Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Buveljē ar pirmo "hat-trick" karjerā ļauj "Islanders" triumfēt Ņujorkas derbijā

Andrejs Siliņš

Buveljē ar pirmo "hat-trick" karjerā ļauj "Islanders" triumfēt Ņujorkas derbijā
Entonijs Buveljē. Foto: AP / Scanpix

Entonijam Buveljē gūstot pirmo "hat-trick" karjerā, naktī uz piektdienu Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Ņujorkas derbijā : "Islanders" ar rezultātu 7:5 pieveica "Rangers". Pirmo reizi ar trim vārtiem vienā mačā izcēlās arī Tampabejas "Lightning" uzbrucējs Breidens Points, saekmējot komandas panākumu Pitsburgā - 4:3.

Entonijs Buveljē iemeta trīs vārtus un atdeva rezultatīvu piespēli, Ņujorkas derbijā sekmējot "Islanders" uzvaru pār "Rangers" ar 7:5. 21 gadu vecais Buveljē, kuram līdz šai spēlei 16 mačos bija tikai viens vārtu guvums, ar "hat-trick" un ar četru punktu spēli izcēlās pirmo reizi savā NHL karjerā. "Islanders" izcīnīja septīto uzvaru pēdējos desmit mačos un izcīnījusi uzvaras visās septiņās līdzšinējās spēlēs pret savas divīzijas komandām šajā sezonā.

Par Buveljē gadu vecākais "Lightning" centrs Breidens Points arī izcēlās ar savu pirmo karjeras "hat-trick", visus vārtus gūstot vairākumos, turklāt minūtes un 31 sekundes laikā - trīs vārtus ātrāk iespēts gūt tikai piecas reizes NHL vēsturē. "Lightning" izcīnīja panākumu, ar 4:3 pieveicot "Penguins", kas noslīdējusi uz pēdējo vietu Austrumu konferencē.

29 gadus vecais amerikānis Kīts Kinkeids atvairīja visus 29 "Flyers" spēlētāju metienus, palīdzot "Devils" izcīnīt panākumu ar 3:0. Šī bija Kinkeida trešā sausā spēle sezonā un septītā NHL karjerā. Tiesa, Filadelfijas komanda vienu reizi dabūja ripu vārtos, taču vārtu guvums netika ieskaitīts. Tāpat pat piecas reizes ripa trāpīja pa Kinkeida sargāto vārtu stabiņu.

Pieredzējušais kanādiešu vārtsargs Kreigs Andersons atvairīja 34 no 35 metieniem, turklāt tika galā ar diviem soda metieniem mača gaitā, sekmējot Otavas "Senators" uzvaru pār "Red Wings" (2:1). Lai gan pirmajās septiņās minūtēs ielaida divus vārtus, "Blue Jackets" atspēlējās un ar 7:3 pieveica "Panthers". Kerijs Praiss atvairīja 43 metienus un "Canadiens" ar 3:2 apspēlēja "Flames".

Savukārt Dārsijs Kempers tika galā ar 45 metieniem, palīdzot Arizonas "Coyotes" ar 2:1 apspēlēt Nešvilas "Predators". Nešvilai tas bija trešais zaudējums pēc kārtas un, lai gan līgas kopvērtējumā "Predators" noķērusi Austrumu konferences līderi "Lightning", tā aizvien saglabā vadību Rietumu konferencē.

NHL regulārā sezona, 16. novembris

SpēleRezultāts
Islanders - Rangers7:5
Flyers - Devils0:3
Penguins - Lightning3:4
Blue Jackets - Panthers7:3
Senators - Red Wings2:1
Wild - Canucks6:2
Flames - Canadiens2:3
Coyotes - Predators2:1
Sharks - Maple Leafs3:5