Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Sabres" jaunpienācējs Legvands: "Esmu pavisam vecs"

Juris Miņins
Juris Miņins

"Sabres" jaunpienācējs Legvands: "Esmu pavisam vecs"
Deivids Legvands (Nr.17)
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Bufalo "Sabres" jaunpienācējs Deivids Lengvands vietējiem medijiem ir izteicies, ka, lai arī komandā jūtas "pavisam vecs", cer būt noderīgs komandai.

Deivids Legvands pašlaik ir 35 gadus vecs un NHL ir aizvadījis 16 sezonas, taču spēlējot NHL jaunākajā komandā (vidējais "Sabres" spēlētāju vecums ir 25.96 gadi), viņš jūtas, izsakoties Lengvanda paša vārdiem, "pavisam vecs".

"Es šajā kompānijā jūtos pavisam vecs. Es pajautāju Džekam Eihelam kurā gadā viņš ir dzimis. Viņš man pateica, ka 1996. Es savukārt 1998. gadā tiku jau draftēts NHL," ar smaidu stāsta pats hokejists, "tomēr, neskatoties uz to, es ceru būt noderīgs komandai. Esmu gatavs parādīt savu labāko spēli, kā arī esmu gatavs pildīt jebkādus trenera uzdevumus."

Savas karjeras laikā Deivids Lengvands ir pārstāvējis Nešvilas, Detroitas un Otavas komandas un tieši no Otavas, kopā ar vārtsargu Robinu Lēneru, viņš nonāca Bufalo. Uzbrucēja kontā ir 1057 spēles NHL, kuru laikā gūti 223 vārti un atdota 381 rezultatīva piespēle, kā arī nopelnīts pozitīvs lietderības koeficients – plus 11.
Lai arī junioru hokejā Legvands ir saņēmis daudzas atzinības, profesionālajā hokejā pie individuālajiem vai komandu panākumiem viņam īsti nav izdevies tikt, jo vienīgie panākumi ir saistīti ar 2004./2005. gada lokauta sezonu, kad kopā ar Bāzeles komandu uzbrucējs izcīnīja Šveices čempionāta otrās līgas (NLB) čempiona titulu.

NHL līmenī 1998. gada draftā ar otro numuru izvēlētais Legvands sevi ir parādījis kā vispusīgs uzbrucējs, kurš labi darbojas abās laukuma pusēs, taču nedz uzbrukumā, nedz aizsardzībā īpašu izcilību nav sasniedzis - tikai reizi 16 sezonas ilgajā karjerā uzbrucējs ir guvis vairāk kā 20 vārtus, bet 63 punkti sezonā ir viņa labākais rādītājs.

Izmantotie resursi:
NBC Sports

Slēpts komentārs: Maikl30
Slēpts komentārs: Bostonietis

  +7 [+] [-]

, 2015-09-21 13:22, pirms 9 gadiem
Kāda Jums starpība? Gribat lasiet, gribat nelasiet neviens ar varu nespiež. Arī viens iekladzinās un otrs kā muļķis tam pakaļ.