Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

NHL vadībā esošā "Canucks" pagarina līgumu izšķirošos lēmumus pieņēmušo Raderfordu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

NHL vadībā esošā "Canucks" pagarina līgumu izšķirošos lēmumus pieņēmušo Raderfordu
Džims Raderfords. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Vankūveras "Canucks", kas atrodas kopvērtējuma vadībā, noslēdzis jaunu trīs gadu līgumu ar hokeja daļas prezidentu Džimu Raderfordu.

Teodora Bļugera pārstāvētā Vankūveras "Canucks" 46 spēlēs izcīnījusi 31 uzvaru un atrodas NHL galvgalī. Tiesa, aiz muguras esošajām Bostonas "Bruins" un Vinipegas "Jets" ir mazāk aizvadītu spēļu un labāks punktu procents.

74 gadus vecais Džims Raderfords amatā stājās 2021. gada decembrī. Aizvadītajā starpsezonā komanda parakstīja līgumus ar vairākiem lomas spēlētājiem, ieskaitot Bļugeru, bet sezonas gaitā iemainīts aizsargs Ņikita Zadorovs.

Raderfords, kura pašreizējais līgums beigsies tikai pēc nākamās sezonas, ir ar milzīgu pieredzi. 1994. gada jūnijā viņš kļuva par Karolīnas "Hurricanes" ģenerālmenedžeri un uzbūvēja komandu, kas 2006. gadā izcīnīja Stenlija kausu.

Savukārt no 2014. līdz 2021. gadam Raderfords bija Pitsburgas "Penguins" ģenerālmenedžeris, komandai divas reizes izcīnot Stenlija kausu. 2021. gada janvārī viņš pameta amatu, lēmumu pamatojot ar personīgiem iemesliem, bet izskanējusi versija, ka nesaskanēja Raderforda un kluba īpašnieku vīzija par nākamajiem soļiem – vai aizmainīt Jevgeņiju Malkinu un Krisu Letangu.

Sagaidāms, ka tuvākajā laikā pie līguma pagarinājuma tiks arī "Canucks" ģenerālmenedžeris Patriks Alvīns.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/canucks/news/ca...