Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

NHL lokauts: atceltas jau 135 spēles

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

NHL lokauts: atceltas jau 135 spēles
Sarunās piedalās arī Pitsburgas "Penguins" kapteinis Sidnijs Krosbijs
Foto: AP/Scanpix

Nacionālā hokeja līga (NHL) atcēlusi spēles, kuras bija paredzēts aizvadīt līdz 1. novembrim. Tādējādi šosezon norakstīti jau 135 mači, lai gan līgas komisionārs Gerijs Betmens nedēļas sākumā minēja iespēju, ka sezona tomēr tiks aizvadīta pilnā apmērā.

Lokauts sākās 15. septembrī, kad beidzās iepriekšējā vienošanās starp līgu un Spēlētāju asociāciju (NHLPA), kuras parakstīšanai arī bija nepieciešams lokauts un nācās izlaist pilnu sezonu. Šobrīd galvenā problēma, par kuru nespēj vienoties puses, ir spēlētāju ienākumu samazināšana: ja līdz šim tie bija 57%, tad šobrīd klubu īpašnieki vēlas, lai hokejisti saņemtu mazāk nekā pusi.

NHL 19. septembrī atcēla visas pirmssezonas pārbaudes spēles, ienākumos zaudējot aptuveni 100 miljonus ASV dolāru. 11. oktobrī paredzētais regulārās sezonas starts tika atcelts 4. oktobrī, norakstot 82 spēles laika posmā līdz 24. oktobrim. Šodien atceltas vēl 53 spēles, kuras bija paredzētas aizvadīt līdz 1. novembrim, tādējādi kopumā norakstītas jau 135 spēles.

Jāatzīmē, ka pēdējās divas dienas abas puses pavadīja sarunās par jauno kolektīvo līgumu. Pirmdien NHL komisionārs Gerijs Betmens teica, ka gadījumā, ja tuvākajās 10 dienās tiks parakstīta jauna vienošanās, sezona varētu sākties jau 2. novembrī un tā varētu tikt aizvadīta pilnā apjomā – katrai komandai 82 spēles regulārajā čempionātā.

Betmens cerību nezaudēja arī pēc neveiksmīgās tikšanās vakar, piebilstot, ka NHLPA piedāvājums bijis solis atpakaļ un 82 spēļu sezona paliek arvien nereālāks mērķis. Pēdējais termiņš tā izpildīšanai ir 25. oktobris. Savukārt vēl pēc mēneša – 20. novembrī – varētu tikt atcelta "Winter Classic" spēle zem klajas debess. Lai līdz janvārim savestu kārtībā Mičiganas stadionu, nepieciešams tieši tik ilgs laiks.

Pēdējās pārrunas ievadīja NHL piedāvājums ar ienākumu sadali ap "50 pret 50". Spēlētāji līgumu noraidīja, vakar piedāvājot trīs citus kontraktus. Līga ar šādu notikumu attīstību nebija mierā, sarunas noslēdzot pēc mazāk nekā stundas. "Neviens no piedāvājumiem pat nebija tuvumā vienādai ienākumu sadalei," sašutis bija Betmens. "Kļuvis skaidrs, ka nerunājam vienā valodā."

Vēlāk gan NHLPA pārrunu vadītājs Donalds Fērs oponēja, ka divos gadījumos spēlētāji saņemtu fiksētu daļu peļņas, kas piecu gadu laikā pārvērstos sadalījumā "50 pret 50". Trešajā gadījumā NHL un NHLPA katra saņemtu 50% jau tagad, taču NHL nāktos respektēt spēkā esošos līgumus. Absurdā situācija daudz apspēlēta Ziemeļamerikas medijos: kāpēc īpašnieki vienā dienā steidz noslēgt vairākus desmitus miljonu vērtus līgumus, bet nākamajā dienā tos atsakās uzskatīt par spēkā esošiem?

Pārrunās iesaistījušies arī tādi NHL smagsvari kā Pitsburgas "Penguins" kapteinis Sidnijs Krosbijs, Kalgari "Flames" kapteinis Džeroms Iginla, Čikāgas "Blackhawks" kapteinis Džonatans Teivss un Karolīnas "Hurricanes" kapteinis Eriks Stāls. "Nāc ar trim piedāvājumiem un domā, ka ir iespējams panākt kaut nelielu progresu. Taču 10 minūtēs viss tiek noraidīts," pēc vakardienas tikšanās atzina Krosbijs. "Viņiem nevajadzēja pat dienu, lai apdomātu piedāvājumus vai apskatītu skaitļus – piedāvājumu noraidīja dažu minūšu laikā.

Tas neizskatās pēc grupas, kas būtu gatava pārrunām." Interesanti, ka "Penguins" šodien no savas mobilās aplikācijas fona izņēmusi Krosbiju.

Iespējams, spēļu atcelšana līdz 1. novembrim bija NHL atbildes reakcija neveiksmīgajām sarunām. Tiesa, Kanādas respektablā medija TSN apskatnieks Darens Dregers vakar ziņoja, ka NHL varētu atcelt daudz spēļu. 53 maču atcelšana vēsta, ka cerība tomēr pastāv.

NHL spēlētāji neklusē arī sociālajos tīklos. Uz Dregera ierakstu Twitter ["Lai gan spēlētāji uzskata, ka NHL piedāvājums bija slikts, daži īpašnieki domā, ka viņi vienalga piedāvājuši pārāk daudz"] Ņujorkas "Rangers" uzbrucējs Maiks Raps atbildējis: "Tu domāji, ka viņi uzskata, ka nav paņēmuši pietiekami. Tā ir atšķirība."

Spēlētāju pusē nostājušies arī žurnālisti. "New York Post" hokeja apskatnieks Larijs Brukss izsmej Betmena teikto: "Spēlētāju asociācija piedāvā maksāt hokejistiem to, kas apsolīts. NHL to sauc par soli atpakaļ." Savukārt "The Hockey News" pārstāvis Adams Proto minēto gadījumu atspoguļo šādi: "NHLPA īpašniekiem piedāvāja vienādu ienākumu sadali un spēkā esošo kontraktu godināšanu. Ja tu to sauc par negodīgu piedāvājumu, tad mums ir citādi uzskati par godīgumu."

Oktobra sākumā plašu publicitāti izpelnījās Detroitas "Red Wings" zviedru uzbrucēja Henrika Zeterberga izteikums, ka "kurš gan būtu domājis, ka 2012. gadā spēlētāju kontraktus vairāk godās Krievijā nevis NHL".

Izmantotie resursi:
TSN Sports News & Headlines | Score Results,...
NHL.com - The National Hockey League

1 2 46 komentāri

  +9 [+] [-]

, 2012-10-19 22:58, pirms 12 gadiem
Nu ko, Krosbij, laiks doties uz Sibīriju!

     [+] [-]

, 2012-10-19 23:05, pirms 12 gadiem
Nu es tak teicu ka te nekas nebus,vai nu speletajiem 57%,vai ari mes paliekam pie KHL Nu ko Oveckins,Malkins un Kovalcuks vel paliks uz ilgu laiku Un ceru ka RD ari saks domat par kadu NHL speletaja iegadi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-10-19 23:10, pirms 12 gadiem
Klauni ir visos kontinentos. Jēdziens "santīmp1sējs" te laikam nav īsti vietā, jo pi$ miljonus.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-10-19 23:18, pirms 12 gadiem
detrw rakstīja: Da nah mums tos NHL spēlētājus! Viņi ir niecība salidzinot ar Cipuli,kurš tika padzīts no komandas! Reāli nošaut vajag RD vadību! Cipulis bija veiksmes talismans musu komandā. A kas tagad ir komanda? Tagad ir pizde*s.
Nav Cipulis, nav uzvaras!

Ļoti gribas NHL skatīties nevis KHL.
Šis cirks turpināsies ilgi. Man šķiet, vajag abām pusēm ņemt pusi no līguma un miers.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-10-19 23:33, pirms 12 gadiem
Ja līdz jaunajam gadam nevienojas, tad... tad man bail iedomāties kāda būs spēlētaju pārprodukcija Eiropā.

  +2 [+] [-]

, 2012-10-19 23:36, pirms 12 gadiem
nē nu itkā jau pofig, lai tie āksti stumda % sadali uz vienu vai otru pusi. tas, ka malkinu un co atalgojums ir pārvērtēts, arī ir skaidrs. No otras puses NHL tomēr atšķirībā no KHL ir uz biznesa principiem būvēts projekts. Cik nopelni, tik sadali. Ir jau smuki, ka zvaigznes papildina KHL, bet skaidrs, ka šajā līgā nekāda biznesa loģika nedarbojas un viss var sabrukt kā kāršu šķūnis.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-10-19 23:40, pirms 12 gadiem
3graudnieks rakstīja: nē nu itkā jau pofig, lai tie āksti stumda % sadali uz vienu vai otru pusi. tas, ka malkinu un co atalgojums ir pārvērtēts, arī ir skaidrs. No otras puses NHL tomēr atšķirībā no KHL ir uz biznesa principiem būvēts projekts. Cik nopelni, tik sadali. Ir jau smuki, ka zvaigznes papildina KHL, bet skaidrs, ka šajā līgā nekāda biznesa loģika nedarbojas un viss var sabrukt kā kāršu šķūnis.
50/50 jau ir ok, bet, procentuāli cieš tie, kuri saņem virs 2 miljoniem un uz augšu, respektīvi neapmierinātākie varētu būt tie kuri saņem vairāk. Tātad ir zināma grupa kura kontrolē pārējos un tieši ar to grupu Sikspārnis nevar tikt galā. Tāpēc jau dažš labs izteicās, ka atsevišķas krievu zvaigznes var palikt KHL, runa vienmēr ir bijusi par naudu, tā viš ir...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +18 [+] [-]

, 2012-10-19 23:47, pirms 12 gadiem
Garry Bettman - Facebook
https://pbs.twimg.com/media/A5dldjW...
';

     [+] [-]

, 2012-10-19 23:48, pirms 12 gadiem
Krokodils rakstīja: Ja līdz jaunajam gadam nevienojas, tad... tad man bail iedomāties kāda būs spēlētaju pārprodukcija Eiropā.
Iepriekshejo reizi bija 388, nez cik tagad buus..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2012-10-20 00:21, pirms 12 gadiem
MESSIBESII 777 rakstīja: Biedriņa sezonas alga.
Paveicās džekam! Tagad viņš pat eirolīgas klubā netiktu.
Kaut kur komentāros par Mesi, pavīdēja ka šis pagājušajā sezonā esot vairāk iesitis nekā Biedriņš grozā iemetis.

     [+] [-]

, 2012-10-20 00:36, pirms 12 gadiem
eviits86 rakstīja: o beidzot mums ir atkal Zeterbergs! nevis Seterberjs
Seterberjs šodien sāvā debijas spēlē Šveicē labi noplosijies 2+1, varēja būt 3 vārti, bet šis smīnot bārdā atdeva piespēli Omark lai jau iemet tukšos vārtos.

     [+] [-]

, 2012-10-20 01:30, pirms 12 gadiem
Maartinj Cipuli - iemet vienu ripuli
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-10-20 04:10, pirms 12 gadiem
cerams, ka NHL speletajiem veiksies labak neka NBA negeriem ja speletaji butu biki gudraki, vini tacu saprastu, ka bez viniem tie ipasnieki nesanems ne dolaru, turklat, maksas arenu uzturesanu. kamer speletaji var mierigi doties uzspelet citur.

  +1 [+] [-]

, 2012-10-20 08:22, pirms 12 gadiem
Vecais STENLIJS noteikti zārkā 100 reizes pagriezies.

     [+] [-]

, 2012-10-20 08:51, pirms 12 gadiem
salmz rakstīja: Vecais STENLIJS noteikti zārkā 100 reizes pagriezies.
Vecais Stenlijs nomira kad NHL vēl nebija dibināts, un kausu viņš uzdāvināja lai to pasniegtu labākajai Kanādas amatieru komandai, nevis NHL. Ja nenotiks atkal NHL sezona daudzi Kanādā ir sarosījušies lai Stenlija kausa izcīņa tomēr notiktu neskatoties uz to , ka NHL nenotiek.

     [+] [-]

, 2012-10-20 09:13, pirms 12 gadiem
Rietumu vilciens rakstīja: labi vien ir, vismaz DEL dabūs vairāk NHL zvaigznes
DEL rezultatīvāko spēlētāju galvgalī ir absolūtās NHL zvaigznes !!!!!!! :
Leading Scorers as of Oct 19, 2012 -1.Yanick Lehoux, Mannheim 11 2+15=17 2.Charlie Stephens, Cologne 11 3+10=13 3.T.J. Mulock, Eisbaren Berlin 11 3+10=13 4.Chris Minard, Cologne 11 8+4=12 5.Andreas Holmqvist, Cologne 11 3+9=12 6.Blaine Down, Straubing 10 7+4=11 7.Ryan Bayda, Nuremberg 9 2+8=10 8.Joe Motzko, Ingolstadt 11 4+6=10 9.Ales Kranjc, Cologne 11 4+6=10 10.Adam Mitchell, Mannheim11 3+7=10
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-10-20 09:59, pirms 12 gadiem
ej dillēs rakstīja: DEL rezultatīvāko spēlētāju galvgalī ir absolūtās NHL zvaigznes !!!!!!! :
Leading Scorers as of Oct 19, 2012 -1.Yanick Lehoux, Mannheim 11 2+15=17 2.Charlie Stephens, Cologne 11 3+10=13 3.T.J. Mulock, Eisbaren Berlin 11 3+10=13 4.Chris Minard, Cologne 11 8+4=12 5.Andreas Holmqvist, Cologne 11 3+9=12 6.Blaine Down, Straubing 10 7+4=11 7.Ryan Bayda, Nuremberg 9 2+8=10 8.Joe Motzko, Ingolstadt 11 4+6=10 9.Ales Kranjc, Cologne 11 4+6=10 10.Adam Mitchell, Mannheim11 3+7=10
Te gan butu janem vera, ka daudzi pievienojas tikai nesen: Daniel Briere no PHI, 3 speles 3 + 7 = 10, Claude Giroux 3 speles 2+5=7.

  -1 [+] [-]

, 2012-10-20 10:12, pirms 12 gadiem
MESSIBESII 777 rakstīja: šogad laikam nāksies iztikt,bez NHL
Skaties futbolu!...Vai arī gloriju sādžā sēras?

     [+] [-]

, 2012-10-20 10:27, pirms 12 gadiem
Agris 77 rakstīja: Paveicās džekam! Tagad viņš pat eirolīgas klubā netiktu.
Kaut kur komentāros par Mesi, pavīdēja ka šis pagājušajā sezonā esot vairāk iesitis nekā Biedriņš grozā iemetis.
Ar veiksmi tur maz sakara, izkapāja savu līgumu ar darbu, tas kas notiek pēc tam jau ir cits stāsts
Un Eiro līgas klubā viņš tiktu bez īpašas piepūles, vienīgais vai viņš tur noturētos-atkal cits jautājums

     [+] [-]

, 2012-10-20 11:04, pirms 12 gadiem
makaka-3 rakstīja: Biedriņu par sponsoru un komandas nosaukums Rīgas Biedriņš
šitais tiešām labs

     [+] [-]

, 2012-10-20 12:40, pirms 12 gadiem
žēl, protams, NHL ir labāki kautiņi nekā KHL. BTW, par kautiņiem runājot, kāds nezina, cik maksā biļetes uz šodien K1 maču Arēnā? tikko lasīju, ka būs baigais FAITS: Krusttēvs.com
1 2 46 komentāri