Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

NHL drafta pirmie divi numuri atgriezīsies universitātē un nākamajā sezonā vēl nedebitēs

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

NHL drafta pirmie divi numuri atgriezīsies universitātē un nākamajā sezonā vēl nedebitēs
Drafta pirmais numurs Ouens Pauers. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas drafta pirmais numurs Ouvens Pauers, otrais numurs Metjū Benīrss un piektais numurs Kents Džonsons nākamajā sezonā turpinās spēlēt NCAA. Viņi būs komandas biedri Mičiganas Universitātes rindās.

18 gadus vecais Ouvens Pauers debijas sezonu NCAA noslēdza ar trim vārtiem un 16 piespēlēm 26 mačos. Pēcāk viņš pārstāvēja Kanādas izlasi Rīgā notikušajā pasaules čempionātā, turnīra gaitā kļūstot par komandas vadošo aizsargu un palīdzot izcīnīt zelta medaļas. Paueru ar pirmo numuru draftēja Bufalo "Sabres", taču pārcelšanās uz NHL atlikta vismaz par gadu – raženais aizsargs pieņēmis lēmumu aizvadīt vēl vienu sezonu Mičiganas Universitātē.

Par identisku lēmumu izšķīries arī centra uzbrucējs Metjū Benīrss, kuru ar otro numuru izraudzījās debitante Sietlas "Kraken". Arī viņš spēlēja pasaules čempionātā, pārstāvot Amerikas Savienotās Valstis. NCAA 24 spēļu sezonā Benīrss guva desmit vārtus un pievienoja 14 piespēles. Sākotnēji bija plānots, ka viņš spēlēs Hārvardas Universitātē, taču tās sezona tika atcelta, tādējādi Benīrss pieņēma lēmumu par došanos uz Mičiganu.

Skolā atgriezīsies arī drafta piektais numurs (Kolumbusas "Blue Jackets") Kents Džonsons, kurš pagājušajā sezonā Mičiganas rindās 26 mačos guva 27 punktus. Mičiganas Universitāte būs NCAA galvenā favorīte, komandu pārstāvot arī drafta ceturtajam numuram (Ņūdžersijas "Devils") Lūkam Hjūzam.

Sagaidāms, ka Pauers un Džonsons decembrī pārstāvēs Kanādas U20 izlasi pasaules čempionātā, bet Benīrss un Hjūzss būs ASV komandas sastāvā.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/owen-power-buffa...
https://www.tsn.ca/owen-power-matty...

  +1 [+] [-]

, 2021-08-21 10:36, pirms 3 gadiem
Diezgan netipiski, ka pirmie drafta numuri vēl izlemj nespēlēt NHL. Parasti pirmās kārtas izvēles ir gatavi lielajam hokejam. Kaut gan pēdējo gadu drafta izcilnieki nav spējuši parādīt zvaigžņotu sniegumu. Iespējams, ka hokejs mainās uz to, ka puikām ir grūtāk adaptēties NHL. Arī krievu jaunās zvaigznes nobriest KHL un tad, gatavi veču hokejam, dodas spridzināt NHL.

  +3 [+] [-]

, 2021-08-21 10:44, pirms 3 gadiem
ostins pauers

  -2 [+] [-]

, 2021-08-21 11:28, pirms 3 gadiem
1 drafta picks un dodās atpakaļ uz universitāti. bļāviens, kur tas ir redzēts?

     [+] [-]

, 2021-08-21 13:05, pirms 3 gadiem
guntis86 rakstīja: Diezgan netipiski, ka pirmie drafta numuri vēl izlemj nespēlēt NHL. Parasti pirmās kārtas izvēles ir gatavi lielajam hokejam. Kaut gan pēdējo gadu drafta izcilnieki nav spējuši parādīt zvaigžņotu sniegumu. Iespējams, ka hokejs mainās uz to, ka puikām ir grūtāk adaptēties NHL. Arī krievu jaunās zvaigznes nobriest KHL un tad, gatavi veču hokejam, dodas spridzināt NHL.
Pauers jau PČ pierādīja,ka ir gatavs pieaugušo hokejam,bet visticamāk Bufalo negrib spēlēt.Savulaik Lindross laikam divas sezonas izlaida ,lai nenokļūtu Kvebekā.

     [+] [-]

, 2021-08-21 15:19, pirms 3 gadiem
coffijs rakstīja: Pauers jau PČ pierādīja,ka ir gatavs pieaugušo hokejam,bet visticamāk Bufalo negrib spēlēt.Savulaik Lindross laikam divas sezonas izlaida ,lai nenokļūtu Kvebekā.
1. Lindross spēlēja junioru līgā nevis students bija. Viņam pēc drafta bija tikai 2 gadi lai parakstītu līgumu. Vienu sezonu izlaida un tad Kvebeka saprata , ka tomēr viņš netaisās spēlēt pie viņiem un notika viens no lielākājamiem treidiem NHL vēsturē Lindross pret veselu baru spēlētāju + nauda!

2. šitie čalīši ir studenti un uz viņiem ir 4 gadi tiesības klubiem. saprotu, ka kaut kādi seibri, krakeni un zilās žaketes nav tie klubi kur sapņo nokļūt, bet nu viņu tēmu nesaprotu atšķirībā no Lindrosa.
OS ar NHL spēlēs un viņiem ies gar degunu. man nav skaidrs katrā ziņā viņu vēlme neparakstīt līgumu. nākošgad viņiem būs tieši tāds pats līgums 3 gadu entry level. ja nemaldos līdz 21 gadam tādi noteikumi un 4 gadi tiesības parakstīt klubam.

p.s. varbūt ir kaut kas mainījies protams noteikumos , bet tik globālas lietas laikam jau nē.