Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Vinipegas "Jets" amerikāņu aizsargu Trubu aizmaina uz Ņujorkas "Rangers"

Agris Suveizda

Vinipegas "Jets" amerikāņu aizsargu Trubu aizmaina uz Ņujorkas "Rangers"
Džeikobs Truba
Foto: Sipa USA/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas komandas Vinipegas "Jets" un Ņujorkas "Rangers" vienojušās par maiņas darījumu. Uz "Rangers" aizmainīts Džeikobs Truba, kurš jūlijā kļūs par ierobežoti brīvo aģentu, bet "Jets" ieguva citu aizsargu Nīlu Pjonku, kurš arī kļūs par ierobežoti brīvo aģentu, un šā gada drafta divdesmito izvēli.

"Mēs gribētu paturēt visus spēlētājus un vēlētos pietiekamu algu budžetu, lai viņiem varētu piedāvāt tik lielus līguma pagarinājumus, cik viņi ir pelnījuši. Taču tāda ir dzīves realitāte," Trubas aizmainīšanu komentēja "Jets" ģenerālmenedžeris Kevins Ševeldejofs. "Truba noteikti ir spēlētājs, kurš auga un attīstījās, bet, saprotams, viņam bija dažas personīgas lietas, kuras viņš vēlējās realizēt. Ņemot vērā līguma ilgumu, iniciatīva piederēja viņam."

Par Trubas vēlmi pamest Vinipegas "Jets" tika runāts jau ilgāku laiku, un starp galvenajiem potenciālajiem kandidātiem uz amerikāņa iegūšanu bija arī Ņujorkas "Rangers", kurai nevajadzētu būt lielām problēmām piedāvāt uzbrūkošajam aizsargam vērienīgu līgumu. Abas vienības ar šo darījumu būtībā apmainījušās tiesībām uz topošajiem ierobežoti brīvajiem aģentiem, par ko "Jets" ieguvusi arī drafta pirmās kārtas izvēli.

Vinipegas "Jets" 2012. gadā Trubu draftēja ar devīto numuru, un amerikānim šī bija individuāli labākā no sešām sezonām. Truba, saņemot piecarpus miljonus dolāru, regulārajā sezonā aizvadīja 82 spēles un sakrāja 50 (8+42) punktus, 58 soda minūtes un pozitīvu lietderību +8. Stenlija kausā 25 gadus vecajam aizsargam sešas spēles, viena rezultatīva piespēle, četras soda minūtes un negatīva lietderība -2. Pjonks, kuram jūlijā apritēs 24 gadi, debijas sezonā līgā aizvadīja 73 spēles, sakrāja 26 (6+20) punktus, 35 soda minūtes un negatīvu lietderību -19. Pjonks pirmā līmeņa līguma ietvaros saņēma 925 tūkstošus dolāru gadā.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/jets/news/cheve...
https://www.nhl.com/rangers/news/ra...

     [+] [-]

, 2019-06-18 17:26, pirms 5 gadiem
Ķēniņam vietu labāk būtu atbrīvojuši!

  +1 [+] [-]

, 2019-06-18 17:54, pirms 5 gadiem
Bija Truba - nav Trubas

     [+] [-]

, 2019-06-18 21:51, pirms 5 gadiem
Truba, nu mdāa, izklausās pēc kaut kādas caurules, bet Uzvārdu jāraksta labāk būtu jāraksta Trauba!