Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Pointam uzvaras vārti pret "Islanders", čempione "Lightning" pārņem vadību sērijā

Matīss Kučinsks
Matīss Kučinsks

Pointam uzvaras vārti pret "Islanders", čempione "Lightning" pārņem vadību sērijā
Breidens Points tiek apsveikts ar vārtu guvumu. Foto: USA Sports Today/Scanpix

Otro uzvaru Nacionālās hokeja līgas (NHL) pusfinālā izcīnījusi čempione Tampabejas "Lightning", kas izbraukumā, pateicoties Breidena Pointa vārtiem, ar 2:1 pārspēja Ņujorkas "Islanders". Sērijā rezultāts kļuvis 2-1 par labu aizvadītās sezonas čempionei. Par mača pirmo zvaigzni atzīts "Lightning" vārtu vīrs Andrejs Vasiļevskis, kurš atvairīja 29 pretinieku metienus.

Pirmajās 20 minūtēs vairāk pa vārtiem meta Tampabejas "Lightning", kas arī prata gūt vienīgos vārtus šajā periodā. Perioda vidū ripa pēc rikošeta ļoti veiksmīgi vārtu priekšā nonāca pie Janni Gurdē, kurš to trieca Sergeja Varlamova sargātajos vārtos – 1:0. Perioda turpinājumā vārti netika gūti, bet otrā perioda noslēgumā Kals Klaterbaks panāca izlīdzinājumu. Vasiļevska sargāto vārtu priekšā bija pamatīgs haoss, bet Klaterbaks prata ripu ievirzīt "Lightning" vārtos – 1:1.

"Islanders" krietni vairāk uzbruka un šķita, ka pirms noslēdzošā perioda rezultāts nemainīsies, tomēr nepilnas 20 sekundes pirms otrā perioda beigām uzvaras vārtus vairākumā guva Breidens Points. Ņikita Kučerovs izdarīja metienu, ripa pēc rikošeta nonāca pie Pointa, kurš kritienā prata ne tikai izdarīt uzmetienu uz Varlamova sargātajiem vārtiem, bet arī ievirzīt ripu vārtos un panākt 2:1 par labu Tampabejai.

Noslēdzošajā periodā "Islanders" centās atspēlēties, bet nesekmīgi, spēlei noslēdzoties ar "Lightning" panākumu (2:1). Sērijā rezultāts kļuvis 2-1 par labu NHL čempionei "Lightning". Par spēles pirmo zvaigzni atzīts tika "Lightning" vārtu vīrs Andrejs Vasiļevskis, kurš atvairīja 29 metienus (96,4%), otrās zvaigznes gods uzvaras vārtu autoram Pointam, bet trešo vietu izpelnījās "Islanders" vienīgo vārtu autors Klaterbaks. Sērijas ceturtā spēle tiks aizvadīta Ņujorkā naktī uz svētdienu.

Stenlija kausa pusfināls

Pāris1.spēle2.spēle3.spēle4.spēle5.spēle6.spēle7.spēleRezultāts sērijā
Golden Knights – Canadiens4:12:31-1
Lightning – Islanders1:24:22:12-1

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...

     [+] [-]

, 2021-06-18 12:13, pirms 3 gadiem
Ļoti labi.Nez cik ilgi tādu sniegumu Vasiļevskis noturēs,iespaidīgi !