Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Šilovu atklājušais "Canucks" vārtsargu treneris pēc paša vēlmes atstājis amatu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Šilovu atklājušais "Canucks" vārtsargu treneris pēc paša vēlmes atstājis amatu
Artūrs Šilovs. Foto: Darryl Dyck/AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Vankūveras "Canucks" paziņojis, ka vārtsargu treneris Īens Klārks izvēlējies pamest amatu un turpmāk strādās kā vārtsargu skauts un vārtsargu attīstības treneris.

Īens Klārks, kurš tiek uzskatīts par NHL vienu no labākajiem, ja ne pašu labāko vārtsargu treneri, bija galvenais iemesls, kāpēc 2019. gada draftā Vankūveras "Canucks" sestajā kārtā izraudzījās Artūru Šilovu. Pagājušajā sezonā Šilovs NHL aizvadīja četras spēles regulārajā sezonā un desmit spēles Stenlija kausa izcīņā.

"Kad Īens mani uzrunāja ar vēlmi veikt izmaiņas, lai ikdienā vairs nebūtu jāstrādā uz ledus, mēs sākām meklēt risinājumus," skaidroja "Canucks" ģenerālmenedžeris Patriks Alvīns. "Diemžēl Īens vairs nevar regulāri doties uz ledus, lai darītu lietas, kas viņu darījušas sekmīgu šajā profesijā. Taču viņa jaunā loma ir atbilstoša viņa zināšanām. Tas, ka viņš meklēs un attīstīs jaunos talantus, ir liels bonuss mūsu organizācijai."

Par jauno vārtsargu treneri kļuvis soms Marko Toreniuss, kurš iepriekšējās divas sezonas strādāja ar fārmkluba Abotsfordas "Canucks" vārtsargiem, tādējādi Šilovam ir labi zināms.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/canucks/news/ca...