Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

13 sezonas un 700 spēles NHL aizvadījušais Eniss sezonas vidū paziņo par karjeras beigām

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

13 sezonas un 700 spēles NHL aizvadījušais Eniss sezonas vidū paziņo par karjeras beigām
Tailers Eniss. Foto: NHL

34 gadu vecumā par karjeras beigām izšķīries Nacionālajā hokeja līgā (NHL) 13 sezonas un 700 spēles aizvadījušais uzbrucējs Tailers Eniss. Kanādietis šajā sezonā pārstāvēja Vācijas klubu Manheimas "Adler".

Taileru Enisu, kurš Kanādas izlases sastāvā kļuvis gan par pasaules čempionu, gan par junioru čempionu 2008. gada drafta pirmajā kārtā izraudzījās Bufalo "Sabres". NHL karjerā viņš aizvadīja 700 spēles, kurās izcēlās ar 144 vārtiem un 346 punktiem.

Uzbrucējs pārstāvēja piecas komandas – "Sabres", Minesotas "Wild", Toronto "Maple Leafs", Edmontonas "Oilers" un Otavas "Senators". Kanādas galvaspilsētas komanda kļuva par pēdējo NHL vienību Enisa karjerā – 2021./22. gada sezonā viņš aizvadīja 57 spēles "Senators" kreklā, iekrājot 24 punktus.

Četras sezonas Eniss aizvadīja plecu pie pleca ar Zemgu Girgensonu, bet vienā sezonā dalīja ģērbtuves ar Rūdolfu Balceru.

Pagājušo sezonu Eniss pavadīja Šveicē, Bernes klubā, bet pirms šīs sezonas pievienojās Vācijas klubam Manheimas "Adler". Septiņos mačos piecas rezultatīvas piespēles iekrājušais Eniss sezonas vidū pārsteidza kluba vadību ar savu lēmumu likt punktu karjerai.

Novembra beigās par "Adler" sporta direktoru un galveno treneri kļuva Dalass Īkinss – amerikānis, kurš bijis galvenais treneris Edmontonas "Oilers" un Anaheimas "Ducks" komandās.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/tyler-enni...

     [+] [-]

, 2024-01-19 11:54, pirms pusgada
CBJ waiveros Mārtinu iemetuši.