Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Senators" spiesta aizmainīt skandālā iekļuvušo Hofmanu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Senators" spiesta aizmainīt skandālā iekļuvušo Hofmanu
Maiks Hofmans
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubs Otavas "Senators" aizmainījis uzbrucēju Maiku Hofmanu, aizsargu Kodiju Donahiju un piektās kārtas izvēli 2020. gada draftā uz Sanhosē "Sharks", pretī saņemot uzbrucēju Mikelu Bedkeru, aizsargu Jūliusu Berjmanu un sestās kārtas izvēli 2020. gada draftā. Neilgi pēc tam Hofmans tika aizmainīts uz Floridas "Panthers" pret vairākām drafta izvēlēm.

Aizvadītā sezona Maikam Hofmanam bija neveiksmīgākā kopš 2015. gada – viņš guva 22 vārtus, kaut trīs reizes pēc kārtas bija izdevies pārsniegt 25 rezultatīvu metienu robežu, un izdarīja 34 rezultatīvas piespēles, tāpat uzbrukumā spēlējot vienu no pirmajām vijolēm. Hofmans realizēja 8,6% metienu, kas bija pamatīgs kritums, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, kad viņš meta ar vismaz 11,6% precizitāti.

Tomēr galvenais iemesls, kāpēc Otavas "Senators" nolēma atbrīvoties no Hofmana, meklējams skandālā ārpus laukuma. Pirms neilga laika medijos tika nopludinātas ziņas, ka komandas kapteiņa Ērika Kārlsona sieva Melinda vērsusies tiesā, jo Hofmana līgava Monika Carika internetā publicējusi anonīmus un aizskarošus komentārus, kopā aptuveni tūkstoti, kuros novēl Kārlsonam salauzt abas kājas un vēl viņu ģimenei nāvi. Martā Kārlsoni gaidīja ģimenes pieaugumu, taču viņu bērns piedzima nedzīvs.

Lai gan Hofmans un Carika noliedz, ka viņiem ir jebkāds sakars ar anonīmajiem komentāriem, atbalstu Kārlsonu ģimenei paudušas daudzu Otavas "Senators" hokejistu sievas, sakot, ka uz ko tādu spējīga būtu tikai Carika. Arī pats klubs veiks izmeklēšanu, tomēr pēc šāda skandāla atpakaļceļa vairs nebija, un Hofmana aizmainīšana ir vienīgais loģiskais risinājums.

Hofmans 2016. gadā parakstīja līgumu uz četriem gadiem par 20,75 miljoniem dolāru, tādējādi sezonā saņemot 5,2 miljonus. Otavas "Senators" jau iepriekš meklēja variantus aizmainīt uzbrucēju, tomēr nesaņēma pievilcīgu piedāvājumu. Tagad šķirties no uzbrucēja spieda situācija, jo Bedkers un Berjmans, protams, nebūs komandas līderi. Dānis Bedkers aizvadītajā sezonā 74 mačos sakrāja 37 punktus, bet 22 gadus vecais Berjmans nav debitējis pasaulē spēcīgākajā līgā.

Neilgi pēc darījuma Sanhosē "Sharks" nolēma atbrīvoties no Hofmana, aizmainot viņu un 2018. gada drafta septītās kārtas izvēli uz Floridas "Panthers" un pretī saņemot 2018. gada ceturtās un piektās kārtas draftas izvēles, kā arī nākamā gada septītās kārtas izvēli. "Maiks ir meistarīgs, stabils un smagi strādājošs spēlētājs, kurš pierādījis sevi kā talantīgs vārtu guvējs," teica "Panthers" ģenerālmenedžeris Deils Talons. "Viņa ātrums, pieredze un spējas uzbrukumā papildinās mūsu divas vadošās maiņas."

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/senators-trade-h...

     [+] [-]

, 2018-06-19 16:26, pirms 6 gadiem
Vai tad tiešām par Bedkeru neko labāku atrast nevarēja? Es saprotu, ka Hofmana vērtība skandāla dēļ mazinās, bet ne jau tik ļoti. Un nevar būt, ka maiņā iekļauto aizsargu dēļ maiņas vērtība tik ļoti uzlabojās no Senators skatapunkta. Nu ko, apsveicu Kolorado ar nākamā gada drafta 1. izvēli!

     [+] [-]

, 2018-06-19 16:47, pirms 6 gadiem
Es domāju, ka tas ir maksimums, ko Senators varēja dabūt. NHL iekšienē visi pa lielam zin visu. Visi zināja, ka Senators izmisīgi gribēja tikt no viņa vaļā, jo šādas nesaskaņas komandas iekšienē jau ir ļoti nopietnas. Ja jau piekrita šādam maiņas darījumam, tad noteikti bija vēl 2-3 citi piedāvājumi ar vēl sliktākiem piedāvājumiem. Bet nu tas, protams, ir tikai minējums no manas puses.
Salavecis2 rakstīja: Vai tad tiešām par Bedkeru neko labāku atrast nevarēja? Es saprotu, ka Hofmana vērtība skandāla dēļ mazinās, bet ne jau tik ļoti. Un nevar būt, ka maiņā iekļauto aizsargu dēļ maiņas vērtība tik ļoti uzlabojās no Senators skatapunkta. Nu ko, apsveicu Kolorado ar nākamā gada drafta 1. izvēli!

     [+] [-]

, 2018-06-19 16:50, pirms 6 gadiem
jekabs007 rakstīja: Es domāju, ka tas ir maksimums, ko Senators varēja dabūt. NHL iekšienē visi pa lielam zin visu. Visi zināja, ka Senators izmisīgi gribēja tikt no viņa vaļā, jo šādas nesaskaņas komandas iekšienē jau ir ļoti nopietnas. Ja jau piekrita šādam maiņas darījumam, tad noteikti bija vēl 2-3 citi piedāvājumi ar vēl sliktākiem piedāvājumiem. Bet nu tas, protams, ir tikai minējums no manas puses.
Starpsezona ir gara, varēja arī nesteigties. Lai kādi būtu skandāli, vasarā komanda kopā nav, tāpēc varēja arī pagaidīt labāku piedāvājumu draftā vai arī jūlijā.

     [+] [-]

, 2018-06-19 17:27, pirms 6 gadiem
Tādam mērglim,kā Hoffmanam dzīve tagad NHL būs smaga.kurš gribēs tādu komandas biedru,ar garīgi slimu veceni blakus.nabaga Sanhosē...

     [+] [-]

, 2018-06-19 17:45, pirms 6 gadiem
Granger rakstīja: Tādam mērglim,kā Hoffmanam dzīve tagad NHL būs smaga.kurš gribēs tādu komandas biedru,ar garīgi slimu veceni blakus.nabaga Sanhosē...
Sanhosē viņu tikko uz Floridu aizmainīja

  -1 [+] [-]

, 2018-06-19 17:54, pirms 6 gadiem
BK Jēkabpils un Dinamo Rīga fans rakstīja: Sanhosē viņu tikko uz Floridu aizmainīja
Ja tiko izlasiju,pret 7 raundu laikam...😂😂😂

     [+] [-]

, 2018-06-19 17:56, pirms 6 gadiem
Visi no viņa kratās vaļā kā no spitālīgā

     [+] [-]

, 2018-06-19 17:58, pirms 6 gadiem
SECOND TRADE:
⬅️to Florida Panthers:
-F Mike Hoffman
-7th Rd selection (207th) in 2018 Draft

➡️Sharks Acquire:
-2nd Rd selection in 2019 Draft
-4th Rd selection (123rd) in 2018 Draft
-5th Rd selection (139th) in 2018 Draft

     [+] [-]

, 2018-06-19 19:09, pirms 6 gadiem
Eduards Tralmaks braukšot uz Senators atīstības nometni https://twitter.com/MarkDivver/stat... .

     [+] [-]

, 2018-06-19 19:54, pirms 6 gadiem
Ja Senators dabūja Bedkeru tad Sharks viņu atdeva par konfekšu papīrīšiem.

     [+] [-]

, 2018-06-19 20:03, pirms 6 gadiem
ainars_vindulis_4034643 rakstīja: Ja Senators dabūja Bedkeru tad Sharks viņu atdeva par konfekšu papīrīšiem.
Senators pigu dabūja salīdzinājumā ar to, ko atdeva. Sharks ieguva cap space un drafta izvēles. Viņiem tādu cilvēku, kā Hofmanu komandā nevajag. Jo īpaši kopā ar Evanderu Keinu. Sharks ir ieguvēji. Viņi atbrīvojas no nevajadzīga spēlētāja, lai, varbùt parakstītu kādu brīvo aģentu. Stastniju, Tavaresu, Kovaļčuku, van Rīmsdaiku.

     [+] [-]

, 2018-06-20 12:44, pirms 6 gadiem
Salavecis2 rakstīja: Senators pigu dabūja salīdzinājumā ar to, ko atdeva. Sharks ieguva cap space un drafta izvēles. Viņiem tādu cilvēku, kā Hofmanu komandā nevajag. Jo īpaši kopā ar Evanderu Keinu. Sharks ir ieguvēji. Viņi atbrīvojas no nevajadzīga spēlētāja, lai, varbùt parakstītu kādu brīvo aģentu. Stastniju, Tavaresu, Kovaļčuku, van Rīmsdaiku.
Van Rīmsdaiks kaut kur prom taisās? Nepaliks?

     [+] [-]

, 2018-06-20 21:49, pirms 6 gadiem
M9 rakstīja: Van Rīmsdaiks kaut kur prom taisās? Nepaliks?
Domāju, ka jā. Toronto jau gribētu, lai viņš paliek un pats Van Rīmsdaiks arī, taču Toronto nepietiek cap space. Turklāt, Toronto vēl Tavaresu arī it kā grib.