Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Gustavsons tiekas ar Bušu

Juris Miņins
Juris Miņins

Gustavsons tiekas ar Bušu
Jonass Gustavsons
Foto: AP

Zviedrijas izlases vārtsargs Jonass Gustavsons, kuru pašlaik savās rindās grib redzēt vairākas Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas, pašlaik atrodas Dalasā un ir ticies ar bijušo ASV prezidentu Džordžu Bušu.

Pašlaik Jonass Gustavsons un viņa aģents atrodas Dalasā, kur turpina iepazīšanos ar pilsētu, jo tieši Dalasas "Stars" ir vieni no pretendentiem uz jaunā un talantīgā vārtsarga pakalpojumiem. Lai paaugstinātu savas izredzes uz Zviedrijas izlases vārtsargu, Dalasas hokeja komandas vadība ar spēlētāju bija devusies uz vietējā beisbola kluba Teksasas "Rangers" spēli, kurā viņš izdarī pirmo simbolisko metienu kā arī sarokojās ar bijušo ASV prezidentu Džordžu Bušu.

Jau iepriekš ziņojām, ka Gustavsons ir apmeklējis visas ieinteresētās komandas (t.i., Kolorado "Avalanche", Toronto "Maple Leafs", Dalasas "Stars" un Sanhosē "Sharks") un tagad atliek vien gaidīt kuru no tām vārtsargs ar draudīgo iesauku "The Monster" (Nezvērs, Briesmonis lat. val. - aut.) izvēlēsies.

Jāpiebilst, ka Ziemeļamerikas presē pašlaik tiek uzsvērts, ka Gustavsons nāk no tā paša čempionāta, no kura uz NHL, pirms kāda laika, ir atnākuši divi vārtsargi-izcilnieki - Mika Kiprusofs un Henriks Lundkvists. Tāpat tiek uzsvērta zviedru vārtsargu labā tehnika un Gustavsona lielais potenciāls, tāpēc komandām, kuras grib Jonasu redzēt savās rindās, ir kārtīgi jāpastrādā.

Tāpat jau iepriekš ziņojām, ka Gustavsonam visi četri potenciālie darba devēji ir apsolījuši maksāt viņa statusam atbilstošo maksimāli iespējamo algu - 0.9 miljonus ASV dolāru, taču ar papildus "bonusiem" šī līguma summa varētu sasniegt aptuveni 2.25 miljonus ASV dolāru.

Tāpat nevar nepieminēt, ka šosezon Gusavsons bija iekļauts Zviedrijas izlases sastāvā Pasaules hokeja čempionātam, kurā viņš arī aizvadīja piecas spēles (2.83 ielaisti vārti vidēji spēlē, 91.4% atvairīto metienu) un palīdzēja zviedriem tikt pie bronzas medaļas, savukārt regulārajā sezonā, kurā viņš pārstāvēja Zviedrijas Elites līgas komandu "Farjestad", Gustavsona kontā ir 42 spēles, vidēji spēlē ielaisti 1.96 vārti un atvairīti 93.2% no visiem pretinieku metieniem.

Izmantotie resursi:
insider.espn.go.com

  +2 [+] [-]

, 2009-06-19 23:00, pirms 15 gadiem
Oho "Monstram" pagodinājums liels !

  +3 [+] [-]

, 2009-06-19 23:05, pirms 15 gadiem
Krokodils rakstīja: Oho "Monstram" pagodinājums liels !
Liels vai neliels, bet Dalasa, izskatās, baigi grib Gustavsonu, ja jau uz beisbolu atveda metienu izdarīt... mol, ja jau metienu izdarīji (kas štatos ir liels pagodinājums), tad būtu muļķīģi iet kkur citur.
Izskatās, ka "Stars" zin kā pielauzt zviedrus (nesen pie viņiem vēl bija ne mazāka zviedru kopiena kā Detroitā), Fabians Brunstrēms pagājušgad arī pēc "vojāža" pa visām ieinteresētajām komandām palika Dalasā.

  +1 [+] [-]

, 2009-06-19 23:08, pirms 15 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Liels vai neliels, bet Dalasa, izskatās, baigi grib Gustavsonu, ja jau uz beisbolu atveda metienu izdarīt... mol, ja jau metienu izdarīji (kas štatos ir liels pagodinājums), tad būtu muļķīģi iet kkur citur.
Izskatās, ka "Stars" zin kā pielauzt zviedrus (nesen pie viņiem vēl bija ne mazāka zviedru kopiena kā Detroitā), Fabians Brunstrēms pagājušgad arī pēc "vojāža" pa visām ieinteresētajām komandām palika Dalasā.
Stars taču nedomā atkārtot Red wings panākumus piesaistot kaudzi ar zviedriem? Tur jau 4 zviedri spēlē ja nemaldos? Jeb tagad 3 palika kopš Lundkvists parakstījā līgumu ar Frolunda?

     [+] [-]

, 2009-06-19 23:11, pirms 15 gadiem
Krokodils rakstīja: Stars taču nedomā atkārtot Red wings panākumus piesaistot kaudzi ar zviedriem? Tur jau 4 zviedri spēlē ja nemaldos? Jeb tagad 3 palika kopš Lundkvists parakstījā līgumu ar Frolunda?
Bija pieci, tagad (pēc Lundkvista aiziešanas) - 4. Bet pirms dažām sezonām (pagājušsezon?) bija vēl vairāk.

  +3 [+] [-]

, 2009-06-19 23:16, pirms 15 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Bija pieci, tagad (pēc Lundkvista aiziešanas) - 4. Bet pirms dažām sezonām (pagājušsezon?) bija vēl vairāk.
Nu bet sorry, tie 8 zviedri iekš Red Wings sit cauri vispār, 8 vienas tautības pārstāvji vienā komandā , Krievi to uzskatītu par KHL līmeņa graušanu !

  +1 [+] [-]

, 2009-06-19 23:21, pirms 15 gadiem
Krokodils rakstīja: Nu bet sorry, tie 8 zviedri iekš Red Wings sit cauri vispār, 8 vienas tautības pārstāvji vienā komandā , Krievi to uzskatītu par KHL līmeņa graušanu !
Nu Dalasā tad arī bija kkur apmēram tā (7 laikam)..., bet tas ieskaitot arī tos, kuri bija pirmās komandas sistēmā (tb arī tie, kam nebija reglārs spēles laiks pirmajā komandā).

  +2 [+] [-]

, 2009-06-20 01:17, pirms 15 gadiem
Jau sāk palikt uzmācīgi, ka tik ļoti ņemas ap to Gustavsonu, liekas, ka atrādīšanās kampaņa izreklamēta, kā Krosbija ienākšanai NHL.

     [+] [-]

, 2009-06-20 10:48, pirms 15 gadiem
guntis86 rakstīja: Jau sāk palikt uzmācīgi, ka tik ļoti ņemas ap to Gustavsonu, liekas, ka atrādīšanās kampaņa izreklamēta, kā Krosbija ienākšanai NHL.
Piekrītu, ja čalis nepaņems Vezinu+Kalderu būšu vīlies.

     [+] [-]

, 2009-06-20 12:44, pirms 15 gadiem
Krokodils rakstīja: Nu bet sorry, tie 8 zviedri iekš Red Wings sit cauri vispār, 8 vienas tautības pārstāvji vienā komandā , Krievi to uzskatītu par KHL līmeņa graušanu !
Brīvais tirgus! spēlē labākie!

  +1 [+] [-]

, 2009-06-20 15:13, pirms 15 gadiem
Gustavsons tiekas ar Bušu

Nu varbūt tagad izdarīs izvēli, kurā klubā spēlēt. Izskatās gan, ka tā varētu būt Dalasa !