. gadam

Juris Miņins
Juris Miņins

"Ducks" paliks Anaheimā vismaz līdz 2048. gadam
Aneheimas "Ducks". Foto: USA Today/Scanpix

Anaheimas pilsēta un Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda "Ducks" ir vienojušās par sadarbības turpināšanu uz vēl 25 gadiem.

Anaheimas "Ducks" un Anaheimas pilsētas vadība ir panākuši vienošanos par vienības palikšanu Kalifornijas pilsētā līdz 2048. gadam. Šī vienošanās ir panākta diezgan laicīgi, jo iepriekšējā paredzēja to, ka "Ducks" Anaheimu pārstāvēs līdz 2023. gadam. Vienošanās arī paredz to, ka "Ducks" komanda turpinās savā nosaukumā izmantot Anaheimas vārdu un pēc 2048. gada drīkstēs vēl piecas reizes pagarināt šo līgumu par pieciem gadiem.

Bez tā, ka nu "Ducks" var būt droša par savu nākotni pilsētā, ar Anaheimas vadību ir panākta vienošanās par vairāk kā sešu hektāru liela zemes gabala īri, lai "Anaheim Arena Management", kuri arī pārvalda pilsētai piederošo "Honda Center", varētu attīstīt savus projektus.

Atgādināsim, ka NHL hokejs Anaheimā parādījās 1993. gadā, kad "The Walt Disney Company" nodibināja vienību un, samaksājot 50 miljonus ASV dolāru, dislocēja to Anaheimā, netālu no vietējās "Disnejlendas". Savukārt komandas par komandas nosaukumu tolaik nevajadzēja ilgi domāt, jo gadu iepriekš izklaides industrijas gigants bija laidis klajā filmu ar nosaukumu "The Mighty Ducks".

Tiesa, jau pēc desmit gadiem, Volta Disneja kompānija komandu pārdeva Henrijam un Sjūzenai Semjueli, kuri pēc tam nomainīja komandas identitāti – formas krāsas un nosaukumu, izvēloties vienkāršoto "Ducks" variantu. Jau jaunajā veidolā komanda, demonstrējot tam laikam netipiski agresīvu hokeju, 2007. gadā triumfēja Stenlija kausa izcīņā.

Jāpiebilst, ka kopš komandu ir pārņēmusi Semjueli ģimene, "Ducks" 12 sezonu laikā tikai divreiz nav spējusi kvalificēties NHL izslēgšanas maču turnīram.

Šīs sezonas 22 aizvadītajos mačos Anaheimas vienībai ir izdevies izcīnīt astoņas uzvaras un piedzīvot 14 zaudējumus, no kuriem pieci bija zaudējumi pagarinājumā. Tas viņiem Rietumu konferences Klusā okeāna divīzijā pašlaik dod piekto vietu.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/

     [+] [-]

, 2018-11-21 23:38, pirms 6 gadiem
Ducks jau tika nopardoti 2005 gada, tad sanak 12 gadi