Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Tramps: "Daudzu līgu mači būs skatāmi tikai televīzijā, tāpat kā sendienās"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Tramps: "Daudzu līgu mači būs skatāmi tikai televīzijā, tāpat kā sendienās"
Donalds Tramps. Foto: AP/Scanpix

ASV prezidents ceturtdien tikās ar Ziemeļamerikas nozīmīgāko sporta līgu vadītājiem. Pēc tam preses konferencē atbildēja uz jautājumiem un atklāja, ka trīs etapu plānā sporta notikumu atsākšana ieplānota jau pirmajā fāzē.

Donalds Tramps: "Kas attiecas uz sportu, nupat runāju ar, es domāju, gandrīz ar visu sporta līgu vadītājiem. Daudzas līgas sāks bez fanu klātbūtnes. Tātad tās būs skatāms tikai televīzijā. Tāpat kā sendienās - tikai televīzijā. Sākumā tas notiks tādā veidā, bet pēc tam sāks nākt arī fani. Varbūt viņus šķirs divas sēdvietas. Un tad galu galā mēs gribēsim, lai arēnas būtu pilnībā piepildītas. Kad vīruss būs prom, mums būs pilnas arēnas un varēsim atgriezties pie sporta izbaudīšanas tādā viedā, kā tas ir paredzēts."

Lai atgrieztos pie ASV ierastās lietu kārības, mērojams tāls ceļš. "Pie mums ir normāli, kad Alabamas amerikāņu futbola spēlē ir 100 tūkstoši cilvēku, precīzāk sakot 110, un mēs vēlamies, lai tur būtu 110 tūkstoši. Gribam, lai katra sēdvieta būtu aizņemta. Nebūtu normāli, ja spēli tur vēroti 50 tūkstoši skatītāju," ilustrējot normālu situāciju, Donalds Tramps izmantoja "Bryant-Denny Stadium" piemēru. Pagājušajā sezonā prezidents apmeklēja LSU maču Alabamā, toreiz stadionā bija 101 821 skatītājs.

Trampam ir trīs etapu plāns ASV "atvēršanai" saistībā ar cīņu pret koronavīrusa pandēmiju, taču konkrēti termiņi vēl netiek nosaukti. Ziemeļamerikas profesionālais sports ir apstājies, patlaban nav zināms, kad mači varēs atsākties. Prezidents apzinās sporta nozīmīgo lomu amerikāņu dzīvē, tāpēc sporta notikumu atsākšana ir prioritāra un ietilpst plāna pirmajā etapā, tāpat kā restorānu, kinoteātru un sporta zāļu atvēršana.

Saslimšanas gadījumu ziņā ASV šobrīd ir koronavīrusa epicentrs - tur kopumā reģistrēti jau 690 900 gadījumi, tostarp 226 198 Ņujorkā. Pasaules līderim seko Spānija (188 093), Itālija (172 434), Francija (147 969 un Vācija (139 134), liecina worldometers.info/coronavirus apkopotā informācija. Rēķinot slimnieku skaitu vidēji uz miljonu, ASV situācija nav tik ļoti dramatiska.

Izmantotie resursi:
whitehouse.gov
nola.com

  +2 [+] [-]

, 2020-04-18 08:45, pirms 4 gadiem
Nu kā tad! Pirmās Olimpiskās spēles un gladiatoru cīņas jau varēja skatīties tikai televīzijā. Un tad gadsimtu laikā iemācījās uztaisīt krēslus skatītājiem... Trampam ir laba izpratne, cepuri nost.

     [+] [-]

, 2020-04-18 12:41, pirms 4 gadiem
Viss, kas šobrīd interesē oranžo biedēkli (atvainojos, viņa polittehnologiem un shēmotājiem) ir iztīrīt valsts kasi, saberot to savā un savu sponsoru vai diezgan lielu uzņēmumu ķešās.

Un ignorēt pašu sērgu valsts un pasaules līmenī, tā vietā štukojot, kā sakačāt reitingus pirms vēlēšanām - vislabāk būtu, ja viņš kā Varonis "lock-down"-otā valstī palaistu profesionālo sportu. Jo vot, televīzijas un reklāmdevēju piķis.

     [+] [-]

, 2020-04-18 12:48, pirms 4 gadiem
Silvers, un šķiet, NFL komisārs Gūdels aiztaisīja ciet savas līgas vēl pirms tam, kad tika aizliegts rīkot pasākumus Latvijā, vai, kad līdzīgus mērus pieņēma progresīvākās ASV pavalstis.

Uzklausīt apelsīna padomus par to, kā rīkoties šajā situācijā - vai, vēl trakāk, atvērt stadionus - būtu diezgan traģiski.

     [+] [-]

, 2020-04-20 10:40, pirms 4 gadiem
asinsdesa rakstīja: Silvers, un šķiet, NFL komisārs Gūdels aiztaisīja ciet savas līgas vēl pirms tam, kad tika aizliegts rīkot pasākumus Latvijā, vai, kad līdzīgus mērus pieņēma progresīvākās ASV pavalstis.

Uzklausīt apelsīna padomus par to, kā rīkoties šajā situācijā - vai, vēl trakāk, atvērt stadionus - būtu diezgan traģiski.
Apelsīns vismaz dzīvē ir ko sasniedzis atšķirībā no manis un tevis, bet ko gan viņš saprot no ekonomikas...
Lai vai kā, veiksmi tev un tev līdzīgiem, kuri nesaprot ko šie ierobežojumi nodarīs ekonomikai.