Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Gustavsons izlems līdz 29. jūnijam

Juris Miņins
Juris Miņins

Gustavsons izlems līdz 29. jūnijam
Jonass Gustavsons
Foto: Scanpix

Zviedru vārtsargs Jonass Gustavsons, kuru pašlaik aktīvi "medī" vairākas Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas, ir paziņojis, ka lēmumu par nākamo darbavietu pieņems līdz 29. jūnijam.

Pašlaik Gustavsons atkal ir ieradies Toronto, kur veic pārrunas ar vietējā NHL kluba, "Maple Leafs" vadību, tai skaitā komandas ģenerālmenedžeri Breienu Burku, par iespējamo sadarbību. "Burks ļoti labi pazīst Jonasu", sacīja vārtsarga aģents Džo Rezniks, "viņš vairākas reizes bija Zviedrijā, lai klātienē novērtētu Gustavsona spēli. Burka kungs ir bijis iesaistīts šai procesā jau no tā laika kā tikko Jonass bija izlēmis doties uz NHL."

Vēl spēlētāja aģents piebilda, ka galīgo lēmumu par nākamās darbavietas izvēli Gustavsons pieņems līdz 1. jūlijam, kad tiks "vērts vaļā" NHL brīvo aģentu tirgus, taču, visdrīzāk, komanda, kurā spelēs 25 gadus vecais zviedru talants, kļūs zināma jau 29. jūnijā.

Jau iepriekš ziņojām, ka Gustavsons ir apmeklējis visas ieinteresētās komandas (t.i., Kolorado "Avalanche", Toronto "Maple Leafs", Dalasas "Stars" un Sanhosē "Sharks") un tagad atliek vien gaidīt kuru no tām vārtsargs ar draudīgo iesauku "The Monster" (Nezvērs, Briesmonis lat. val. - aut.) izvēlēsies.

Tāpat jau iepriekš ziņojām, ka Gustavsonam visi četri potenciālie darba devēji ir apsolījuši maksāt viņa statusam atbilstošo maksimāli iespējamo algu - 0.9 miljonus ASV dolāru, taču ar papildus "bonusiem" šī līguma summa varētu sasniegt aptuveni 2.25 miljonus ASV dolāru.

Kā arī nevar nepieminēt, ka šosezon Gusavsons bija iekļauts Zviedrijas izlases sastāvā Pasaules hokeja čempionātam, kurā viņš arī aizvadīja piecas spēles (2.83 ielaisti vārti vidēji spēlē, 91.4% atvairīto metienu) un palīdzēja zviedriem tikt pie bronzas medaļas, savukārt regulārajā sezonā, kurā viņš pārstāvēja Zviedrijas Elites līgas komandu "Farjestad", Gustavsona kontā ir 42 spēles, vidēji spēlē ielaisti 1.96 vārti un atvairīti 93.2% no visiem pretinieku metieniem.

Izmantotie resursi:
sportingnews.com

  +1 [+] [-]

, 2009-06-21 13:37, pirms 15 gadiem
hehe - beigaas izraadiisies ka vinjs ir caurums ieks NHL bet ja nopietnaak par to runaat - interesanti ka ir pienaakusi taadi laiki ieks NHL ka speeleetaajs reaali izlemj, vai vinjs vispaar grib tur buut un ja grib tad kur tiesi nhl skautiem par so gadijumu laikam ir jaaklusee un jabut zemaakiem par zaali - ka nebija laiciigi jau pamaniijusi vinju vai novertejusi... lai vai kaa - veiksmi zviedram!

  +1 [+] [-]

, 2009-06-21 13:42, pirms 15 gadiem
henrijz rakstīja: hehe - beigaas izraadiisies ka vinjs ir caurums ieks NHL bet ja nopietnaak par to runaat - interesanti ka ir pienaakusi taadi laiki ieks NHL ka speeleetaajs reaali izlemj, vai vinjs vispaar grib tur buut un ja grib tad kur tiesi nhl skautiem par so gadijumu laikam ir jaaklusee un jabut zemaakiem par zaali - ka nebija laiciigi jau pamaniijusi vinju vai novertejusi... lai vai kaa - veiksmi zviedram!
Pirms gada ar Brunstrēmu (Dalasas "Stars") situācija arī bija līdzīga... .

Bet caurums... nu visādi var gadīties, taču zviedru skola ir zviedru skola (TOP-3 vārtsargu skola Eiropā) un neba ta jau tāpat šams Zviedrijas izlases vārtos PČ stājās un bija viens no Elitserien TOP vārtsargiem.

Kā tagad uzsver Ziemeļamerikā - viņš nāk no tās pat līgas no kuras uz NHL atnāca Lundkvists un Kiprusofs. Ir uz ko tiekties, tā teikt.

     [+] [-]

, 2009-06-21 13:51, pirms 15 gadiem
Domāju, ka viņš aizies uz Dalasu, jo tur viņš varētu dabūtu pirmo vārtsargu lomu, jo Turco jau pavecs ir, un pārējie nav tik labi kā Gustavsons.

     [+] [-]

, 2009-06-21 14:17, pirms 15 gadiem
Galvenais, lai šim nesakāpj galvā, par to, ka šādas komandas par viņu tik dikti interesējas. Cerams, ka neaplauzisies un iedzīvos NHL'ā uz ilgu laiku...Vēlu daudz Vezinas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2009-06-21 14:32, pirms 15 gadiem
Cut_Throat rakstīja: ko tad tur vēl domāt,uz Stars un gatavs,bet vecis jau laikam grib vēl lielāku piķi
Piķi viņš lielāku kā 0.9 miljoni (pamatalgā) nedabūs (līgas noteikumi) un tāpat visas komandas ir paziņojušas, ka maksās šamam atļauto maksimumu + maksimālās prēmijas, kas, kā minēts rakstā, būs aptuveni 2.25 miljoni ASV dolāru gadā (t.i. alga+bonusi kopā).

     [+] [-]

, 2009-06-21 15:15, pirms 15 gadiem
da nav vins tik labs , ka vinju male, kaa meitene izvelas!

     [+] [-]

, 2009-06-21 23:01, pirms 15 gadiem
100% ka dalas stars