Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Vārtsargu vasara NHL

Juris Miņins
Juris Miņins

Vārtsargu vasara NHL
Maikls Leitons
Foto: AP/Scanpix

Šī gada Nacionālās hokeja līgas (NHL) brīvo aģentu tirgus, kurš sāksies 1. jūlijā, iezīmējas ar vienu uzskatāmu tendenci – "seklumu" laukumu spēlētāju segmentā un "dziļumu" vārtsargu pozīcijā. Kāda izskatās situācija ar vārtsargiem uz šo brīdi?

Hokeja līdzjutējiem, ekspertiem, spēlētājiem un jebkuram, kurš hokeju ir redzējis vismaz "ar vienu aci" ir zināma tāda tēze, ka vārtsargs esot puse no komandas... vai pat vairāk. Lai arī līdz galam šādai domai negribētos piekrist, taču tas, ka bez laba vārtsarga komanda uz panākumiem var necerēt, tas ir skaidrs. Tāpēc arī šī vasara brīvo aģentu tirgū solās būt interesanta, jo "uz letes" ir izlikti kā stabili NHL pirmie numuri, tā rezervisti.
Lai visu vairāk vai mazāk "saliktu pa plauktiņiem", ieskatīsimies, kāds tad ir reālais piedāvājums.

Neapšaubāmi, šīs vasaras "lielās zivis" vārtsargu dīķī būs Jevgeņijs Nabokovs, Mārtijs Turko, Žozē Teodors, Kriss Meisons un, iespējams, Rejs Emerijs ar Martinu Bīronu. Tieši viņi būs tie, kuri "bīdīs" visu šīsvasaras tirgu. Taču, šie vārtsargi ir jāiedala divās grupās – tie, kas varētu palikt savās iepriekšējās vienībās un tie, kam šī iespēja ir liegta.

Pirmajā grupā, noteikti, ir liekams Nabokovs, Teodors un Emerijs. Viņu iespēja palikt savās iepriekšējās vienībās ir vērtējama kā 50/50, jo pēdējā laikā aizvien skaļākas kļūst runas, ka Nabokovs, tomēr paliks Sanhosē (un uzbrucējs Patriks Marlo - nē), bet Žozē Teodors, pateicoties nesliktajai aizvadītajai sezonai, varētu veidot duetu "Caps" vārtos ar Semjonu Varlamovu, lai arī pēdējā gada laikā vairakkārt izskanēja viedoklis, ka Teodors aizvada pēdējo sezonu Vašingtonas komandā. Emerijs... sezonu iesāka ļoti pārliecinoši, taču vairāki savainojumi viņam liedza to pabeigt un pirmā vārtsarga vietu aizņēma gan Bušē, gan, vēlāk, Leitons. Tā kā Bušē vēl ir viena gada līgums, bet Leitons, kurš arī ir neierobežotais brīvais aģents, sevi labi parādīja sezonas izskaņā, Emerijam varētu būt visai grūti noturēties Filadelfijā, taču jāņem vērā, ka Rejs ir drošais variants, kamēr Maikls var izrādīties "viena hita brīnums" (kādus NHL vēsture zina ne mazums).

Turko, Meisons, Bīrons ir pieskaitāmi otrajai grupai, t.i., tiem, kas oktobri sagaidīs jau citās pilsētās. Ja Mārtija gadījumā lielākā viņa problēma bija alga un Dalasas "Stars" vienības vēlme "pārbūvēties" (tāpēc arī ar spēlētāju netika apgarinātas darba attiecības), tad Meisons un Bīrons ir sarežģītākā situācijā. Abi ir pierādījuši, ka var būt pirmie numuri, taču tāpat var būt arī dublieri un, visdrīzāk, tieši otrajā ampluā viņi tiks izskatīti (ar visām no tā izrietošajām).

Pievēršoties otrajiem numuriem, uzreiz ir jāpiemin Vesa Toskala, Johans Hedbergs, Antero Nītimaki, Alekss Olds, Endrjū Reikrofts. Iespējams, kādam liksies, ka viņi varētu spēlēt arī kā pirmie vārtu vīri. Nav izslēgts, taču uz šo brīdi viņu vērtība ir lielāka kā otrajiem numuriem, taču ar vairākiem nosacījumiem – Toskalam ir jāsamazina savas finansiālās prasības, Reikroftam jāiegūst pārliecība par sevi (vajadzīga spēļu prakse), Hedbergs var spēlēt tandēmā ar kādu nesliktu (bet ne dominantu) pirmo vārtsargu. Nītimaki un Olds no šīs grupas gan varētu būt kā labākie otrie numuri, cita lieta, kādā sistēmā.

Protams, šovasar būs arī tādi vārtsargi, kuri mēģinās pārcelties pāri okeānam uz Eiropu. Pie tādiem pašlaik tiek pieskaitīti Menijs Legasī, Stīvens Valikets, Kērtiss Senfords un Veids Dubelevics. Zīmīgi, ka visiem, izņemot Senfordu, ir pieredze Eiropas hokejā, precīzāk, Krievijas Superlīgā un KHL... .

Visbeidzot, ja runā par ierobežotajiem brīvajiem aģentiem, tad šogad tādu arī ir padaudz. Protams, visdrīzāk, viņi savas komandas nemainīs, taču būs interesanti pavērot ar kādiem līgumiem viņi tiks atalgoti. Kerijs Praiss, Jaroslavs Halaks, Ondrejs Pavelecs, Džošs Hārdings, Mihals Noivirts, Džefs Druāns-Deloriē, Devans Dubniks, viņiem visiem šovasar būs jāpacīnās par labākiem līguma nosacījumiem. Sevišķi tas ir attiecināms uz Dubnika-Deloriē duetu, jo ar Nikolaja Habibuļina atgriešanos vārtos vienam no jaunajiem censoņiem būs "jāpaiet" malā. Un tā kā AHL, domājams, viņus neapmierina, atliks maiņa un kā galvenais maiņas partneris pašlaik tiek minēts Monreālas "Canadiens", kuriem ir nepieciešams otrais numurs.

Tā nu izskatās vārtsargu tirgus'2010. Ar skaļiem uzvārdiem, spēlētājiem-uzvārdiem (t.i. tādiem, no kuriem vairāk ir uzvārds, nekā spēle) un jaunajiem talantiem, kuriem sava vieta NHL vēl ir jāizkonkurē. Neapšaubāmi, būs interesanti!

Pilns saraksts ar šī gada brīvajiem aģentiem-vārtsargiem:
nhlnumbers.com

Kurš būs šīsvasaras visapmaksātākais vārtsargs?

  • 9

  • 15

  • 141

  • 5

  • 52

  • 3

  • 3

  • 20


 +10 [+] [-]

, 2010-06-18 15:30, pirms 14 gadiem
Es domāju, ka apmaksātākajam vajadzētu būt Halakam, bet būs Nabokovs.

  +4 [+] [-]

, 2010-06-18 15:50, pirms 14 gadiem
autor lūdzu izlabo gramatiskās kļūdas... te jau mazliet pa daudz

     [+] [-]

, 2010-06-18 16:05, pirms 14 gadiem
Shenker rakstīja: autor lūdzu izlabo gramatiskās kļūdas... te jau mazliet pa daudz
Blogs: Iļja domā, klubi skaita naudu

  -2 [+] [-]

, 2010-06-18 16:05, pirms 14 gadiem
kino rakstīja: Es domāju, ka apmaksātākajam vajadzētu būt Halakam, bet būs Nabokovs.
Cik saprotu Blues darīs visu, lai arī to Halaku tagad paturētu tapēc domāju čalis varētu būt arī apmaksātākais.... Nabokovs ir labs pa sezonu, bet PO ir pa lielam nekāds..... cik ilgi "šarki" ar viņu taisās "auklēties" un samierināsies tikai ar "dalību PO"...?

     [+] [-]

, 2010-06-18 16:39, pirms 14 gadiem
als rakstīja: Cik saprotu Blues darīs visu, lai arī to Halaku tagad paturētu tapēc domāju čalis varētu būt arī apmaksātākais.... Nabokovs ir labs pa sezonu, bet PO ir pa lielam nekāds..... cik ilgi "šarki" ar viņu taisās "auklēties" un samierināsies tikai ar "dalību PO"...?
Sen bij laiks beigt auklēties.

  +1 [+] [-]

, 2010-06-18 16:41, pirms 14 gadiem
Neticu, ka Halāks, būs visvairāk apmaksātais, jo viņš vel ir jauns priekš vārtsarga un parasti šādiem vārtsargiem lielas algas nemaksā, visticamāk, ka tomēr Nabokovs saņems visvairāk, jo viņš ir pieredzējušāks, līdz ar to nedaudz stabilāks par Halāku.

     [+] [-]

, 2010-06-18 16:47, pirms 14 gadiem
Diez vai Monreāla iemainīs kādu jauno. Viņiem jau fermā tāds ir Desjardēna izskatā. Vairāk ticams, ka lai 'audzinātu' Praisu mēģinās dabūt kādu pieredzējušu goliju (Turko, Birons).

     [+] [-]

, 2010-06-18 18:21, pirms 14 gadiem
gray66 rakstīja: Nabokovs ir pieredzējušāks, līdz ar to nedaudz stabilāks par Halāku.
Bet realitātē ir otrādāk

     [+] [-]

, 2010-06-18 18:21, pirms 14 gadiem
Un Emerijs jau Filijā nepalikšot.

  +1 [+] [-]

, 2010-06-18 18:32, pirms 14 gadiem
Halāks noteikti nebūs apmaksātais. domājams būs viņam no 3 līdz 4 miljoni, bet ne vairāk

     [+] [-]

, 2010-06-18 21:10, pirms 14 gadiem
Baigi, baigi gribas, lai beidzot SJS ir kārtīgs vārtsargs, kurš ne tikai var izvilkt pilnīgi visu (kad ir laba diena), bet arī neizdarīt stulbas kļūdas (sliktā dienā). Šobrīd šķiet, ka neviens cits no tiem, kurus var saukt par ekstra klases vārtsargiem mums nespīd, tā kā, laikam, NAbijs ir labākā izvēle. Lai vai kā, ja viņš aizies būs poh, bet žēl būs Marlo. Šķiet, ka tas ir neizbēgami, bet tomēr.

 +14 [+] [-]

, 2010-06-19 21:16, pirms 14 gadiem
Būs karsti !
+ apmaksātākais būs - Halāks ... jo aizvadīja lielisku sezonu !