Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Oilers" divīzijā pakāpjas no ceturtās uz otro vietu, svarīga uzvara arī "Maple Leafs"

Agris Suveizda

"Oilers" divīzijā pakāpjas no ceturtās uz otro vietu, svarīga uzvara arī "Maple Leafs"
Patriks Marūns pret Džeromu Iginlu
Foto: AP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā ceturto uzvaru pēc kārtas svinēja Edmontonas "Oilers", kas mājās ar 2:0 apspēlēja Losandželosas "Kings", savukārt Toronto "Maple Leafs" savā laukumā ar 4:2 pieveica tiešo konkurenti Bostonas "Bruins".

Pirmajā trešdaļā Bostonas "Bruins" un Toronto "Maple Leafs" apmainījās vārtu guvumiem. Pirmie trāpīja viesi, kad Deivids Bakess astotajā minūtē no iemetiena apļa pārspēja Frederiku Andersenu (1:0), savukārt pēc sešarpus minūtēm Morgans Railijs vārtu priekšā apspēlēja Tūku Rasku (1:1). Līdz nākamajiem vārtiem bija jāgaida daudz ilgāk, un nepilnas divas minūtes līdz pamatlaika beigām lūzuma ripu vairākumā iemeta Tailers Bouzaks, kuram izdevās saņemt ripu pretī vārtiem un likt somam Raskam kapitulēt vēlreiz (2:1).

Viesiem nācās mesties atspēlēties, tomēr vārtsarga noņemšana beidzās ar divām ielaistām ripām, kad Viljams Nīlanders un Nazems Kadri ar 22 sekunžu atstatumu panāca jau 4:1, bet desmit sekundes līdz pamatlaika beigām vienu ripu atspēlēja Dominiks Mūrs (2:4). Vienīgais spēlē pie diviem rezultativitātes punktiem tika mājinieks Džeimss van Rīmsdaiks, kurš atzīmējās ar divām piespēlēm. "Maple Leafs" Atlantijas divīzijā joprojām ieņem ceturto vietu, taču no trešajā pozīcijā esošās "Bruins" atpaliek vairs tikai par punktu un ir aizvadījusi par vienu spēli mazāk.

Klusā okeāna divīzijā no ceturtās uz otro vietu pakāpās Edmontonas "Oilers", kas savā laukumā ar 2:0 pārspēja Losandželosas "Kings". Mājinieki abus vārtus guva pirmajā trešdaļā un rēķinu atklāja jau 64. sekundē. "Kings" zaudēja ripu neitrālajā zonā, Konors Makdeivids uzmeta uz vārtiem, un uzreiz no gaisa atlēkušo ripu pielaboja Patriks Marūns (1:0). 13. minūtē "Oilers" atkal atguva ripu un atkal asistenta lomās bija gan Leons Draizaitls, gan Makdeivids, savukārt uzbrukumu noslēdza Milans Lučičs, ar otro piegājienu no vārtu priekšas pārspējot Džonatanu Kviku (2:0). Kems Talbots atvairīja visus 35 metienus, bet otrās trešdaļas pirmajā minūtē pēc noraidīto soliņa pamešanas izkāvās Marūns un Džeroms Iginla, kuri saķērās jau pirmā perioda izskaņā un tika pie divām soda minūtēm. "Oilers" 72 spēlēs ir 87 punkti, bet tai uz papēžiem min Anaheimas "Ducks" (72, 87) un Kalgari "Flames" (72, 86).

Centrālajā divīzijā uz trešo vietu pacēlās Nešvilas "Predators", kas mājās ar 3:1 apspēlēja Arizonas "Coyotes" – divi vārti Raienam Elisam, bet abos viņa vārtu guvumos asistēja Kreigs Smits. "Predators" 72 spēlēs ir 83 punkti, taču apsteigtā Sentluisas "Blues" ir aizvadījusi par spēli mazāk. Citā mačā Dalasas "Stars" ar 1:0 pieveica Klusā okeāna divīzijas līderi Sanhosē "Sharks". Vienīgos vārtus 35. minūtē guva Kērtiss Makenzijs, kurš vārtu priekšā pielaboja partnera metienu. Kari Lehtonens atvairīja visus 30 metienus.

SpēleRez
Red Wings – Sabres1:2
Maple Leafs – Bruins4:2
Predators -Coyotes3:1
Stars – Sharks1:0
Oilers – Kings2:0

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...

  +2 [+] [-]

, 2017-03-21 09:09, pirms 8 gadiem
Tabulas jau varēja ielikt