Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Keinam no "Oilers" operācija, Robertsons izlaidīs treniņnometni

Ivars Krūze
Ivars Krūze

Keinam no "Oilers" operācija, Robertsons izlaidīs treniņnometni
Evanders Keins. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Straujiem soļiem tuvojas Nacionālās hokeja līgas (NHL) jaunā sezona. Komandas aktīvi darbojas treniņnometnēs, gatavojoties sezonas startam. Sezonas sākumā ar Edmontonas "Oilers" nebūs Evanders Keins, kuram paredzēta operācija, savukārt Dalasas "Stars" līderis Džeisons Robertsons izlaidīs treniņnometni.

"Oilers" uzbrucējam Keinam tiks veikta operācija, kas liegs viņam palīdzēt komandai sezonas ievadā. Komandas ģenerālmenedžeris gan neatklāja, kāda tieši operācija hokejistam paredzēta, tomēr paziņoja, ka Keins komandai nevarēs palīdzēt kādu laiku.

"Es domāju, ka mērķis bija saprast pareizo veidu, kā tikt galā ar šo savainojumu," teica "Oilers" ģenerālmenedžeris Stens Boumens. "Parasti ir vairāki veidi, kā sadziedēt savainojumu. Dažreiz pietiek ar rehabilitāciju, bet nereti nepieciešama arī operācija. Neviens nevēlas uzreiz veikt operāciju, tāpēc sākumā tiek meklēti citi ceļi, lai savestu kārtībā veselību. Evanders pats gan labāk varētu komentēt šo situāciju."

33 gadus vecais Keins aizvadītajā sezonā nospēlēja 77 regulārā turnīra spēles, kuru laikā atzīmējās ar 24 vārtu guvumiem un 20 rezultatīvajām piespēlēm, savukārt 20 izslēgšanas turnīra spēlēs viņam 4+4.

"Stars" treniņnometnē nepiedalīsies komandas rezultatīvākais spēlētājs Džeisons Robertsons, kuram veikta operācija, lai noņemtu cistu no pēdas. Šī procedūra tika veikta 30. jūlijā. Spēlētājs gan ir kopā ar komandu, tomēr viņš trenējas pēc individuāla plāna, jo sešas nedēļas viņš nebija spējīgs nostāties uz operētās pēdas.

"Viņš neslidos ar galveno komandu, jo vēlamies novērot viņa veselību un būt pilnībā pārliecināti, ka pēda ir pilnībā sadzijusi," teica ģenerālmenedžeris Džims Nils. "Varbūt treniņnometnes beigās viņš varētu darīt ko vairāk, tomēr šobrīd norit atveseļošanās process."

25 gadus vecais Robertsons bija "Stars" rezultatīvākais spēlētājs pēdējās divas sezonas. Viņš neizlaida nevienu regulārā turnīra spēli, nospēlējot 164 mačus. Pagājušajā sezonā viņš iekrāja 80 rezultativitātes punktus (29+51).

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nhl/story/_/id...
https://www.espn.com/nhl/story/_/id...