Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Bļugeram sērijas otrā spēle, Bertāns pret "Celtics" par tikšanu play-off

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Bļugeram sērijas otrā spēle, Bertāns pret "Celtics" par tikšanu play-off
Teodors Bļugers. Foto: AP/Scanpix

Naktī no otrdienas uz trešdienu Nacionālās hokeja līgas Stenlija kausa izcīņas otro spēli aizvadīs Teodors Bļugers, kura pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" sēriju sāka ar zaudējumu savā laukumā. Tikmēr Dāvim Bertānam un Vašingtonas "Wizards" priekšā ļoti svarīgs duelis – uzvara garantēs dalību Nacionālās basketbola asociācijas play-off.

Teodoram Bļugeram svētdien aizvadītajā sērijas atklāšanas mačā bija laba iespēja izvirzīt savu komandu vadībā, tomēr tā palika neizmantota. Latviešu centrs laukumā pavadīja 19 minūtes, izdarot trīs metienus un trīs spēka paņēmienus. Pitsburgas "Penguins" pagarinājumā ar 3:4 piekāpās Ņujorkas "Islanders" un pirmās kārtas sērijā nonāca iedzinējos ar 0-1. Nākamā spēle tiks aizvadīta šonakt pulksten 2:30 pēc Latvijas laika.

"Penguins" aizvadīja gana pārliecinošu spēli un uzbruka bīstamāk, tomēr pievīla vārtsargs Tristens Džerijs – tikai vienam no četriem metieniem varbūtība nonākt vārtu tīklā bija augstāka par pieciem procentiem. Tas bija "Islanders" uzbrucēja Kaila Palmjeri uzvaras metiens spēles 77. minūtē, ripai lidojot tuvajā stūrī virs Džerija pleca. Regulārajā sezonā labāka statistika bija citam Pitsburgas vārtsargam Keisijam Desmitam, tomēr viņš ir savainots. Sērijas pirmo maču traumas dēļ bija spiests izlaist arī Jevgeņijs Malkins.

Pitsburga zaudējusi desmit no pēdējām 11 izslēgšanas spēlēm, ieskaitot 2019. gada pirmās kārtas dueli pret "Islanders", kurā tika ciesta šokējoša 0-4 neveiksme. "Penguins" gan tāpat ir favorītes statusā, tomēr Berija Troca trenētās komandas vienmēr bijis ciets rieksts. Vēl vienu zaudējumu savā laukumā Pitsburga nevar atļauties. Jāpiezīmē, ka uz spēli drīkstēs ierasties 50% no arēnas ietilpības jeb 9000 fanu.

"Penguins" un "Islanders" sērijas kalendārs

DatumsLaiksMājiniekiViesiRez.
16. maijs19:00PenguinsIslanders3:4 P
19. maijs2:30PenguinsIslanders
21. maijs2:00IslandersPenguins
22. maijs22:00IslandersPenguins
25. maijsPenguinsIslanders
27. maijsIslandersPenguins
28. maijsPenguinsIslanders

Ja Bļugeram jau risinās play-off cīņas, tad vēl viens izšķirošais solis izslēgšanas spēļu virzienā jāsper Dāvim Bertānam, kura pārstāvētā Vašingtonas "Wizards" pulksten 4:00 izbraukumā tiksies pret Bostonas "Celtics". Uzvarētāja kļūs par play-off dalībnieci, bet zaudētājai tiks dota vēl viena iespēja – būs jāspēlē pret Šarlotes "Hornets" un Indianas "Pacers" mača uzvarētāju.

Regulārajā sezonā savstarpējos mačos labāk veicās "Celtics", kas uzvarēja divos no trim dueļiem. Taču pēdējais tika aizvadīts 28. februārī. Turpinājumā komandas uzņēma dažādus kursus. Bostona zaudēja desmit no pēdējām 15 regulārās sezonas spēlēm, turklāt traumas dēļ zaudēja Džeilenu Braunu. Tikmēr "Wizards" sezonas izskaņā parūpējās par 17-6 bilanci, komandas biedrus aiz sevis vedot Bredlijam Bīlam un Raselam Vestbrukam.

Bertāns mačos pret "Celtics" guva 20, 13 un astoņus punktus. Mačā, kurā viņš iemeta vismazāk, "Wizards" uzvarēja. Ražīgākajā spēlē latviešu snaiperis realizēja piecus tālmetienus, tomēr tika piedzīvota neveiksme ar viena punkta starpību.

Pāra uzvarētāja pirmajā kārtā tiksies pret Bruklinas "Nets". Ja šajā mačā tiks piedzīvots zaudējums, bet pēc tam izdosies pieveikt "Pacers"/"Hornets", tad pirmajā kārtā pretī nāks Filadelfijas "76ers".

NBA "play-in"

LaiksSpēle
1:30Pacers - Hornets
4:00Celtics - Wizards

  -1 [+] [-]

, 2021-05-18 19:23, pirms 3 gadiem
Buņģu Bļugeram

  -1 [+] [-]

, 2021-05-18 19:47, pirms 3 gadiem
hokejists77 rakstīja: Buņģu Bļugeram
par kādu Buņģi Tu runā???

  -3 [+] [-]

, 2021-05-18 20:25, pirms 3 gadiem
WSH apspēlēs brīvajā kritienā esošos Bostoniešus un sagādās nopietnas problēmas plakanās zemes iedzīvotājiem 1.kārtā. Nebrīnīšos, ja BOS zaudēs abas spēles. Jo tā komanda nefunkcionē vairs jēdzīgi.

     [+] [-]

, 2021-05-18 20:43, pirms 3 gadiem
Rons Veikers rakstīja: WSH apspēlēs brīvajā kritienā esošos Bostoniešus un sagādās nopietnas problēmas plakanās zemes iedzīvotājiem 1.kārtā. Nebrīnīšos, ja BOS zaudēs abas spēles. Jo tā komanda nefunkcionē vairs jēdzīgi.
Labi, ka WSH viss ir TIP-TOP.

  -1 [+] [-]

, 2021-05-18 21:34, pirms 3 gadiem
Abrags rakstīja: par kādu Buņģi Tu runā???
Par rasola bļodu

  -1 [+] [-]

, 2021-05-18 21:48, pirms 3 gadiem
Rons Veikers rakstīja: WSH apspēlēs brīvajā kritienā esošos Bostoniešus un sagādās nopietnas problēmas plakanās zemes iedzīvotājiem 1.kārtā. Nebrīnīšos, ja BOS zaudēs abas spēles. Jo tā komanda nefunkcionē vairs jēdzīgi.
Vakara smieklu deva, paldies!

  -1 [+] [-]

, 2021-05-18 22:13, pirms 3 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Labi, ka WSH viss ir TIP-TOP.
Un kas tad viņiem par problēmām? Vienīgā ir it kā Bīla trauma, ar kuru viņš var spēlēt. Ja atkal nespēlēs Neto, tad uzbrukumā būs neliels iztrūkums, jo pēdējā laikā viņš ir ieskrējies, kā jau visa komanda.

     [+] [-]

, 2021-05-18 22:14, pirms 3 gadiem
Lai kaut mēģinātu sagādāt problēmas plakanai zemei, obligāti vajag 100 procentīgu Bīlu. Ideālā variantā būtu jāļauj viņam šodien atpūsties un uzvarēt bez viņa, bet diez vai tāds variants būs. Visstubākais variants būtu kā pirmo puslaiku pret Hornets - Bīls ir laukumā, bet vairāk traucē, nekā palīdz

     [+] [-]

, 2021-05-18 22:18, pirms 3 gadiem
Ja nu kas, Indianai Leverts ārā, kovidnieks. Tā, ka nekas baigi briesmīgs nebūtu pretī arī otrajā spēlē. Vienīgais, ka nevajag nekādu otru spēli, jāļauj Bīlm atpūsties.

     [+] [-]

, 2021-05-18 22:21, pirms 3 gadiem
Tikmēr otrā pārī viss paliek vēl dīvaināk/interesantāk. Indianas LaVerts ievietots protokolā. Tātad nespēlēs abi komandas labākie aizsargi. Te ir gandrīz neiespējami kko prognozēt. Ņemot vērā šarlotes uzsvaru uz aizsargiem un Indianas problēmām ar komandas ķīmiju un konfliktiem, domāju ka uzvarēs Šarlote.

     [+] [-]

, 2021-05-18 22:38, pirms 3 gadiem
Swordsman rakstīja: Lai kaut mēģinātu sagādāt problēmas plakanai zemei, obligāti vajag 100 procentīgu Bīlu. Ideālā variantā būtu jāļauj viņam šodien atpūsties un uzvarēt bez viņa, bet diez vai tāds variants būs. Visstubākais variants būtu kā pirmo puslaiku pret Hornets - Bīls ir laukumā, bet vairāk traucē, nekā palīdz
Piekrītu, labāk būtu Bīlu pietaupīt. Bet tad vajag lai Neto spēlētu obligāti. Bet viņš ir uz jautājuma zīmes. Pārāk daudz nezināmo pagaidām. Visdrīzāk lēmumi tiks pieņemti pirms spēles vai spēles laikā.

     [+] [-]

, 2021-05-18 22:45, pirms 3 gadiem
Rons Veikers rakstīja: Un kas tad viņiem par problēmām? Vienīgā ir it kā Bīla trauma, ar kuru viņš var spēlēt. Ja atkal nespēlēs Neto, tad uzbrukumā būs neliels iztrūkums, jo pēdējā laikā viņš ir ieskrējies, kā jau visa komanda.
Problēma ir tajā, ka arī NHL PO 1. kārtā spēlē WSH pret BOS - tā kā SC jau 2. vai 3. gadu pin kopā abus sporta veidus vienā rakstā - jāizsakās precīzāk