Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Rangers" atlaidīs Ričardsu un samaksās 20 miljonus dolāru

Rolands Eliņš

"Rangers" atlaidīs Ričardsu un samaksās 20 miljonus dolāru
Breds Ričards
Foto:AFP/Scanpix

NHL klubs Ņujorkas "Rangers" nolēmis atlaist uzbrucēju Bredu Ričardsu, izpērkot viņa līgumu, vēsta vairāki Ziemeļamerikas hokeja mediji. Savukārt "Canucks" par galveno treneri plāno apstiprināt Kaldera kausa ieguvēju Villiju Dežardēnu.

Breds Ričardss 2011. gadā noslēdza līgumu ar "Rangers" par 60 miljoniem ASV dolāru, kas paredzēja viņa spēlēšanu komandas rindās deviņas sezonas. Lai arī šī sezona izdevās veiksmīga gan "Rangers" (sasniegts fināls), gan Ričardsam (20 vārti un 51 punkts), kluba vadība izšķīrusies par šī līguma izpirkšanu, saskaņā ar jaunā kolektīvā līguma noteikumiem.

"Rangers" norakstīs Ričardsa līgumu no saviem algu sarakstiem, taču būs spiests nākamo 12 gadu laikā viņam samaksāt pusi no līgumā atlikušās summas, proti, 12.6 miljonus ASV dolāru, kā arī nākamo trīs sezonu laikā papildus astoņus miljonus dolāru par tā sauktā pievienošanās bonusu, kuru būs jāizmaksā pilnā apmērā. Jāpiemin, ka par nospēlētajām trim sezonām Ričards jau saskaņā ar līgumu saņēmis 33 miljonus dolāru.

34 gadus vecais Ričardss kļuvis par "Rangers" otro izpirkto līgumu (iepriekš līdzīgs liktenis piemeklēja aizsargu Veidu Redenu), kas nozīmē, ka šīs iespējas limits ir izsmelts. NHL komandām ir iespējams izpirkt divu hokejistu līgumus līdz 30. jūnijam. Ričardss arī netiks iekļauts neaizsargāto spēlētāju sarakstā, jo viņa līgumā ir iekļauts punkts, kas aizliedz pāreju uz citu komandu. Tā vietā viņš 1.jūlijā kļūs par brīvo aģentu. Savas karjeras laikā Ričardss 982 NHL spēlēs guvis 867 punktus un pirms Ņujorkas paspējis uzspēlēt arī Dalasas un Tampabejas komandās.

Valodas klīda arī par cita Ričardsa amnestēšanu, proti, "Kings" uzbrucēja Maika Ričardsa 69 miljonus vērtā un 12 sezonas ilgā līguma izpirkšanu. Viņam līgumā vēl palikušas piecas sezonas, taču "Kings" ģenerālmenedžeris Dīns Lombardi pavēstījis, ka negrasās to izpirkt, jo spēlētājs ir noskaņojies mainīt savu pieeju spēlei un beidzot pilnībā realizēt savu talantu. Ričardss aizvadītajā sezonā guva 11 vārtus un 41 punktu, kā arī palīdzēja "Kings" iegūt Stenlija kausu.

Savukārt Vankūveras "Canucks" galvenā trenera amatā noskatījusi "Stars" fārmkluba treneri Villiju Dežardēnu. TSN ziņo, ka Dežardēns nedēļas nogalē tiksies ar kluba vadību, lai pārrunātu līguma detaļas un jau nedēļas sākumā tiks apstiprināts trenera amatā, no kuras sezonas beigās pēc vienas nostrādātas sezonas reizē ar ģenerālmenedžeri Maiku Gilisu tika atlaists Džons Tortorella.

Dežardēns aizvadītajā sezonā aizveda Teksasas "Stars" līdz Kaldera kausam, kā arī iepriekš vairākas sezonas strādājis kā Dalasas kluba trenera palīgs. Savukārt 2004. gadā viņš kļuva par Rietumu hokeja līgas čempionu ar "Medicine Hat TIgers" komandu.

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League
Canucks expected to introduce Desjardins as new...

     [+] [-]

, 2014-06-21 00:04, pirms 10 gadiem
Kuortiejo NHL naudys izsvīžšona viejā

  +1 [+] [-]

, 2014-06-21 00:17, pirms 10 gadiem
Cerams Breds Ričards atgriezīsies Dalasā, vai vēl labāk Tampā

  +4 [+] [-]

, 2014-06-21 00:33, pirms 10 gadiem
Nevēlos neko pārmest, bet raksta autors bieži vien izvēlās nepareizus vārdu salikumus. Tomēr šis ir Latvijā vadošais sporta portāls, bet gan jau Rolands ieņēmis kādu Valmiermuižas aliņu, kura iespaidā tapa raksts. Veiksmīgu līgošanu Sportacentra sportisti!

  +1 [+] [-]

, 2014-06-21 00:44, pirms 10 gadiem
Nekad nesapratīšu jēgu šiem kosmiskajiem līgumiem, labi, saprotu, ja noslēdz uz 5 sezonām, bet nu nejau uz 12! Spēlētājs var mierīgi sākt laist lažu, tikt atlaists, un daudz gadus saņemt smuku summiņu kontā par neko, plus spēlējot citā klubā nopelnīt vēl papildus naudu. Dažreiz liekas, ka viņi tur ar galvu nedomā un piķi izsviež vējā...

  +1 [+] [-]

, 2014-06-21 00:54, pirms 10 gadiem
Uz gjinamo!

     [+] [-]

, 2014-06-21 01:12, pirms 10 gadiem
Pagaišās sezonas beigās par B.Richardu izteicās negatīvi, jo regulārajās spēlēs viņš bija rezultatīvākais, bet PO, kad vajag komandas līderi, viņa nav, vai arī spēlē kā 4. maiņas uzbrucējs. Žēl, bet, manuprāt, labi vien ir, ka vairs nespēlēs pie rangeriem. Kā arī, tādu pašu likteni sagaida arī Nešs.

     [+] [-]

, 2014-06-21 01:30, pirms 10 gadiem
Gūža rakstīja: Nekad nesapratīšu jēgu šiem kosmiskajiem līgumiem, labi, saprotu, ja noslēdz uz 5 sezonām, bet nu nejau uz 12! Spēlētājs var mierīgi sākt laist lažu, tikt atlaists, un daudz gadus saņemt smuku summiņu kontā par neko, plus spēlējot citā klubā nopelnīt vēl papildus naudu. Dažreiz liekas, ka viņi tur ar galvu nedomā un piķi izsviež vējā...
Tas lai samazinaatu salary cap uz sezonu taa lai pietiek visiem. Ir tomeer atskiriiba vai tu maksaa 15mil 5 sezonas pec kartas vai pa 5mil sezonaa 15 gadus.

     [+] [-]

, 2014-06-21 15:03, pirms 10 gadiem
Nu žēl ka tā notiek, vajadzēja paturēt, bija labs spēlētājs

     [+] [-]

, 2014-06-21 18:17, pirms 10 gadiem
Iemesls- (ievietot seit)
Nezinu mans milakais hokejists
ko vins tadu izdarija ka vinu izperk nevis aizmaina?
Varbut kko nesaprotu bet varetu labu draftu dabut
Slikti ta vins ar PO nespeleja
vnk likas ka Rangers:
tu galvenais
ne tu
ne tu...
ta ari beidzas
Kings gudri un pacietigi uzvareja
kamer Rangers skreja un laida...
Bredu redzu 2 komandas TBL un CBJ
tresa butu NJD
Bet tads papildinajums ir...