Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Pirms spēles laukumā saļimst AHL komandas kapteinis

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Pirms spēles laukumā saļimst AHL komandas kapteinis
Kreigs Keninghems
Foto: Arizona Daily Star

Dramatiski notikumi risinājušies pirms Amerikas Hokeja līgas regulārā čempionāta spēles. Uz ledus saļimis Tuksonas "Roadrunners" kapteinis Kreigs Keninghems, kuram mediķi veica pirmo palīdzību. Uzbrucējs nogādāts slimnīcā, bet pagaidām nav zināms nekas vairāk.

Amerikas Hokeja līgā lieliski debitējusi Tuksonas "Roadrunners", kas ar 11 spēlēs izcīnītajiem astoņiem panākumiem ieņem pirmo vietu Rietumu konferencē. Pirmos divus vārtus komandas vēsturē guva centra uzbrucējs Kreigs Keninghems, un novembrī viņš tika izvēlēts par kapteini.

Šonakt vajadzēja savā laukumā tikties ar Manitobas "Moose", tomēr spēle pārcelta uz pagaidām nezināmu laiku. Dažas minūtes līdz pirmajam iemetienam – pēc himnām – Keninghems laukumā saļima, un pēc sadursmes ar ledu viņš sāka raustīties konvulsijās. Mediķi pārgrieza uz muguras guļošā hokejista formu un izpildīja pirmo palīdzību.

Pēcāk Keninghems tika nogādāts mediķu automašīnā un transportēts uz Tuksonas slimnīcu. "Viņš atrodas medicīnas personāla aprūpē. Domās esam kopā ar Kreigu un viņa ģimeni. Pilnīgāku informāciju varēsim sniegt, kad saņemsim medicīnisko diagnozi," sacīja Nacionālās hokeja līgas kluba Arizonas "Coyotes" ģenerālmenedžeris Džons Čaika.

Abas komandas pēc incidenta devās uz ģērbtuvēm, un kopā ar līgu pieņemts lēmums pārcelt dueli. 26 gadus vecais Keninghems pēdējo punktu par piespēli guva naktī uz sestdienu, un ar 13 punktiem viņš ir komandas rezultatīvākais hokejists. Centra uzbrucējs bija kapteinis arī pagājušajā sezonā, kad Arizonas "Coyotes" fārmklubs vēl atradās Sprinfīldā, bet pavasarī tas tika pārdots un pārvietots uz Tuksonu.

Keninghemu 2010. gada ceturtajā kārtā draftēja Bostonas "Bruins", kuras rindās viņš Nacionālajā hokeja līgā aizvadīja 34 spēles. Pēcāk centra uzbrucējs tika aizmainīts uz Arizonas "Coyotes", kuru pārstāvējis 29 mačos, izceļoties ar vieniem vārtiem un pieciem rezultativitātes punktiem. Amerikas Hokeja līgā Keningmens pērn 61 spēlē izcēlās ar 46 punktiem, ieņemot pirmo vietu komandā.

Izmantotie resursi:
tucson.com | Tucson.com - Arizona Daily Star -...

  +3 [+] [-]

, 2016-11-20 13:41, pirms 8 gadiem
Jācer, ka atlabs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2016-11-20 14:56, pirms 8 gadiem
Veselību un autor ir Tusona, nevis Tuksona
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2016-11-20 16:17, pirms 8 gadiem
Vajadzēja mildronātu profilaksei lietot!

  +1 [+] [-]

, 2016-11-20 16:32, pirms 8 gadiem
hokejs1un2 rakstīja: Veselību un autor ir Tusona, nevis Tuksona
Atlika vēl ar G ierakstīt! Nu to G, kurš iztrūkst SprinGFīldai
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-11-20 19:20, pirms 8 gadiem
Ļoti Nikns Jenots rakstīja: Nevajag rīt visādus mēslus. Es runāju par dopingu. kas ASV it īpaši hokejā un amerikāņu futbolā ir diezgan populārs!
It ipasi hokeja? Nu nezinu, nezinu... maz to skandalu, ja vispar ir.

     [+] [-]

, 2016-11-20 20:17, pirms 8 gadiem
Cincendorfs rakstīja: It ipasi hokeja? Nu nezinu, nezinu... maz to skandalu, ja vispar ir.
Lieta tāda, ka cik zinu (ja kas vietējais dopinga specs MiņinJuris gan jau mani palabos), bet jeņķos tur dikti neskatās uz to ko tur NFL vai NHL lieto, ja vien tas nav pie viņiem pašiem pro līgās atrunāts, ka to nevar lietot un bieži vien tādas vielas preparāti kas citur būtu aizliegti, tad komandu sportos ir atļauti un bieži vien komandas ārsti spēlētājam kas sūdzās par kādu nogurumu vai ko tamlīdzīgu tam "nogurumiņam" arī kaut ko "uzmundrinošu" tad izraksta.... cik atceros, tad mūsu pašu Freibis(R. Freibergs) jau arī Sočos, ja tā ar teikt, iekrita tikai tapēc, ka manta(-s) ko šis tur jeņķos lietoja skaitijās ok, bet OS un starptautiskā arēnā skaitās dopings.

  -1 [+] [-]

, 2016-11-20 21:37, pirms 8 gadiem
als rakstīja: cik atceros, tad mūsu pašu Freibis(R. Freibergs) jau arī Sočos, ja tā ar teikt, iekrita tikai tapēc, ka manta(-s) ko šis tur jeņķos lietoja skaitijās ok, bet OS un starptautiskā arēnā skaitās dopings.
Iekrita, jo Kvēpu Jānis nepaskatījās, ko dod viņam

     [+] [-]

, 2016-11-21 06:41, pirms 8 gadiem
als rakstīja: Lieta tāda, ka cik zinu (ja kas vietējais dopinga specs MiņinJuris gan jau mani palabos), bet jeņķos tur dikti neskatās uz to ko tur NFL vai NHL lieto, ja vien tas nav pie viņiem pašiem pro līgās atrunāts, ka to nevar lietot un bieži vien tādas vielas preparāti kas citur būtu aizliegti, tad komandu sportos ir atļauti un bieži vien komandas ārsti spēlētājam kas sūdzās par kādu nogurumu vai ko tamlīdzīgu tam "nogurumiņam" arī kaut ko "uzmundrinošu" tad izraksta.... cik atceros, tad mūsu pašu Freibis(R. Freibergs) jau arī Sočos, ja tā ar teikt, iekrita tikai tapēc, ka manta(-s) ko šis tur jeņķos lietoja skaitijās ok, bet OS un starptautiskā arēnā skaitās dopings.
Freibergs spēlēja studentos, kas nav nekāds OK. NCAA nav nekāda profu līga (NHL, AHL, ECHL) kas nepakļaujas SOK, WADA noteikumiem un Freifergam studijas bija jāpamet un jāsāk profa karjera...