Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Gustavsons apmeklējis visas ieinteresētās komandas

Juris Miņins
Juris Miņins

Gustavsons apmeklējis visas ieinteresētās komandas
Jonass Gustavsons
Foto: Scanpix

Zviedru vārtsargs Jonass Gustavsons, kurš pašlaik ir "karstākais" Eiropas spēlētājs, ir apmeklējis visas Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas, kas par viņu ir izrādījušas interesi un jau tuvākajā laikā pieņems lēmumu par labu vienai no tām.

Kā pēdējo, šorīt, Gustavsons apmeklēja Dalasas "Stars" vienību. Zviedrijas izlases vārtsargs iepazinās ar komandas struktūru, tās darbiniekiem, kā arī apmeklēja spēļu un treniņu halles un, protams, kopā ar aģentu, veica pārrunas par iespējamā līguma nosacījumiem.

Pēc dalasiešu sarunām ar Gustavsonu un viņa pārstāvjiem, vietējā prese vēlējās uzzināt kas bija tie faktori ar kuriem "Stars" vadība gribēja ieinteresēt "Monstru" ("The Monster", Gustavsona iesauka - aut.) un uz šo jutājumu komandas ģenerālmenedžeris Less Džeksons atbildēja: "Es uzskatu, ka mūsu komanda ir ar labu vārdu, tas ir zīmols, kas pats sevi "pārdod" un ieinteresē."

Jāpiebilst, ka, ja Gustavsons savu izvēli izdarīs par labu "Stars" vienība, tad dalasieši jau otro sezonu pēc kārtas būs "noķēruši" kādu no Eiropas hokeja "lielajām zivīm", jo pagājušvasar, pēc ļoti līdzīga scenārija un arī no "Farjestad" komandas tika iegūts cits zviedrs, uzbrucējs Fabians Brunstrēms.

Atgādināsim, ka pašlaik par vārtsargu interesējas četras Nacionālās hokeja līgas vienības - Kolorado "Avalanche", Toronto "Maple Leafs", Dalasas "Stars" un Sanhosē "Sharks" un ir paredzams, ka visas no šīm komandām piedāvās talantīgajam vārtsargam maksimāli iespējamo līgumu - 0.9 miljoni ASV dolāru gadā. Pats hokejists, zviedru laikrakstam "Aftonbladet" šajā sakarā paziņoja: "Šajā situācijā ir viens labums - nav jālauza galva un jāpieņem, iespējams, muļķīģi lēmumi sakarā ar līguma finansiālajiem nosacījumiem."

Tāpat nevar nepieminēt, ka šosezon Gusavsons bija iekļauts Zviedrijas izlases sastāvā Pasaules hokeja čempionātam, kurā viņš arī aizvadīja piecas spēles (2.83 ielaisti vārti vidēji spēlē, 91.4% atvairīto metienu) un palīdzēja zviedriem tikt pie bronzas medaļas, savukārt regulārajā sezonā, kurā viņš pārstāvēja Zviedrijas Elites līgas komandu "Farjestad", Gustavsona kontā ir 42 spēles, vidēji spēlē ielaisti 1.96 vārti un atvairīti 93.2% no visiem pretinieku metieniem.

Izmantotie resursi:
insider.espn.go.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2009-06-18 23:20, pirms 15 gadiem
plus rakstīja: Pret latviju pc bija Livs vai ari es kludos
bij bij, droši vien dakterē savu muguras traumu un dusmīgi kaut ko bubina par mūsu Ņiživiju

  +4 [+] [-]

, 2009-06-18 23:23, pirms 15 gadiem
Pavļiks Ķīsels rakstīja: Nebiju par šito čali līdz šim neko daudz dzirdējis. Ķipa baigais urbis?
Nu ja jau NHL komandas rindā pēc viņa stāv, tad, jā, "baigais urbis" gan, es pat teiktu - perforators!

plus

Jā, pret Latviju vārtos bija Stefans Livs, Gustavsons stāvēja vairāk turnīra otrajā pusē (lai arī, ģimenes apstākļu dēļ, tas nebija viņa labākais turnīrs).

  -2 [+] [-]

, 2009-06-18 23:27, pirms 15 gadiem
Varētu iet uz "Sharks", Nabokovs vairs nav nekāds jaunais...

  +1 [+] [-]

, 2009-06-19 00:02, pirms 15 gadiem
man liekas avalanchi buutu labs variants vinam

     [+] [-]

, 2009-06-19 12:10, pirms 15 gadiem
Es domāju ka labāk būtu uz Dalasas Zvaigznēm , jo ja nemaldos tad tur viens vartsargs jau ir zviedrs (holmstroms)

     [+] [-]

, 2009-06-19 12:29, pirms 15 gadiem
Sharks varētu Nabokovu iemainīt pret drafta iespēju(piem ar Tampu), un iegūt Gustavsonu un jauno talantu Hedman un Sharks nākošgad joprojām būtu spēks un varbūt beidzot pārvarētu 1 kārtu playOff.

     [+] [-]

, 2009-06-19 14:47, pirms 15 gadiem
Pagaidām gan runā, ka Gustavsons spēlēs Toronto...